Τρίτη 20 Φεβρουαρίου 2018

Μήνυση για την υπόθεση Novartis κι από τον Βενιζέλο

Κατέθεσα σήμερα έγκληση και μήνυση κατά του ενός από τους τρεις ανώνυμους μάρτυρες

Σε μηνύσεις προχωρά και ο Ευάγγελος Βενιζέλος σχετικα με την υπόθεση Novartisστρεφόμενος κατά του ενός προστατευόμενου μάρτυρα αλλά και κατά των αυτουργών και συνεργών στο «θεσμικό έγκλημα».

«Κατέθεσα σήμερα έγκληση και μήνυση κατά του ενός από τους τρεις ανώνυμους μάρτυρες που ψέλλισε το όνομά μου κατά τρόπο αυταπόδεικτα ψευδή. Στρέφομαι όμως και κατά των αυτουργών και των συνεργών μιας σειράς εγκλημάτων που έχουν βαρύ θεσμικό χαρακτήρα», επεσήμανε ο τέως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ το πρωί της Τρίτης και πρόσθεσε:

«Η κραυγαλέα ψευδορκία και συκοφαντική δυσφήμηση είναι το λιγότερο.

Διεπράχθη σε βάρος μου κατάχρηση εξουσίας με τη νομική έννοια του όρου. Με εξέθεσαν σε δίωξη, ενώ γνώριζαν όχι απλώς ότι είμαι αθώος αλλά παντελώς άσχετος με την υπόθεση.

Αυτά που συνέβησαν τις τελευταίες βδομάδες έχουν προαναγγελθεί από τον  πρωθυπουργό και υπουργούς του ένα χρόνο πριν. Η κυβέρνηση αντιποιείται εισαγγελικά και δικαστικά καθήκοντα. Προαναγγέλλει, προετοιμάζει, οργανώνει, παρεμβαίνει, αξιολογεί, προωθεί.

Πρόκειται για σφετερισμό της ιδιότητας του κρατικού οργάνου για να αλλοιωθούν θεμελιώδεις αρχές και θεσμοί του πολιτεύματός μας, όπως η διάκριση των εξουσιών και η ανεξαρτησία της δικαιοσύνης.

Αυτό το οποίο συμβαίνει στο χώρο της δικαιοσύνης, δηλαδή η θεσμική τερατογένεση μέσα από τη μείξη δικαιοσύνης και πολιτικής είναι ζήτημα πολύ σοβαρότερο και από την αποτυχία της λεγόμενης καθαρής εξόδου στην οικονομία, κι από τις διολισθήσεις στο μέτωπο των εθνικών θεμάτων και της εξωτερικής πολιτικής.

Τελειώνει ο πολιτικός τους χρόνος. Αλλά φεύγοντας καταστρέφουν τις γέφυρες και ναρκοθετούν τον τόπο. Εμείς ως υπεύθυνοι πολίτες πρέπει να αντισταθούμε, πρέπει να αγωνιστούμε για τους θεσμούς, τη δημοκρατία, το κράτος δικαίου και την προοπτική των παιδιών μας.

Τα υπόλοιπα αύριο  στη Βουλή».

3 σχόλια:

  1. ΜΠΡΑΒΟ Κ.ΚΑΘΗΓΗΤΑ!Ο ΣΥΡΙΖΑ ΟΜΩΣ ΑΓΡΟΝ ΑΓΟΡΑΖΕΙ.ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΛΕΜΕ ΟΤΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΣΦΕΡΟΝΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΤΗΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΥΓΕ ΜΠΕΝΙΖΕΛΟ,Ο ΛΑΟΣ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΠΟΥ ΚΑΤΑΠΙΕ ΤΗΝ ΚΑΜΗΛΟΝ ΚΑΙ ΔΙΥΛΙΣΕ ΤΟΝ ΚΩΝΩΠΑ!ΤΗΝ ΛΕΡΝΑΙΑ ΥΔΡΑ ΠΟΥ ΤΑ ΚΕΦΑΛΙΑ ΤΗΣ ΚΟΠΗΚΑΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΛΑΧΤΗΚΑΝ"ΣΥΡΙΖΑ"!ΤΟΝ ΠΑΛΙΟ ΚΑΛΟ ΚΑΙΡΟ ΠΟΥ ΕΣΕΙΣ ΝΟΒΑΡΤΙΖΑΤΕ ΔΕΞΙΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΩ Ο ΛΑΟΣ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΞΕΧΝΟΥΣΕ(ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΣΛΟΓΚΑΝ),ΓΙΝΑΤΕ ΠΛΑΤΩΝΙΚΟΙ ΕΡΑΣΤΕ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΙΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News