Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου 2017

Ο Μίκης για το άρθρο Τσίπρα: «Έχει δίκιο να θαυμάζει τον Ανδρέα, χάρη σ'αυτόν έχει κουτσή πλειοψηφία»

Όσο για τον ελληνικό λαό, φαίνεται πως του αρέσει να παραμένει «ευκολόπιστος και προδομένος» κατά την ρήση του εθνικού μας ποιητή

Χρησιμοποιώντας εξαιρετικά σκληρό τόνο ο Μίκης Θεοδωράκης πήρε θέση για το άρθρο του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στο οποίο σύγκρινε τον εαυτό του με τον Ανδρέα Παπανδρέου.

Σε σχόλιο που ανέβηκε στην επίσημη ιστοσελίδα του, ο Μίκης Θεοδωράκης έγραψε:

«Ο κ. Τσίπρας έχει κάθε λόγο να θαυμάζει και να ευχαριστεί τον Ανδρέα Παπανδρέου. Γιατί χάρη σ’ αυτόν κυβερνά όντας ο ίδιος «κουτσός» (με «κουτσή πλειοψηφία), με μια «κουτσή» Βουλή και «κουτσή» κυβέρνηση, χάρη στην συνταγματική αναθεώρηση του 1986, τότε που ο Α. Παπανδρέου έκοψε από το τότε ισχύον Σύνταγμα το ένα «πόδι» (από τον θεσμό του Προέδρου της Δημοκρατίας), για να το σφετεριστεί ο ίδιος ως Πρωθυπουργός!

Από τότε η Ελλάδα βαδίζει κουτσά-στραβά και ανώμαλα χωρίς καμία ένσταση από τους εναπομείναντες θεσμούς (την Βουλή και την Δικαιοσύνη) που σιωπούν εκ του πονηρού. Ιδιαίτερα όσοι έχουν την ελπίδα να κυβερνήσουν την κουτσή χώρα έχοντας και αυτοί «κουτσή πλειοψηφία», όπως γίνεται από το 1986 έως σήμερα.

Όσο για τον ελληνικό λαό, φαίνεται πως του αρέσει να παραμένει «ευκολόπιστος και προδομένος» κατά την ρήση του εθνικού μας ποιητή.

Σε όποιον λαό της γης τολμήσεις να πεις ότι αυτή τη τραυματισμένη χώρα έχει κυβέρνηση του 15%, θα βάλει τα γέλια πιστεύοντας ότι πρόκειται για τραγική φάρσα. Μόνο εδώ ο μισός πληθυσμός κλαίει ενώ ο άλλος μισός ετοιμάζεται να κλάψει, γιατί κανείς δεν του εξήγησε ότι ο Βασιλιάς ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ είναι γυμνός και το κοστούμι του κυβερνήτη που φοράει είναι -όπως το πουκάμισο του Σεφέρη- αδειανό!»

2 σχόλια:

  1. ΝΑ ΜΗΝ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΔΡΕΑ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΕΙ ΚΟΥΜΟΥΝΙΣΤΗΣ. ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΜΕ ΤΗ ΜΟΥΣΙΚΗ. ΣΕ ΠΟΙΑ ΧΩΡΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΠΕΦΤΟΥΝ ΜΕ ΒΑΣΕΙ ΤΑ ΓΚΑΛΟΠ; Ο ΟΛΑΝΤ ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΑ ΚΥΒΕΡΝΟΥΣΕ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΤΑ ΓΚΑΛΟΠ ΤΟΝ ΕΔΕΙΧΝΑΝ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΑΙ 10%. ΔΗΛΑΔΗ ΛΕΕΙ Ο ΣΕΒΑΣΤΟΣ ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΜΙΚΥΣ ΟΤΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΠΡΟΚΗΡΥΣΕΙ ΕΚΛΟΓΕΣ, ΟΠΩΣ ΠΑΛΙΑ Ο ΒΑΣΙΛΕΙΑΣ, ΑΝ ΔΙΑΠΙΣΤΩΝΕ ΔΥΣΑΡΜΟΝΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΛΑΟΥ ( ΔΙΑ ΤΩΝ ΓΚΑΛΟΠ);

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ενω εσυ εισαι κομουνιστης, νομιζεις; καθρεφτη εχεις; κοιτα τη γαμημενη φατσα σου και μη βαζεις στο βρωμοστομα σου τον Μικη, οκευ φασιστακη της δηθεν αριστερας;

      Διαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News