Κυριακή 23 Απριλίου 2017

Ένα τεράστιο παγόβουνο έκανε την εμφάνισή του πολύ κοντά στις ακτές του Καναδά! (ΦΩΤΟ)

Το παγόβουνο που πλέει στα παγωμένα νερά του Ατλαντικού έχει ύψος 45 μέτρα

Ένα τεράστιο παγόβουνο έκανε την εμφάνισή του κοντά στις ανατολικές ακτές της Νέας Γης του Καναδά και καθημερινά εκατοντάδες τουρίστες συρρέουν στην ήσυχη και μικρή κωμόπολη του Φέριλαντ για να το απαθανατίσουν!

Το παγόβουνο που πλέει στα παγωμένα νερά του Ατλαντικού έχει ύψος 45 μέτρα και είναι τρεις φορές μεγαλύτερο από το παγόβουνο που χτύπησε και βύθισε το θρυλικό υπερωκεάνιο «Τιτανικός» στο παρθενικό του ταξίδι.

Βέβαια, αξίζει να σημειωθεί ότι η περιοχή είναι συνηθισμένη στη θέα των παγόβουνων καθώς άλλωστε είναι γνωστή ως η «στενωπός των παγόβουνων» και κάθε χρόνο μεγάλα τμήματα πάγων που αποκόπτονται από τους Αρκτικούς όγκους ταξιδεύουν πολύ κοντά στην ξηρά της Νέας Γης του Καναδά.


Ωστόσο, ο δήμαρχος του Φέριλαντ σημειώνει ότι ο φετινός… παγωμένος επισκέπτης είναι ο μεγαλύτερος που έχει ποτέ επισκεφθεί την περιοχή. «Είναι τεράστιο, βρίσκεται τόσο κοντά στις ακτές και όλοι θέλουν να βγουν μια φωτογραφία με το παγόβουνο», δήλωσε ο δήμαρχος Έιντριαν Κάβαναχ στα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Μόνο την τελευταία εβδομάδα περισσότερα από 400 παγόβουνα πλέουν στα νερά του Ατλαντικού αναγκάζοντας πολλά πλοία να αλλάξουν ρότα για να τα αποφύγουν. Η αποκόλληση των τεράστιων όγκων πάγκου ξεκίνησε φέτος νωρίτερα από ό,τι συνήθως, γεγονός που κάποιοι αποδίδουν στην υπερθέρμανση του πλανήτη.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News