Σάββατο 2 Δεκεμβρίου 2017

Το Facebook μπλοκάρει τις αναρτήσεις που σχετίζονται με την τρομοκρατία

Πλέον, το 99% του υλικού που σχετίζεται με την Αλ-Κάιντα και το Ισλαμικό Κράτος, εντοπίζεται αυτόματα και όχι από άλλους χρήστες

Καρπούς φαίνεται να αποδίδει η χρήση των συστημάτων τεχνητής νοημοσύνης και άλλων αυτοματοποιημένων τεχνικών για την αφαίρεση αναρτήσεων που σχετίζονται με την τρομοκρατία, όπως ανακοίνωσε το Facebook.

Πλέον, το 99% του υλικού που σχετίζεται με την Αλ-Κάιντα και το Ισλαμικό Κράτος, εντοπίζεται αυτόματα και όχι από άλλους χρήστες. Το Facebook ανέφερε ότι, αφού εντοπίστηκε το ύποπτο υλικό, το 83% και οποιοδήποτε αντίγραφο του ίδιου περιεχομένου αφαιρέθηκε αυτόματα μέσα σε μόνο μια ώρα από την ανάρτησή του. Μάλιστα, σε μερικές περιπτώσεις, αναρτήσεις διαγράφηκαν "εν τη γενέσει" τους, προτού καν καταστούν διαθέσιμες online στο Facebook.

Όμως το Facebook, σύμφωνα με το BBC και το πρακτορείο Reuters, αναγνώρισε ότι πρέπει να γίνει πολλή ακόμη δουλειά για την ανίχνευση άλλων τρομοκρατικών και εξτρεμιστικών ομάδων που διακινούν υλικό μέσω του μεγαλύτερου μέσου κοινωνικής δικτύωσης.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, το λογισμικό τεχνητής νοημοσύνης με μηχανική μάθηση "εκπαιδεύεται" μόνο του σταδιακά να αναγνωρίζει το περιεχόμενο των κειμένων που σχετίζονται με την τρομοκρατία, με βάση συγκεκριμένες λέξεις και φράσεις.

Η εταιρεία δήλωσε ότι μέχρι στιγμής εστίασε τις προσπάθειές της στην Αλ-Κάιντα και στο Ισλαμικό Κράτος, επειδή αποτελούσαν την μεγαλύτερη απειλή παγκοσμίως. Αλλά διαβεβαίωσε ότι πλέον επεκτείνει το "δίχτυ" της και σε άλλες ομάδες, αν και, όπως είπε, το να εντοπισθούν οι αναρτήσεις όλων αυτών των διαφορετικών ομάδων, "δεν θα είναι τόσο εύκολο όσο το πάτημα ενός κουμπιού".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News