Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου 2017

Οι εκπαιδευτικοί σε Μύκονο και Σαντορίνη αναγκάστηκαν να κοιμηθούν σε... παραλίες!

Το υπουργείο Παιδείας προσέλαβε 15.000 αναπληρωτές μέσα σε 2 μέρες

Η σχολική χρονιά ξεκίνησε και οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί μετέβησαν στις θέσεις ανά την Ελλάδα που είχε οριστεί. Ωστόσο, αυτοί που επελέγησαν να πάνε στην Μύκονο και στη Σαντορίνη ήρθαν αντιμέτωποι με ένα μεγάλο πρόβλημα: δεν είχαν πού να μείνουν!

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «τα Νέα», πολλοί από αυτούς αναγκάστηκαν να κοιμηθούν το βράδυ σε sleeping bags στις παραλίες ή στα αυτοκίνητά τους!

Ο λόγος ήταν ότι δεν υπήρχαν ξενοδοχεία και δωμάτια καθώς όλα ήταν ακόμα νοικιασμένα από τους τουρίστες. Ακόμα όμως και όταν υπήρξε κάποιο κενό δωμάτιο, η τιμή του ήταν απαγορευτική.

Το υπουργείο Παιδείας προσέλαβε 15.000 αναπληρωτές μέσα σε 2 μέρες και όπως αναφέρει το δημοσίευμα, δεν υπήρξε συνεννόηση της πολιτείας με τις τοπικές αρχές για τη φιλοξενία των ανθρώπων που έμαθαν σε ποια πόλη θα διδάξουν 3 ημέρες πριν τον διορισμό τους.

Παράλληλα, οι εκπαιδευτικές ομοσπονδίες καταγγέλλουν ότι σε περιοχές με υψηλό κόστος ζωής εκπαιδευτικοί καλούνται να πληρώσουν υπέρογκα ποσά για κατοικία χωρίς να έχουν καμία επιδότηση από το κράτος.

1 σχόλιο:

  1. Ψωμί παιδεία ελευθερία εκπαιδευτικοι! Αυτοί που σας κυβερνουν αυτό το σύνθημα φωνάζανε και με αυτό δείχνουν την δημοκρατια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News