Τρίτη 20 Φεβρουαρίου 2018

Ασθενής με καρδιακή ανεπάρκεια έχει πλέον δύο καρδιές να χτυπούν!

Σε όλο τον κόσμο έχουν πραγματοποιηθεί μόνο περίπου 150 επεμβάσεις αυτού του είδους

Με δύο καρδιές ζει πλέον ένας 56χρονος Ινδός, ο οποίος υποβλήθηκε σε μεταμόσχευση καρδιάς για να αντικαταστήσει την προβληματική δική του, αλλά τελικά βρέθηκε με δύο καρδιές να χτυπάνε η μία δίπλα στην άλλη!

Όταν οι γιατροί επιχείρησαν να μεταμοσχεύσουν τη νέα καρδιά, που προερχόταν από έναν έφηβο μετά τον εγκεφαλικό θάνατο του τελευταίου, συνειδητοποίησαν ότι ήταν πολύ μικρή για τον ασθενή.

Έτσι, σε μια τελευταία απόπειρα να σώσουν τον καρδιοπαθή οι καρδιοχειρουργοί προχώρησαν στο «σχέδιο Β» και συνέδεσαν τη νέα υγιή καρδιά με την ανεπαρκή καρδιά του ασθενούς.

Η σπάνια επέμβαση, που διήρκεσε επτά ώρες και έγινε σε νοσοκομείο στην ινδική πόλη Χαϊντεραμπάντ είχε επιτυχία.

Ο άνδρας βρέθηκε έτσι με δύο καρδιές που, αν και χτυπούν με διαφορετικούς ρυθμούς, αλληλοσυμπληρώνονται και διευκολύνουν την κυκλοφορία του αίματός του.

Σε όλο τον κόσμο έχουν πραγματοποιηθεί μόνο περίπου 150 επεμβάσεις αυτού του είδους, που λέγονται ετεροτοπικές μεταμοσχεύσεις καρδιάς. Η πρώτη είχε γίνει τη δεκαετία του 1970 από τον πρωτοπόρο γιατρό Κρίστιαν Μπάρναρντ στη Νότια Αφρική. Η μέση διάρκεια επιβίωσης για τους ασθενείς είναι γύρω στα δέκα χρόνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News