Δευτέρα 8 Ιανουαρίου 2018

Ζάεφ: Δεν έχω «κόκκινες» γραμμές - Συζητώ μετονομασία στο αεροδρόμιο των Σκοπίων αν ενοχλεί την Ελλάδα

"Είμαστε χώρα φιλική προς την Ελλάδα"

Την πεποίθησή του ότι υπάρχει δυνατότητα εξεύρεσης λύσης στο ζήτημα της ονομασίας της πΓΔΜ, και μάλιστα έως το τέλος του πρώτου εξαμήνου του 2018, εξέφρασε ο πρωθυπουργός της χώρας Ζόραν Ζάεφ.

Σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό «Alpha», ο κ. Ζάεφ διαμήνυσε πως οι αναφορές περί «κόκκινης γραμμής» δεν θα αποτελέσουν αιτία ή δικαιολογία ώστε να μπουν περιορισμοί στις συνομιλίες.

Ερωτηθείς αν θα προσφύγει σε δημοψήφισμα στη χώρα του για το θέμα της ονομασίας, απάντησε ότι του είναι απαραίτητη η υποστήριξη των πολιτών αλλά και της αντιπολίτευσης. Εξέφρασε μάλιστα την πεποίθηση πως η αντιπολίτευση της χώρας του θα συμβάλει θετικά στην εξεύρεση λύσης με την Ελλάδα, υπογραμμίζοντας την ανάγκη να αποφασίσουν από κοινού για την επίλυση του ζητήματος.

Θέλησε να απευθύνει μήνυμα τόσο στο εσωτερικό της χώρας του όσο και στην κυβέρνηση και στην αντιπολίτευση στην Ελλάδας, ότι «πρέπει να υπάρχει καλό πνεύμα και βούληση, ώστε οι δύο χώρες να δημιουργήσουν φιλικές σχέσεις και να είμαστε πραγματικά αφοσιωμένοι και στο εσωτερικό των χωρών μας να αντιμετωπίσουμε το θέμα για να λυθεί το πρόβλημα».

Χαρακτήρισε ως «θετική ελπίδα αυτό που δήλωσε πρόσφατα ο κ. Καμμένος, ότι αν υπάρχει σύμφωνη γνώμη των πολιτικών φορέων των δύο χωρών, και αυτός θα συμφωνήσει για τη λύση». Εξέφρασε επίσης την επιθυμία του να συναντηθεί και με τον υπουργό Εθνικής 'Αμυνας και με τον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκο Μητσοτάκη, αλλά φυσικά αφού συναντηθεί πρώτα, όπως επισήμανε, με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Σε ερώτηση για την πιθανότητα η ηγεσία της ΠΓΔΜ να αποδεχθεί μετονομασία του αεροδρομίου «Μέγας Αλέξανδρος» των Σκοπίων, ο κ. Ζάεφ επισήμανε ότι «εγώ με κάθε τρόπο θέλω να επιδείξω φιλία με τους γείτονές μου, τους πολίτες της Ελλάδας και υπό αυτό το πνεύμα, αν είναι τόσο μεγάλης σημασίας για την Ελλάδα, είμαι έτοιμος να συνομιλήσω και γι’ αυτό το θέμα, γιατί αν οι πολίτες των δύο χωρών το αποδεχθούν, κατανοήσουν και αντιληφθούν το μέγεθος της σημασίας που έχει η συνεργασία των δυο χωρών και πόσο ακόμα μεγαλύτερη μπορεί να είναι».

Για εμένα είναι πολύ σημαντικό να κατανοήσουν οι πολίτες της Ελλάδας όπως και οι πολιτικοί της χώρας, ότι αποτελούμε γι’ αυτούς φιλική χώρα και φιλικός λαός που επιθυμεί τη συνεργασία και εξ’ ονόματος αυτού πιστεύω ότι όλοι οι πολίτες της Ελλάδας πιστεύουν στη μελλοντική συνεργασία, που πρέπει και θέλουμε να υπάρξει μεταξύ των δύο λαών και των χωρών, αντί να μείνουμε εγκλωβισμένοι σε επικεφαλίδες για αναφορές σε ορισμένα τοπωνύμια που συνδέονται με την ιστορία», τόνισε ο Ζόραν Ζάεφ.

Επανέλαβε πως η πΓΔΜ δεν είναι ο μοναδικός κληρονόμος του Μεγάλου Αλεξάνδρου σημειώνοντας: «Εγώ το δήλωσα δημόσια επειδή πιστεύω περισσότερο στο μέλλον του δικού μας κράτους από το να είμαι περιχαρακωμένος από τις προκαταλήψεις του παρελθόντος, γιατί γνωρίζω ότι ο Μέγας Αλέξανδρος θα αποτελούσε το στοιχείο εκείνο που θα μας ενώσει και όχι το στοιχείο διαίρεσης».

Παράλληλα, ο Ζόραν Ζάεφ προσδιόρισε ως στρατηγικό στόχο της πΓΔΜ την ένταξη στην ΕΕ και στο ΝΑΤΟ. Επικεντρώνοντας την ανάλυσή του στον ευρωπαϊκό προσανατολισμό της χώρας του, ανέφερε πως «πετύχαμε να ελευθερώσουμε μια απομονωμένη χώρα που την προηγούμενη περίοδο ήταν πραγματικά φυλακισμένη στην ιδέα του εθνικισμού, στη διαφθορά και στην εγκληματικότητα που ελέγχονταν από την προηγούμενη κυβέρνηση». Σε αυτό το πλαίσιο, είπε πως η χώρα του περιμένει πολλά χρόνια να περάσει τις πύλες της Ευρώπης και κάθε εμπειρία είναι επιθυμητή, ιδιαίτερα όταν προέρχεται από τη γείτονα φίλη Ελλάδα. «Όλες οι εμπειρίες, θετικές και αρνητικές, που έχει αποκτήσει είναι καλοδεχούμενες» πρόσθεσε.

Ειδική αναφορά έκανε ο πρωθυπουργός της πΓΔΜ στον Αλέξη Τσίπρα, λέγοντας πως είναι ένας ηγέτης ο οποίος πιστεύει στις ίδιες αξίες που πιστεύει και ο ίδιος. «Έχουμε γεννηθεί την ίδια χρονιά και απ' ό,τι φαίνεται ο Θεός ήθελε να γεννηθούμε την ίδια χρονιά για να μπορέσουμε να λύσουμε ένα ευαίσθητο πρόβλημα που υφίσταται μεταξύ των δύο κρατών» συμπλήρωσε ο κ. Ζάεφ.

Αναφερόμενος στο μέλλον της χώρας του, εστίασε στην ανάγκη να γίνει ένα σύγχρονο, οικονομικά σταθερό, κοινωνικά υπεύθυνο κράτος που πιστεύει στα στάνταρ της ΕΕ. «Είναι καιρός να επιδείξουμε ένα νέο πρόσωπο στην Ευρώπη και στα Βαλκάνια, αφήνοντας πίσω μας επιφυλάξεις και τις ιστορικές προκαταλήψεις για το τι είναι καλό για τους λαούς τους και τις σχέσεις καλής γειτονίας» υπογράμμισε.

Σε ό,τι αφορά τα Βαλκάνια, διατύπωσε την άποψη ότι δεν είναι πλέον μια πυριτιδαποθήκη και διαμήνυσε ότι ήρθε πλέον η ώρα να υιοθετήσουν ειρήνη, σταθερότητα, συνεργασία και ελεύθερη διακίνηση πολιτών και ιδεών.

Τέλος, αναφερόμενος στην προσφυγική κρίση, είπε πως το θέμα αποτέλεσε άλλη μια γέφυρα προσέγγισης των δύο χωρών και δήλωσε ευτυχής που για πρώτη φορά οι υπουργοί Δημόσιας Τάξης των δύο κρατών επικοινώνησαν και συντόνισαν από κοινού αυτή την κρίση, εφαρμόζοντας τις ευρωπαϊκές οδηγίες και τους νόμους.

12 σχόλια:

  1. Αν αλλάξει το όνομα του αεροδρομίου τους, αν βγάλει όλα τα αγάλματα του Μ. Αλεξανδρου, αν εξαφανίσει όλους τους χάρτες που κυκλοφορούν, αν βγάλει το άστρο της Βεργίνας από την σημαία και μετά πάρει το όνομα της χώρας με χρήση της λέξης ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ επίσημα μετά από συμφωνία ότι ώρα θέλει είτε αυτός είτε μία άλλη κυβέρνηση πχ. όπως η προηγούμενη στην γείτονα χώρα μπορεί να ξαναεπαναφέρει το όνομα στο αεροδρόμιο και όπου αλλού θέλουν και ότι άλλο θέλουν. Αυτές οι ενδείξεις καλής θέλησης δεν είναι σοβαρή πολιτική τοποθέτηση ουσίας γιατί αλλάζει ανά πάσα στιγμή. Ας μας πει καλύτερα αν όντως θα κάνει δημοψήφισμα για το όνομα στην χώρα του και τι περιμένει ότι θα πάρει από τους αλβανόφωνους, από τους βούλγαρους, από τους μουσουλμάνους, από τους αρμένιους στην χώρα του που δεν αισθάνονται απόγονοι του Μ. Αλέξανδρου; Κανείς δεν αμφισβητεί ότι υπάρχει στη γειτονική χώρα (στο Μοναστήρι, στη Στρούμνιτσα, στο Κρούσεβο κλπ) εναπομείναν ελληνικό ορθόδοξο στοιχείο με το ίδιο προφορικό γλωσσικό ιδίωμα που έχουμε και εμείς εδώ και που αισθάνονται Ελληνες Μακεδόνες. Υπάρχουν εκκλησίες με ελληνικές επιγραφές, υπάρχουν συγγενείς μας επάνω, φίλοι, γνωστοί που μιλούν ντόπικα οπώς και εδώ. Πόσοι όμως είναι αυτοί και τι ποσοστό; Και δικαίως αισθάνονται Έλληνες γιατί είναι. Υπάρχουν Ελληνες συγγενείς επάνω, υπάρχουν Ελληνες εξόριστοι που δεν γύρισαν ποτέ πίσω, υπάρχουν Ελληνες που στην εκκαθάριση έμειναν και σώθηκαν εκεί ενώ άλλοι συγγενείς τους ήρθαν στην Ελλάδα και εγκαταστάθηκαν στις περιοχές μας και αλλού. Μπορεί όμως ένα ολόκληρο κράτος να καπηλεύεται αυτήν την μειονότητα και να προσπαθεί να αλλάξει ολόκληρη την εθνική ταυτότητα του κρατιδίου; Αυτά ας μας τα απαντήσουν οι γείτονες. Αυτά όμως ας μας τα εξηγήσουν και οι ντόπιοι Μακεντόνετς, μόνον αυτοί, που αισθάνονται μια ξεχωριστή μειονότητα στην χώρα μας και που τρέφουν τόσο μίσος για την ελληνική πλευρά στην οποία κατοικούν και ταυτίζονται μόνο με τους αδελφούς και συγγενείς στην γειτονική χώρα λες και είναι ξένο σώμα. Τι νιώθουν ότι είναι κάποια ξεχωριστή εθνότητα, ότι δεν είναι έλληνες, ότι το προφορικό γλωσσικό ιδίωμα που έχουν κοινό με τους εδω και εκεί συγγενείς τους τους οδηγεί να νιώθουν μειονότητα στην χώρα μας και δεν μπορούν να νιώσουν ενωμένοι με τους εδώ έλληνες εντόπιους της περιοχής που μιλούν και αυτοί το εντόπικο ιδίωμα; Παράξενα πράματα ρε παιδιά. Πολύ προπαγάνδα και απίστευτη παραπλάνηση. Αλλά από την άλλη ο καθένας όπως νιώθει και ότι επιλέξει. Δεν θα τρελαθούμε όλοι οι υπόλοιποι για το πως μπορούν έλληνες πολίτες να μην νιώθουν έλληνες επειδή νομίζουν οτι είναι απλά ΜΑΚΕΝΤΟΝΕΤΣ. Πάντως όλοι οι υπόλοιποι είτε ντόποι, είτε βλάχοι, είτε αρβανίτες, είτε θρακιώτες είτε είτε ... με ότι γλωσσικό ιδίωμα και παράδοση έχουμε αισθανόμαστε έλληνες και όχι μειονότητες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κεντροβαλκανική Δημοκρατία, με εθνότης αλβανική, εθνότης Ρομά, εθνότης σλαβική, ελληνική κ.λ.π, όλοι να έχουν δικαίωμα στο διαβατήριό τους να δηλώνουν την εθνική τους ταυτότητα. Κανένας έτσι δεν θα καπελώνει την ιστορία κανενός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΜΕΓΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕ ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΑ ΧΑΛΙΑ ΜΑΣ8 Ιανουαρίου 2018 στις 4:06 μ.μ.

    ΑΝ ΜΑΣ ΑΓΑΠΑΤΕ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΝΩΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΩΣ ΜΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΟΠΩΣ ΤΟΤΕ ΖΗΤΗΣΕ Ο ΜΙΛΟΣΕΒΙΤΣ ΤΟΥ ΨΗΛΟΥ ΚΑΙ ΕΚΕΙΝΟΣ ΦΟΒΗΘΕΙΚΕ ΜΗΠΩΣ ΘΕΩΡΗΘΕΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΑΣ ΠΟΛΕΜΟΥ ΚΑΙ ΕΙΠΕ ΤΟ ΠΕΡΙΦΗΜΟ ΘΑ ΞΕΧΑΣΤΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ.ΟΠΩΣ ΤΟ ΠΕ ΚΑΙ Ο ΣΗΜΙΤΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΥΜΙΑ.ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ ΤΑ ΕΙΔΑΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΑΣ.ΕΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΚΥΡΙΕ ΖΑΕΦ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΦΕΡΕΙΣ ΚΑΙ ΚΕΡΑΚΙΑ ΣΤΑ ΓΕΝΕΘΛΙΑ ΤΟΥ ΣΥΝΟΛΗΛΙΚΟΥ ΣΟΥ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΘΕΜΑ.ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ ΣΛΑΒΟΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΔΕΧΕΣΑΙ ΔΙΟΤΙ ΕΧΕΙ ΠΟΛΥ ΨΩΜΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ,ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΕΣΟΔΑ ΑΙΓΛΗ ΚΛΠ.Η ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΠΡΟΓΟΝΟΥΣ ΝΑ ΣΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΟΤΙ ΘΑ ΣΟΥΡΘΕΙ ΑΣΤΡΟΠΕΛΕΚΙ.ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΠΟΥ ΖΕΙΣ ΖΟΥΣΑΝ ΟΙ ΠΑΙΟΝΕΣ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΕΣΥ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ.ΚΡΑΤΑ ΤΗ ΣΛΑΒΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΕΓΩ ΘΑ ΕΡΘΩ ΝΑ ΓΙΝΩ Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΦΙΛΟΣ ΣΟΥ ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΚΑΙ ΑΛΗΘΙΝΑ.ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΕΔΩ.Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΓΑΦΕΤΑΙ ΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΜΕΛΑΝΙ ΠΟΥ ΒΓΑΙΝΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.ΑΠΟ ΤΑ ΚΟΚΑΛΑ ΒΓΑΛΜΕΝΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΑ ΙΕΡΑ.ΕΔΩ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΕ ΑΡΙΣΤΕΡΑ Η ΔΕΞΕΙΑ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΜΟΝΟ ΟΙ ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΕΣ ΜΙΛΟΥΝ ΕΤΣΙ.ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΙΠΟΤΕ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ.ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ.ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΜΟΝΟ ΜΕ ΕΝΑ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΘΑ ΜΙΛΗΣΟΥΣΟΥΜΕ.ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΤΩΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τις πολιτικές πονηριές του κυρίου αυτού τις καταλάβαμε. Καμιά υποχώρηση δεν έκανε. Στη συνέντευξή του αυτή την εντύπωση έδωσε. Το κατάλαβε άραγε αυτό η μαθητική κοινότητα του ΣΥΡΙΖΑ που μας κυβερνάει μαζί με τον ξαπλωμένο στα τέσσερα χο......λά Καλά δεν συζητάμε και για τις βλακείες της ΝΔ. Κρίμα Ελλάδα !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΓΚΟΝΟΣ ΓΙΩΤΑΣ ΤΟ ΘΕΡΙΟ ΤΗΣ ΛΙΜΝΗΣ8 Ιανουαρίου 2018 στις 11:05 μ.μ.

    ΟΠΟΙΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ Η ΜΕΣΟΛΑΒΗΤΗΣ ΠΡΕΣΒΗΣ ΚΑΙ ΟΤΙ ΑΛΛΟ ΕΙΝΑΙ,ΤΟΥ ΛΕΩ ΤΟ ΕΞΗΣ.ΕΑΝ ΠΑΡΕΤΕ ΘΕΣΗ ΓΙΑ ΜΑΣ ΧΩΡΙΣ ΕΜΑΣ,ΕΙΝΑΙ ΕΘΝΙΚΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ.ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΠΩΣ ΤΗΝ ΑΛΛΗ.ΠΟΥ ΑΠΑΞΙΩΘΗΚΕ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ.ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ ΘΑ ΒΓΟΥΝ ΟΙ ΜΑΚΕΔΟΝΟΜΑΧΟΙ ΑΠΟ ΤΑ ΜΝΗΜΟΥΡΙΑ ΤΟΥΣ.ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΦΡΕΝΟΒΛΑΒΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΖΕΥΤΗΚΑΝ ΝΑ ΠΑΙΞΟΥΝ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΕ ΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΑΚΙΑ ΤΟΥΣ,ΛΕΩ ΝΑ ΑΦΗΣΟΥΝ ΤΙ ΕΚΑΝΕ Ο ΨΗΛΟΣ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ.ΕΔΩ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΛΑΙΚΙΣΜΟ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ.ΕΔΩ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΧΕΤΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ.ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΝΑ ΟΜΙΛΕΙΤΕ ΣΑΝ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΚΑΝ Η ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ.ΣΑΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΑΚΡΙΑ ΣΑΣ.ΕΜΕΙΣ ΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΝΑΠΝΕΠΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΕΡΑ ΠΟΥ ΑΝΕΠΝΕΥΣΕ ΟΧΙ ΜΟΝΟ Ο ΜΕΓΑΣ ΣΤΡΑΤΗΛΑΤΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΚΡΑΤΑΝ ΑΣΒΕΣΤΟ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΣΤΗΘΙΑ ΤΟΥΣ.ΑΠΛΟΙ ΚΑΙ ΑΝΩΝΥΜΟΙ ΠΟΥ ΕΧΥΝΑΝ,ΕΧΥΣΑΝ ΚΑΙ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΝΑ ΧΥΝΟΥΝ ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΓΛΥΚΕΙΑ ΠΑΤΡΙΔΑ ΣΑΝ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ,ΠΟΥ ΕΒΓΑΛΕ ΜΟΝΟ ΗΡΩΕΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΑΝΔΡΕΣ.ΤΑ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΑ ΝΤΕΡΤΙΠΙΑ ΣΑΣ ΟΤΙ ΔΗΘΕΝ ΕΔΩ ΜΕΤΡΑ Η ΠΡΟΟΔΟΣ ΚΑΙ Η ΕΥΗΜΕΡΙΑ ΝΑ ΤΑ ΠΕΙΤΕ ΣΕ ΠΑΙΔΑΚΙΑ 2 ΧΡΟΝΩΝ.ΕΔΩ ΜΕΤΡΑ Η ΑΝΔΡΕΙΑ ΠΛΕΟΝ ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ ΜΕ ΑΠΙΔΙΑ Η ΟΧΙ;!ΠΕΡΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΦΡΟΝΙΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΕΝΑΝ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΓΙΝΟΜΑΣΤΕ ΕΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΜΑΣ.ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΟΥ ΘΕΛΩ ΝΑ ΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΚΑΙ ΦΙΛΙΚΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΛΑΒΟΥΣ ΓΕΙΤΟΝΕΣ.ΑΝ ΔΩΣΟΥΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΩΡΑ,ΑΥΡΙΟ ΘΑ ΜΑΣ ΖΗΤΟΥΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ.ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΜΠΟΥΤΑΡΗ.ΑΣ ΠΑΡΕΙ ΜΙΑ ΜΥΛΟΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΑΣ ΦΟΥΝΤΑΡΕΙ ΣΤΟΝ ΘΕΡΜΑΙΚΟ ΜΗΠΩΣ ΚΑΤΕΥΝΑΣΕΙ ΤΗΝ ΦΟΥΡΤΟΥΝΑ ΠΟΥ ΞΕΣΗΚΩΣΕ.ΚΥΡΙΟΙ ΚΑΙ ΚΥΡΙΕΣ ΤΙΣ ΕΔΩ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ.ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ ΘΑ ΣΑΣ ΘΥΜΟΥΝΤΑΙ ΩΣ ΗΡΩΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΟΧΙ.ΜΗΝ ΑΝΟΙΓΕΤΕ ΤΟΥΣ ΑΣΚΟΥΣ ΤΟΥ ΑΙΟΛΟΥ.ΜΗΝ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΝΩ ΜΑΚΙΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ.ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ρε αν σε πειράζει το χόρτο κόφτο ρεεεεε, ρε μαστουρομένε τι πίνεις και δεν μας δίνεις;

      Διαγραφή
    2. ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΤΩΝΑ9 Ιανουαρίου 2018 στις 1:32 μ.μ.

      ΔΗΜΟΣΙΕ ΚΑΤΗΓΟΡΕ ΣΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΟΛΟΙ ΕΧΟΥΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΑΠΟΨΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΩΝ ΙΔΕΩΝ.ΑΝ ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΕΙΣ ΠΕΣ ΤΟ ΚΟΣΜΙΑ ΜΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΘΙΓΕΙΣ ΤΟΝ ΑΛΛΟΝ.ΟΣΟ ΚΑΙ ΝΑ ΘΕΣ ΝΑ ΤΟ ΠΑΙΞΕΙΣ ΠΡΟΟΔΕΥΙΚΟΣ ΒΛΕΠΩ ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΑΣ ΚΑΙ ΦΙΜΩΤΗΣ ΜΙΑΣ ΑΛΛΗΣ ΟΝΤΟΤΗΤΑΣ Η ΟΠΟΙΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΩΣ ΝΟΗΜΩΝ ΝΑ ΔΙΑΦΕΡΕΙ ΑΠΟ ΕΣΕΝΑ ΣΤΗΝ ΣΚΕΨΗ.ΤΟ ΔΙΑΤΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΠΕΣ ΜΑΣ ΤΙ ΘΕΛΕΙΣ ΚΑΙ ΜΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΣ ΝΑ ΑΠΟΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ ΧΕΙΤΡΟΤΕΡΑ.ΠΕΣ ΜΟΥ ΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ;ΑΝ ΝΑΙ ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΜΗ ΜΕ ΒΡΙΖΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΝΕ ΔΙΑΛΟΓΟΚΑΙ ΠΕΙΣΕ ΜΟΥ ΟΤΙ ΣΚΕΦΤΕΣΑΙ ΠΙΟ ΣΩΣΤΑ ΑΠΟ ΕΜΕΝΑ.ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΣΚΑΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΕ ΚΥΝΗΓΗΣΕΣ ΝΑ ΓΡΑΦΕΙΣ ΒΛΕΠΩ.ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ.

      Διαγραφή
    3. ΜΠΟΥΜΠΟΥΛΙΝΑ ΜΥΡΤΩ...φιλε Πλάτωνα εχω ενα χόρτο κατσε καλα σε στελνει ποιο ψηλα, θα τα βλεπεις ολα πράσινα, καλη συναντηση στα Ψαρά.

      Διαγραφή
    4. ΟΣΟ ΚΑΙ ΝΑ ΜΕ ΣΥΚΟΦΑΝΤΕΙΣ ΕΓΩ ΣΕ ΑΓΑΠΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΟΥ.ΜΟΝΟ ΠΕΣ ΜΟΥ,ΕΙΣΑΙ ΣΛΑΒΟΣ;ΕΙΣΑΙ ΣΥΡΙΖΑΙΟΣ ΠΟΥ ΣΕ ΚΑΙΕΙ Ο ΠΙΣΙΝΟΣ ΣΟΥ.ΓΙΑΤΙ ΕΧΩ ΜΙΑ ΨΑΡΟΒΑΡΚΑ ΠΟΥ ΠΑΕΙ ΣΤΑ ΨΑΡΑ.ΒΓΑΖΕΙΣ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΠΙΔΙΩΚΕΙΣ.ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΜΕ ΒΡΙΖΕΙΣ ΘΑ ΣΑΙ ΜΟΝΟΣ ΟΤΑΝ ΟΛΟΙ ΘΑ ΝΑΙ ΣΤΑ ΨΑΡΑ ΕΝΩ ΕΣΥ ΘΑ ΣΑΙ ΣΤΑ ΣΛΑΒΟΣΥΡΙΖΙΩΤΙΚΑ ΛΑΣΚΑΡΙΝΑ ΜΟΥ.ΑΣΕ ΤΙΣ ΑΗΔΙΕΣ ΚΑΙ ΕΛΑ ΣΤΟ ΣΥΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΤΕΤΟΙΑ ΠΑΤΡΙΩΤΑΚΙΑ ΣΑΝ ΚΑΙ ΕΣΕΝΑ

      Διαγραφή
  6. Γιατί ζορίζονται όλοι να δώσουν και να τελειώσουν το όνομα. Οι γείτονες έχουν ζόρι να μπουν στο ΝΑΤΟ. Οχι εμείς. Ως προς την επιμονή του συνόλου των ελληνικών παρατάξεων και παλαιότερα και τώρα για μια σύνθετη ονομασία της ΠΓΔΜ με γεωγραφική προέλευση υπάρχουν πολλές επιλογές ονομάτων που δεν περιέχουν τον όρο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ (που κουβαλά συγκεκριμένη ιστορία χιλιάδων χρόνων και όχι μερικών δεκάδων). Παραδείγματα: Ανατολική Αλβανία για τους αλβανόφωνους, Δυτική Βουλγαρία για τον βουλγάρικο πληθυσμό, για όλους τους κατοίκους του κρατιδίου Κεντρική Βαλκανική, Νότια Γιουγκοσλαβία, Σκόπια με πρωτεύουσα τα Σκόπια, Σκοπιανή Δημοκρατία και άλλα σχετικά. Αν πάλι σώνει και καλά δεν αντέχετε και θέλετε και τον ελληνικό ιστορικό όρο αιώνων και για αυτό υπάρχουν παραδείγματα: Καμία σχέση με την Μακεδονία, Καμία Μακεδονία, Σλάβικη μειονότητα βόρεια της Μακεδονίας, Γιουγκοσλάβικη δημοκρατία βόρεια της Μακεδονίας, Πρώην Γιουγκοσλάβικη δημοκρατία βόρεια της Μακεδονίας. Και εν κατακλειδι είναι ένα κρατίδιο που προέκυψε από την διάλυση της πρώην Γιουγκοσλαβίας και από κει θα έπρεπε να αντλεί την ονομασία και την ιστορία της και δεν προέκυψε από καμία διάλυση ή κατακερματισμό της Ελλάδας για να έχει γεωγραφικό προσδιορισμό που να σχετίζεται με περιφέρεια της Ελλάδας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Από το ιστορικό προφίλ του στρατηλάτη και του Μέγα θα μου επιτρέψετε να υποθέσω ότι ο Μέγας Αλέξανδρος θα χαιρόταν που κάποια χώρα που προέκυψε από την διάλυση της Γιουγκοσλαβίας, στα Βόρεια σύνορα με την Ελλάδα θέλει να ονομαστεί όπως η γενέτειρά του. Θα τον χαροποιούσαν ιδιαίτερα και τα αγάλματα και οι φιέστες κλπ όπως κάθε στρατηλάτη. Το ίδιο έκανε και ο ίδιος στην εκστρατεία του και στην αυτοκρατορία του, ίδρυσε Αλεξάνδρειες, πόλεις με ελληνικά ονόματα, μνημεία θεών, επιγραφές στην αρχαία ελληνική, ελληνικός πολιτισμός παντού που ακόμα και σήμερα αναδύεται στις ανασκαφές μέχρι τα πέρατα της ανατολής, της δύσης και του νότου. Πέρα όμως από την ευχαρίστηση που θα ένιωθε και πέρα από το θέμα της εθνικής ταυτότητας που δεν τον απασχόλησε για τις χώρες και τους πληθυσμούς που κατέκτησε θα τον απασχολούσε το θέμα της παιδείας και του πολιτισμού αφού μετέφερε τον ελληνικό πολιτισμό μέχρι τα πέρατα της γης. Σεβάστηκε τους λαούς που κατέκτησε αλλά μεταλαμπάδευσε παντού τον ελληνικό πολιτισμό. Είναι πρόθυμοι οι γείτονες μαζί με το όνομα να πάρουν και την χάρη; Είναι πρόθυμοι οι Αλβανοί, οι Αρμένιοι, οι Βούλγαροι, οι μουσουλμάνοι κλπ στο γειτονικό κρατίδιο να πάρουν αυτό το όνομα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΠΟΛΥ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΟ ΚΑΛΑ ΦΤΙΑΓΜΕΝΟ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ.ΑΛΛΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΚΛΕΦΤΕΣ ΤΩΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΩΝ.Ο ΚΛΕΦΤΗΣ ΔΕΝ ΣΕΒΕΤΑΙ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΟΥ,ΘΑ ΣΕΒΣΤΕΙ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΣΟΥ.ΘΑ ΤΟΥ ΧΑΡΙΣΩ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΜΟΥ ΤΟΣΟ ΕΥΚΟΛΑ.ΣΤΗ ΖΩΗ ΑΓΑΠΗΤΕ ΠΕΠΕΙ ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΚΑΤΙ.ΟΤΑΝ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΓΙΑ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ.ΠΑΝΤΩΣ ΕΞΥΠΝΟ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ.ΑΛΛΑ ΚΑΤΕΜΕ ΑΠΟΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΖΕΙΜΕ ΜΕ ΤΟ ΓΑΝΤΙ.ΕΧΕΙΣ ΣΠΟΥΔΑΣΕΙ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ;ΓΙΑΤΙ ΕΓΩ ΣΠΟΥΔΑΣΑ.ΜΑΖΙ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News