Σάββατο 20 Ιανουαρίου 2018

Έτοιμο το ανοιχτό θέατρο στο Δασάκι Αριδαίας

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΑΝ ΟΙ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΩΝ ΚΑΘΙΣΜΑΤΩΝ

Μια σημαντική παρέμβαση που θα δώσει και πάλι σε λειτουργία το ανοιχτό θέατρο Δασάκι στην Αριδαία, ολοκληρώθηκε.

Για την ιστορία, η κατασκευή του Ανοιχτού Θεάτρου ολοκληρώθηκε το 2002 και η λειτουργία του σταμάτησε το 2012 λόγω των σημαντικών φθορών που σημειώθηκαν. Για τον Δήμαρχο Αλμωπίας κ. Δημήτρη Μπίνο από την πρώτη στιγμή αποτέλεσε προσωπικό στοίχημα η επαναλειτουργία του.

Πλέον τοποθετήθηκαν τα νέα σιδερένια και ανθεκτικά καθίσματα, που αντικατέστησαν τα σπασμένα ξύλινα που είχαν καταστραφεί. Η συγκεκριμένη παρέμβαση κόστισε 12.000 ευρώ από το Τεχνικό Πρόγραμμα του 2016.

Προηγήθηκε η τοποθέτηση συνθετικού δαπέδου που αντέχει στον ήλιο, το νερό και τη φωτιά. Παράλληλα, συμπληρώθηκε η μεταλλική βάση του Θεάτρου με επιπρόσθετες δοκούς σιδήρου, ώστε να γίνει ασφαλέστερη η κατασκευή και να αντέχει περισσότερο στο βάρος και τον χρόνο. Βάφτηκε όλη η κατασκευή του κτιρίου και τοποθετήθηκαν σιδερένιες πόρτες στις δύο κεντρικές εισόδους του Θεάτρου ώστε να ελέγχεται ο χώρος. Αντικαταστήθηκαν τα φθαρμένα φωτιστικά με νέους προβολείς και η ηλεκτρολογική υποδομή αυξάνοντας τον φωτισμό κατά 30%, χάρη στους ηλεκτρολόγους του Δήμου. Τέλος, καθαρίστηκε όλος ο χώρος πέριξ του Θεάτρου για λόγους ασφαλείας και αισθητικής. Αυτές οι παρεμβάσεις κόστισαν 50.000 ευρώ από το Τεχνικό Πρόγραμμα του 2015.

Ο Δήμαρχος Αλμωπίας κ. Δημήτρης Μπίνος με δηλώσεις του αναφέρθηκε στην μεγάλη προσπάθεια που έγινε μέχρι να φτάσουμε στο σημερινό αποτέλεσμα. Όπως είπε, ο συγκεκριμένος χώρος είναι ένα πραγματικό στολίδι για την πόλη μας. Ένας χώρος που θα φιλοξενήσει τα πολιτιστικά και άλλα δρώμενα της περιοχής μας. Παράλληλα, κάλεσε όλους τους Συλλόγους να αγαπήσουν αυτό το Ανοιχτό Θέατρο και να του δώσουν την αίγλη που του αξίζει. Τέλος, σημείωσε ότι αυτός ο χώρος θα μείνει ως παρακαταθήκη σε όλους τους Συλλόγους (Πολιτιστικούς, Μορφωτικούς, Θεατρικούς, Μουσικούς κ.α.) οι οποίοι θα έχουν το δικό τους «σπίτι» για τις δράσεις και τις εκδηλώσεις τους. 



















1 σχόλιο:

  1. Τωρα πλακα κανεις!!!Εχετε τετοιο θεατρο στην Αριδαια και γκρινιαζεται να σας κλειση ο δημαρχος τις τρυπες σας;;;Πανεμορφο ρε φιλε!Και βαμεννα τα καγκελα!Στην πολη μου μας εφαγε η σκουρια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News