Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2017

Ομάδα Πολιτών Αλμωπίας: «Έλεος πια με την άναρχη στάθμευση»

«Έλεος πια με την άναρχη στάθμευση»

Αγαπητέ Δήμαρχε, αγαπητοί συμπολίτες,

Έλεος πια με τα διπλο-τριπλοπαρκαρισμένα αυτοκίνητα! Όλοι όσοι ζούμε και κινούμαστε στην Αριδαία βιώνουμε τα τελευταία χρόνια τα αποτελέσματα μιας άκρως άναρχης στάθμευσης, με αποτέλεσμα να γίνεται η καθημερινότητά μας από δύσκολη έως επικίνδυνη.

Ο καθένας (από τους ανεύθυνους συμπολίτες μας) σταματάει ή παρκάρει κατά πώς τον βολεύει, αδιαφορώντας για τα προβλήματα που δημιουργεί στους άλλους, πολλές φορές μάλιστα δεν έχει καν συναίσθηση ότι η συμπεριφορά του είναι αντικοινωνική και επικίνδυνη. Ο Δήμος, απ’ την άλλη, ή όποιος ευθύνεται γι’ αυτά τα θέματα, αδιαφορεί, ενθαρρύνοντας τέτοιες συμπεριφορές.

Κουραστήκαμε, πια, ν’ ακούμε για το περίφημο ελληνικό φιλότιμο και να μην το βλέπουμε! Γιατί πόσο φιλότιμος είναι αυτός που αφήνει το αμάξι του στη μέση του δρόμου, μπροστά στο φούρνο, για να πάρει ψωμί; Πόσο φιλότιμος είναι αυτός που κλείνει με το αμάξι του την είσοδο του σούπερ μάρκετ, ενώ υπάρχει ένας υπέροχα διαμορφωμένος χώρος για παρκάρισμα, για να μην κάνει δυο βήματα παραπάνω με τη ζέστη ή το κρύο; (Δε μιλάμε, φυσικά, για ανθρώπους με κινητικά προβλήματα, οι οποίοι συνήθως δεν προκαλούν με τη συμπεριφορά τους). Πόσο φιλότιμος είναι αυτός που παρκάρει στη γωνία του δρόμου, εμποδίζοντας την ορατότητα για τους οδηγούς που βγαίνουν απ’ τα στενά, οι οποίοι αναγκάζονται να βγουν πιο έξω απ’ ό,τι πρέπει, βάζοντας σε κίνδυνο τη ζωή τους;

Στο σημείο αυτό προειδοποιούμε ότι, αν συμβεί δυστύχημα λόγω της παραπάνω κατάστασης, το παρόν κείμενο θα αποτελέσει στοιχείο ότι προειδοποιήσαμε και αδιαφόρησαν οι αρμόδιοι.

Επιτέλους, κ. Δήμαρχε, κάντε κάτι. Επιτέλους, αγαπητοί συμπολίτες, αλλάξτε νοοτροπία, πριν αν είναι αργά. «Δεῖ προλαμβάνειν ἤ θεραπεύειν». Εμείς οι έλληνες δεν το πρωτοδιατυπώσαμε; Αρκετά προβλήματα έχουμε τα τελευταία χρόνια, ας μη δυσκολεύουμε κι εμείς οι ίδιοι τη ζωή μας. Γιατί γι’ αυτήν τη συμπεριφορά δε φταίνε ούτε τα μνημόνια ούτε οι «κακοί ξένοι». Φταίει μια κακή νοοτροπία που θεωρεί μαγκιά το βόλεμα! Κι αν μη τι άλλο, αυτό δείχνει παντελή έλλειψη παιδείας!

Ομάδα Πολιτών Αλμωπίας
«Η ανοχή είναι ενοχή»

24 σχόλια:

  1. ΝΑ ΕΠΑΝΑΦΕΡΕΤΕ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΑΤΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΜΟΔΙΑ. ΟΧΙ Ο ΔΗΜΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. αν εμεις δεν καταλαβουμε ποιο ειναι το σωστο καμια αστυνομια και δημοσ δεν μποριουν να αλλαξουν την κατασταση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΟΛΟΙ ΟΙ ΔΗΜΟΙ ΕΧΟΥΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ειδαμε και την δημοτικη αστυνομια, δυο μορφονιοι καναν τον κυκλο της πολης, ουδεμια εργασια.

      Διαγραφή
  5. καθε μερα μετα της 11 απο την ACS μεχρι το ταχυδρομειο,ειναι να καθεσε σε μια γωνια να βλεπεις και να γελας.Ελεος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ...αν πας και στην πλατεια ψαραδικα ωωωωωχχχχχχ της πουτανας

      Διαγραφή
  6. για τα καταστηματα που εχουν κλειση τα πεζοδρομια και εξω απο τα καταστηματα βαζουν καρεκλες γλαστρες και οτι εχει ο καθενας και δεν σε αφηνουν να μπαρκαρεις με τα αμαξι γιατι δε λετε τιποτα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στην περίπτωση αυτή κατεβαίνεις από το αυτοκίνητό σου κλωτσάς τις καρέκλες ή τις γλάστρες, μετά μπαίνεις στο αυτοκίνητο και παρκάρεις (όχι μπαρκάρεις) κανονικά. Αν σου πει κάτι ο περιπτεράς ή ο καταστηματάρχης καλείς την αστυνομία και τον μηνύεις. Μόνο στα φαρμακεία επιτρέπεται να κρατούν χώρο μπροστά τους.

      Διαγραφή
    2. ψευδεστε, πεστε ενα μονο ενα καταστημα που δεν σ αφηνει να μπαρκαρεις εξω απ το μαγαζι του, απλα κανενα.

      Διαγραφή
    3. ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΑ ΟΛΑ, ΟΥΤΕ ΚΑΦΕ ΟΥΤΕ ΤΣΙΠΟΥΡΑΔΙΚΑ ΟΥΤΕ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ, ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΑΦΗΣΤΕ, ΓΙΑ ΝΑΧΕΤΕ ΚΑΠΟΥ ΝΑ ΠΑΤΕ, ΘΑ ΦΟΡΑΤΕ ΤΑ ΚΑΘΑΡΑ ΒΡΑΚΙΑ ΣΑΣ ΘΑ ΚΡΕΜΑΤΕ ΤΑ ΧΑΙΜΑΛΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΑΝΤΕ ΣΠΙΤΙ ΝΑ ΠΛΕΝΕΤΕ ΚΑΝΑ ΣΩΒΡΑΚΟ.

      Διαγραφή
    4. Ρε παρακμιακέ τύπε 8.33 έχεις μπερδέψει τη βούρτσα με την $#@τσα. Μήπως ήθελες να σχολιάσεις άλλη ανάρτηση; Αυτά που γράφεις ποια σχέση έχουν με το θέμα;

      Διαγραφή
  7. ολοι εσεις πρεπει νασαστε η συνταξιουχοι η δημοσιοι νταβατζηδες, ολα σας ενοχλουν και ολα σας χαλανε την ανιαρη ζωη σας, ασχοληθητε με την κυταριτιδα σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η θέση ΑΜΕΑ μπροστά στην Πειραιώς που είναι μόνιμα πιασμένη είναι δειγμα κυταριτιδας? ( καλά και στο αστυνομικό τμήμα μπροστά είναι πισαμενη παντα απο άσχετους ,αλλά κουβέντα να γίνεται)
      Οι ράμπες ( οσες ειναι τέλος πάντων) πιασμένες η κατηλειμενες απο οχήματα κάθε είδους είναι δειγμα κυταριτιδας?
      Ο δρόμος απο την εκκλησια ως τα ΕΛΤΑ, που παρόλο το πλάτος τού κάποιες φορές δεν περναει ουτε μηχανάκι είναι δείγμα κυταριτιδας?
      Η πλατεία Αγγελή Γατσου που απαγορεύεται το παρκάρισμα σε όλη την πλατεία είναι δείγμα κυταριτιδας?
      Η κατάληψη μέρος του δρόμου με καρέκλες τελάρα και οτιδήποτε άλλο είναι δείγμα κυταριτιδας?
      Μάλλον σε βολευει αυτή η κατασταση γι αυτό μιλάς έτσι.
      Αφου βγαλεις την κυταριτιδα απο το μυαλό σου ,έλα να μιλήσουμε σοβαρά

      Διαγραφή
    2. Τώρα εγώ αν σε χαρακτηρίσω τεράστιο, γίγαντα, άρχοντα θα ικανοποιηθείς 8,29΄; Σαχλαμάρα ε σαχλαμάρα

      Διαγραφή
  8. Καλησπέρα,σε ποιον μπορώ να απευθυνθώ ώστε να γινω ενεργό μελος της ομάδος;

    Γ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. στο σύλλογο ΑΠΕΒΑΠΟ Απελπισμενων Βαριεστημενων Πολιτων

      Διαγραφή
  9. Μπροστά στη Δημαρχία και την Αστυνομία είναι η πλατεία Αγγελή Γατσου. Τι ρόλο παίζουν οι πινακίδες της πλατείας;Γιατί κλείνουν τα μάτια τους;Επίσης παίζουν ρόλο οι πινακίδες ΜΟΝΟΣ-ΖΥΓΌΣ μήνας η οχι;Μπορούν να απαντήσουν οι αρμόδιοι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Και κάθε Πέμπτη που γίνεται το έλα να δεις ασχολίαστο...ασε που οι περισσότεροι παρκάρουν μπροστά από το μαγαζί που επισκέπτονται γιατι έτσι έχουν μάθει..είναι θέμα παιδείας, κουλτούρας και μετά χαρακτήρα. Όταν ο άλλος διπλοπαρκάρει γιατι έτσι γουστάρει, για να παίξει τζογο ή και ότι άλλο στη βαρετή αυτή πλέον πόλη, που δε προσφέρει τίποτα το δημιουργικό, πέρα από φαϊ, καφέ κ ποτό τι περιμένεις εσύ ευσυνείδητε πολίτη! Να ακουστείς?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. τωρα θ ανοιξουμε και μπουρδελο για σενα, καταλαβα οτι σου λειπει.

      Διαγραφή
  11. Δηλαδή, για να καταλάβουμε, όλοι εσείς που βγάλατε σπυριά με το δημοσίευμα εγκρίνετε αυτήν την συμπεριφορά; Σαφώς και υπάρχουν και άλλα προβλήματα στην περιοχή μας, αλλά δεν είναι πιο σημαντικά αυτά που έχουν σχέση με την ασφάλεια του πολίτη; Η αυτοκριτική είναι δείγμα ωριμότητας και μας βοηθάει να γινόμαστε καλύτεροι. Η χυδαία κριτική δείχνει έλλειψη και πολιτισμού και επιχειρημάτων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Αποκορύφωμα ο δρόμος μπροστά στον μασουτη τα απόγευμα που διπλοπαρκαρουν ενώ 20 μέτρα Αριστερά μπροστά στο κτηνιατρείο έχει θέση στάθμευσης για 50 αμάξια.. αλλά έτσι είστε να μη περπατήσετε ούτε 1 μέτρο... η αστυνομία γιατί δεν έχει γράψει ούτε έναν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Κλήσεις,πρόστιμα και έληξε το θέμα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. παιδι της επταετιας θασε, βγες εξω σημειωνε πινακιδες και καρφωνε, αλλωστε αλλη δουλια δεν εχεις απ οτι καταλαβαινω.

      Διαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News