Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου 2017

Μιχάλης Μαυρίδης: Το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο εκπέμπει SOS - Να δώσουμε βαρύτητα στην τεχνογνωσία και την υποδομή

Η λύση στο πρόβλημα έχει να κάνει με δυο λέξεις... ΤΕΧΝΟΓΝΩΣΙΑ και ΥΠΟΔΟΜΗ

Καλημέρα και καλή εβδομάδα σε όλους. Άλλο ένα σωματείο κατέβασε διακόπτη. Το Γαρέφι είναι το επόμενο χωριό που δεν κατεβάζει ομάδα. Δεν θέλω να πω πολλά σήμερα γιατί θέλω να περάσω αμέσως στην ουσία του πράγματος και να κάνω μια πρόταση στους φορείς της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων.

Κύριοι, δεν ξέρω αν το έχετε αντιλήφθη, αλλά το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο ΕΚΠΕΜΠΕΙ SOS... Και το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο είναι αυτό που σας κάνει κι εσάς να υπάρχετε. Άρα είναι προ των πυλών να αρχίσει ο κόσμος να αναρωτιέται ποιος ο λόγος του φορέα της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων, αν δεν υπάρχουν σύλλογοι να εκπροσωπείτε.

Η ΠΡΟΤΑΣΗ η όποια έχω να κάνω είναι η εξής: Η λύση στο πρόβλημα έχει να κάνει με δυο λέξεις... ΤΕΧΝΟΓΝΩΣΙΑ και ΥΠΟΔΟΜΗ. Δώστε βαρύτητα και προτεραιότητα στους ανθρώπους που γνωρίζουν το αντικείμενο και έχουν την μεθοδολογία να το καλλιεργήσουν. Και βαλτέ θεμέλια για τους ποδοσφαιριστές του αύριο σε κάθε χωριό. Ξεκινήστε από τα δελτία των παιδικών ομάδων που το κόστος τους δυσκολεύει τους παράγοντες να λειτουργήσουν παιδική ομάδα.

Επίσης σε όλα τα προηγμένα κράτη της Ευρώπης για να λειτουργήσει ερασιτεχνικό τμήμα είναι δεσμευτικό να υπάρχει παιδικό τμήμα πρωτίστως. Αν σε επίπεδο Α1 γίνει υποχρεωτικό αυτό αμέσως θα δημιουργηθούν ΠΗΡΗΝΕΣ ποδοσφαιρικοί που θα τροφοδοτήσουν τους συλλόγους μετά από ένα μικρό διάστημα.

Πιστεύω ότι μπορούμε να φέρουμε τα παιδιά στο γήπεδο αρκεί να καταλάβουμε την αναγκαιότητα και να δώσουμε την ανάλογη βαρύτητα σε αυτές τις δυο λέξεις που ανέφερα.

ΤΕΧΝΟΓΝΩΣΙΑ και ΥΠΟΔΟΜΗ.

Ευχαριστώ.

13 σχόλια:

  1. Μιχάλη έχεις καλές ιδέες και είσαι διαβασμένος.Μερικά ερωτηματάκια συμπληρωματικά: γιατί δεν είναι υποχρεωτικό να παίζουν μικροι σε όλες τις κατηγορίες του τοπικού? είσαι ομάδα Α1 ξοδεύεις τόσα χρήματα σε μισθοφόρους,σε προπονητές κλπ και δεν μπορείς να έχεις 2 μικρούς 17χρονους σε όλη την διάρκεια ενός αγώνα? ε δεν αξίζεις να λέγεσαι οργανωμένη ομάδα.Το ίδιο και στις μικρότερες κατηγορίες.Επιτέλους ας το φωνάξουμε όλοι:ποιόν συμφέρει αυτή η κατάσταση να πληρώνουμε 33χρονους,35χρονους,38χρονους 40χρονους να παίζουν και να καθοδηγουν τις ομάδες σε τοπικά πρωταθλήματα? Ας μπει ένα όριο.Τοπικό σημαίνει δίνει χώρο και χρόνο σε νέα παιδιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ. ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ ΚΑΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΚΑΝΕΙΣ ΜΙΑ ΠΡΟΤΑΣΗ ΚΙ ΕΣΥ. ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΕΣΜΕΥΤΙΚΑ ΝΕΑΡΟΙ ΠΑΙΚΤΕΣ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΕΝΔΕΚΑΔΑ. ΜΕ ΒΡΙΣΚΕΙΣ ΑΠΟΛΥΤΑ ΣΥΜΦΩΝΟ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ. ΜΙΧ.ΜΑΥΡΙΔΗΣ

      Διαγραφή
  2. αυτοι στην ενωση το μονο που τους νοιαζει ειναι οι εκλογες της επο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. σωπα ρε γιγαντα, και πως το καταλαβες αυτο; εχει κι αλλον μαλακα σαν και σενα η μανα σου;

      Διαγραφή
    2. 4:28 η φύση δεν έχει γεννήσει μεγαλύτερο μαλάκα από σένα!

      Διαγραφή
  3. ΜΙΧΑΛΗ ΠΩΣ ΕΙΔΕΣ ΤΟ ΚΟΟΥΤΣΑΡΙΣΜΑ ΤΩΝ ΔΥΟ, ΣΤΟ ΣΑΡΑΚΗΝΟΥΣ ΕΞΑΠΛΑΤΑΝΟΣ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ. ΕΠΕΙΔΗ ΠΡΟΕΡΧΟΜΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΘΑ ΤΑΝ ΣΩΣΤΟ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΩ ΔΗΜΟΣΙΑ ΤΟ ΚΟΟΥΤΣΑΡΙΣΜΑ ΑΛΛΟΝΩΝ. Σ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ. ΜΙΧ.ΜΑΥΡΙΔΗΣ

      Διαγραφή
  4. ποιο κοουτσαρισμα ρε φιλε ο ενας κοιμοταν κι ο αλλος γαυγιζε χαχαχαχαχαχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μαυριδη περιμενουμε Αλμωπο να γραψεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΚΑΛΗΜΕΡΑ. ΕΙΔΑ ΕΝΑ ΗΜΙΧΡΟΝΟ ΜΕ ΤΗΝ ΣΟΥΣΑΝΔΡΑ ΤΟΝ ΑΛΜΩΠΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΚΑΛΟΣ. ΕΠΕΙΔΗ ΕΧΕΙ ΕΝΑ ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟΥ,ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΜΕ ΤΗΝ ΣΟΥΣΑΝΔΡΑ ΔΕΝ ΠΡΟΣΦΕΡΟΤΑΝ ΓΙΑ ΑΣΦΑΛΗ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΓΡΑΨΩ ΑΚΟΜΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΩ ΜΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΕΙΚΟΝΑ. ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΜΟΥ ΔΙΝΕΙΣ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΟΜΩΣ ΝΑ ΚΑΝΩ ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΟΥΣΑΝΔΡΑ ΠΟΥ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕ ΠΟΛΥ!! ΛΙΓΗ ΥΠΟΜΟΝΗ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΙ ΘΑ ΓΡΑΨΩ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΛΜΩΠΟ. ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΑΙ Σ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ. ΜΙΧ.ΜΑΥΡΙΔΗΣ

      Διαγραφή
  6. FILARAKI SOSTA TA LES ALLA DEN THA GINEI TIPOTA. OI PARAGONTES EINAI OI PERISOTEROI ASXETOI APO MPALA

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΤΟΝ ΦΙΛΟ ΜΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ 11και23. ΒΓΑΖΕΙΣ ΕΝΑ ΕΥΚΟΛΟ,ΓΕΝΙΚΕΥΜΕΝΟ,ΚΑΙ ΑΒΙΑΣΤΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ. ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΜΠΕΙ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑ ΠΟΤΕ. ΔΕΝ ΑΦΗΣΕΣ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΟΥ ΝΑ ΠΑΣ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ,ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΣΕΣ ΑΠ ΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΣΟΥ, ΔΕΝ ΚΟΥΒΑΛΗΣΕΣ ΜΕ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΣΟΥ ΠΑΙΚΤΕΣ,ΚΤΛ. ΑΥΤΟ ΣΕ ΚΑΝΕΙ ΜΑΛΛΟΝ ΝΑ ΚΡΙΝΕΙΣ ΤΟΣΟ ΑΥΣΤΗΡΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ. ΕΚΤΟΣ ΑΥΤΟΥ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΛΙΘΗΚΑΝ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ,ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΤΟΝ ΠΡΟΠΟΝΗΣΟΥΝ... ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΙΔΙΑΙΤΕΡΕΣ ΓΝΩΣΕΙΣ. ΔΙΑΦΩΝΩ ΛΟΙΠΟΝ ΑΠΟΛΥΤΑ ΜΑΖΙ ΣΟΥ,ΑΛΛΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΣ ΟΤΙ Η ΔΙΑΦΩΝΙΑ ΠΡΟΑΓΕΙ ΤΗΝ ΣΥΖΗΤΗΣΗ. Σ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ. ΜΙΧ.ΜΑΥΡΙΔΗΣ

      Διαγραφή
  7. Θέλω να κανω ενα ερώτημα.ποιος δίνει χώρο στους μεγάλους σε ηλικία ποδοσφαιριστές?αμφιβαλει κανεις οτι το οτι παίζουν ποδόσφαιρο κάποιο μέχρι τα 40 ειναι γιατι δεν υπάρχει νεα γενιά παικτών αντάξια να τους αντικαταστήσει.εχουν χάσει οι νεολαίοι το ενδιαφέρον τους για το ποδόσφαιρο,δεν υπάρχει πάθος,θέληση,υπομονή και ευθύνη σε αυτό εχουν και οι ίδιοι οι πατεράδες των παιδιών,οι οποίοι (εκτός ελαχίστων περιπτώσεων) πιστεύουν οτι εχουν έναν Ροναλτο σπιτι τους .επι πλέον οι τοπικές κοινωνίες αδιαφορούν εξοργιστικά για τις ομάδες των χωριών τους και η επιβίωση αυτών εχει ακουμπήσει στις φιλότιμες προσπάθειες κάποιων ελαχίστων ρομαντικών του αθλήματος.εαν υποχρεωθούν οι ομάδες να ακολουθήσουν υγιή πλάνα ανάπτυξης του αθλήματος νομίζω οτι ούτε 20 ομάδες δεν θα μείνουν ζωντανές.Η έλειψηπόρων θεωρώ οτι ειναι βασικό προβλημα της τελματωσης του ερασιτεχνικού ποδοσφαιρου

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News