Τρίτη 21 Μαρτίου 2017

Επιστολή διαμαρτυρίας για το θέμα των αδέσποτων και δεσποζόμενων σκύλων στην Αριδαία

Προς τον Αντιδήμαρχο κ. Στέφανο Αβραμίκα

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΜΑΣ ΕΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ ΚΑΙ ΔΕΣΠΟΖΟΜΕΝΩΝ ΣΚΥΛΩΝ ΣΤΗΝ ΑΡΙΔΑΙΑ:

Με την παρούσα επιστολή επιθυμούμε να σας επισημάνουμε τα προβλήματα που βιώνουμε καθημερινά ως κάτοικοι της Αριδαίας σε σχέση με τα αδέσποτα και δεσποζόμενα σκυλιά.

1. Παρακαλούμε να μεριμνήσετε για την εφαρμογή του νόμου που αφορά τα δεσποζόμενα ως προς την καθαριότητα της πόλης (δηλαδή να μην αφήνουν παντού τις ακαθαρσίες τους οι ιδιοκτήτες τους), καθώς και για όσους αφήνουν επιθετικά δεσποζόμενα να κυκλοφορούν μόνα τους στους δρόμους ελεύθερα και να επιτίθενται σε διερχόμενους ανυποψίαστους πολίτες.

2. Όσοι επιθυμούν να προσφέρουν τροφή σε αδέσποτα να ΜΗΝ το κάνουν μέσα στην πόλη, μπροστά στα σπίτια μας. Να οριστούν ειδικές περιοχές με ταΐστρες για το σκοπό αυτό.

3. Να υπάρξει μέριμνα για τη συγκέντρωση των αδέσποτων σε κατάλληλο χώρο όπου θα τυγχάνουν της απαραίτητης φροντίδας (εμβολιασμός, στείρωση, σίτιση, φροντίδα και περιποίηση από εθελοντές της φιλοζωικής κ.α.) έτσι ώστε:

- Να μην υπάρχει πρόβλημα με τα περιττώματά τους, που έχουν κατακλύσει την πόλη μας.

- Να μην κακοποιούνται ή πέφτουν θύματα τροχαίων ατυχημάτων τα ίδια τα σκυλιά. - Να μην φοβόμαστε να κυκλοφορούμε γιατί μας περικυκλώνουν οι αγέλες ή επιθετικά μεμονωμένα αδέσποτα σκυλιά.

- Να μην υπάρξουν άλλα θύματα από επιθέσεις των αδέσποτων σκυλιών.

Παρακαλούμε να υπερασπιστείτε το δικαίωμά μας και των παιδιών μας να κυκλοφορούμε ελεύθερα.

32 σχόλια:

  1. Τώρα που διαβάσαμε το κείμενο σας (μόνο το aridaianews το δημοσίευσε, τόσες μέρες μόνο σας ξερό γλύφουν τα αλλά μεσα ενημέρωσης) εκτίθεστε ακόμα περισσότερο. Δεν γνωρίζετε οτι αρμόδια για την τήρηση των νόμων ειναι η αστυνομία; πείτε μας ένα περιστατικό που δάγκωσε αδέσποτο, εγω γνωρίζω μόνο από δεσποζομενα. Ποιοι είστε εσείς που θα αναθέσετε και αρμοδιότητες στους εθελοντές της φιλοζωικής, ποιοι νομίζετε πως είστε. Και με ποιο δικαίωμα επικαλεστηκατε τον αβραμικα όταν ήρθατε στο μαγαζί μου να υπογράψω και μου είπατε οτι συμφωνεί με αυτή την παπάρια και με παρασυρατε να υπογράψω αυτό το έκτρωμα;;; οφείλετε να λογοδοτήσετε εσείς που ξεκινήσατε αυτό το μανιφέστο. Το επιδιώκετε; γιατί δεν πάτε ανάλογο έγγραφο και στην αστυνομία. Εν τέλη δεν πείθετε... τώρα κατάλαβα γιατί δεν δημοσιεύατε τόσες μέρες την επιστολή σας. Ξέρατε οτι θα γίνεται ρεζίλι των σκυλιών...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και τώρα εσύ μας έπεισες, ότι υπογραφές, ότι επικαλέστηκε κάποιος τον αβραμικα, ότι είναι εθελοντές χωρίς επιδοτήσεις, ότι δεν έχουν ορμήξει ποτέ τα αδέσποτα!!! Αί καλά!!!

      Διαγραφή
    2. τετοια σοβαρη καταγγελια γινετε πιστευτη μονο επωνημα οχι ανωνημα.....

      Διαγραφή
  2. Που μπορούμε να υπογραψουμε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΥΠΟΠΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ. . . ΒΑΖΕΙ ΚΑΙ ΣΕ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ... ΠΟΛΥ ΕΞΥΠΝΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΑΝ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΑΣΥΝΑΡΤΗΣΙΕΣ . .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. δεν είναι εξυπνοι.Είναι απλά όλοι.

      Διαγραφή
    2. η κατάσταση είναι στο απροχώρητο.Το ότι ο κόσμος δεν μιλάει δεν σημαίνει ότι ειναι και χαζός.Η Δημοτική αρχή έχει πλέον στα χέρια της την επιθυμία της πλειοψηφίας.Σίγουρα 3-4 ακραίοι (δήθεν φιλόζωοι που αναίσθητοι για τα υπόλοιπα ζωα πλην σκύλων)δεν μπορουν να κρατάνε όμηρο ολόκληρη την Αριδαία. Οι άρχοντες του Δήμου ας αφήσουν τις διπλωματίες κλπ. Η τρομοκρατία των φιλόζωων τελείωσε.

      Διαγραφή
    3. 3 με 4 ακραιοι? τι να πω εκπλησομαι.

      Διαγραφή
    4. αν υπήρχαν αληθινοί φιλόζωοι θα έπρεπε να προστατευουν όλα τα είδη του ζωικού βασιλείου.Γιατι ασχολούμαστε μόνο με τα σκυλιά? Στέκει αυτό ? υπάρχει απάντηση σ αυτό?
      Και επίσης υπάρχουν μαγαζάτορες που καθημερινά σφουγγαρίζουν τα περιτώματα των αδέσποτων, το λογαριασμό για την αγορά των απορυπαντικών σε ποιόν να την στείλουμε?
      κύριοι αντιδήμαρχοι επιτέλους αφήστε τις διγλωσσίες, τα κρυφτό και τη διπλωματία. Όποιος έχει την οικονομική δυνατότητα και το χρόνο ας έχει όσα σκυλιά θέλει στην αυτλή του με εφαρμογή όλων των κανόνων και με κάθε ρίσκο για πρόστιμα .(Θα βάλλουν ποτέ?)Τα ζώα που μένουν εκτεθειμένα προφανώς οι φιλόζωοι αρέσκονται να περιμένουμε νέες επιθέσεις.Υπάρχει κόσμος που δεν θα υπολογίσει απολύτως τίποτε σε υποψία επίθεσης.Εαν ένα αδέσποτο σου τρομάξει το παιδί , θα σκεφτείς ήρεμα?

      Διαγραφή
  4. αυτοι που γραψαν την επιστολη ειναι εντελως ασχετοι με τους νομους περι αδεσποτων, ασχετα αν συμφωνω οτι υπαρχει προβλημα με τα σκυλακια, απλα δεν θα γινει τιποτα γιατι τα πραγματα δεν ειναι τοσο απλα, τοτε να μεζεψουμε υπογραφες για νε φερουμε και αεροδρομιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. έχει υπογράψει απλά το 80% της πόλης.Ομόφωνα όλοι πέφτουμε στα πόδια κάποιων που δεν αφήνουν την πόλη να αναπνεύσει.Πιστεύετε πως όταν έχεις οικογένεια,είσαι λογικός και καταπιέζεσαι μονίμως απ τα αδέσποτα θα αντέχεις και δεν θα ξεσπάσεις κάπου?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. «Σκυλάκια» ε; 9.38΄όχι σκυλιά ή κοπρόσκυλα; Αϊ σιχτήρ μας πρήξατε κοπελιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. αντε σαλτα και γ.... μαλακα, κοπροσκυλο εισαι εσυ και ολο σου το σοι

      Διαγραφή
    2. αμα στά πρήξαμε πάνε στης πουτάνες νά ξαλαφρώσεις χα..χα..χα..

      Διαγραφή
  7. βρε καλη μου κυρια σ εβλεπα σημερα που σταματουσες γερους ανθρωπους και τους εβαζες να υπογραψουν, αναθεμα αν ξεραν τι υπεγραφαν, αυριο θα πεσει το γελιο της αρκουδας με την αγνοια σας οσον αφορα την νομοθεσια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 1ον η πραγματικότητα είναι πάνω από οποιαδήποτε νομοθεσία.Μην μπερδεύσαι.Μη φοβάσε το νόμο.Είναι για να σε βοηθήσει αγαπητέ φιλόζωε.
      2ον. όταν λέμε είναι λαϊκη απαίτηση ,εννούμε ότι μέχρι και τα δέντρα αν είχαν χέρια θα υπέγραφαν.Εκτος κι αν θεωρείς τα αδέσποτα ποιό σημαντικά απ τους γέρους...που το θεωρώ πολύ πιθανό με τα γραφόμενα σου...
      υγ.κύριε Αβραμίκα έχετε υποσχεθεί λύση στο θέμα.

      Διαγραφή
  8. Δεν βλεπω τεκμηριωμενες αποψεις ρε φιλοζωοι! Επικαλειστε τους νομους και οτι καποιοι δεν τους ξερουν! Λοιπον δωστε μας νομο αρθρο κλπ να διαβασουμε και μεις μπας και ερθουμε με το μερος σας! Και σε καθε δαγκαμα σε συμπολιτη να φωναζουμε ζητω τα αδεσποτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. και ποιος ειπε οτι σε θελουμε ωρε? ελα σημερα στο δημαρχειο να δεις πως δαγκανε ωρε.

      Διαγραφή
  9. μαζέψτε τα χωρίς να λέτε πολλές θεωρίες.Καταντάει γραφικό.Θα μας κοροιδεύει ο κόσμος όλος.Τι κάνετε? αναλύσουμε το πρόβλημα των αδέσποτων! Συμπέρασμα: οι ανίκανοι είστε εκει στην Αριδαία ή γραφικοί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ζητωωωω. Μπράβο για τα σχόλια σας. Όπως είπε και ο Κλιντ Ίστγουντ η άποψη είναι σαν την κωλοτρυπιδα. Όλοι έχουν από μια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. κάνεις λάθος φίλε. Η πλειοψηφία μίλησε και απαιτεί.Δεν υπάρχουν πολλές απόψεις.Μην διχάζεις.Ομόφωνα ,ήρεμα,ψύχραιμα ο απλός κοσμάκης ζήτησε να προχωρήσουν οι αρμόδιοι σε λύσεις υπερ των αδέσποτων.Σε οργανωμένο χώρο, όχι ανάμεσα σε παιδιά και μαγαζιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Η φιλοζωική εστιάζει στο θέμα της εγκατάλειψης των σκύλων από ασυνείδητους, και πολύ καλά κάνει γιατί αυτή είναι η πηγή του προβλήματος. Ωστόσο, δε θέλει να λύσει το πρόβλημα με τα αδέσποτα που κυκλοφορούν αυτή τη στιγμή στην Αριδαία, γιατί δεν το θεωρεί πρόβλημα! Στα μέλη της αρέσει προφανώς αυτή η κατάσταση... Αγέλες πεινασμένων και ταλαιπωρημένων σκύλων, περιττώματα και σκουπίδια από τους κάδους παντού... Ας μετονομαστεί λοιπόν σε "Σύλλογος επιδείνωσης της δημόσιας υγείας και ασφάλειας" διότι φιλοζωική δεν είναι όσο αφήνει το πρόβλημα να διογκώνεται και να διαιωνίζεται .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. συγνώμη! οι φιλόζωοι γνωρίζουν πόσες υποχρεώσεις τους φορτώνει ο νόμος? καλύτερα ένα τάγμα πεζικού να διοικείς παρά ένα σκύλο να έχεις στην ιδιοκτησία σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. πολύ ευγένεια έπεσε σ αυτή την επιστολή.Τα πράγματα είναι χειρότερα.Τα σκυλιά που τριγυρνάνε ογκώδη,γερασμένα με σκνίπες στο τρίχωμα τους ψάχνουν φαγητό στα σκουπίδια στο κέντρο της αριδαίας κι εσείς φιλοσοφείτε.Σκεφτείτε το κι άλλο.Αναλύστε το.Απλά θα αυξάνονται οι επιθέσεις σε ανθρώπους και ποιά θα είναι η κατάληξη? θα με σταματήσει εμένα που δέχτηκα επίθεση κάποιος ? θα με κοιτάξει στα μάτια να μου ζητήσει συγνώμη? όσοι έδωσαν θάρρος σε λίγους γραφικούς φιλόζωους έχουν την απόλυτη ευθύνη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. αναφέρεστε γενικά και αόριστα σε "επιθέσεις' αλλά ποτέ ΜΙΑ και επώνυμη ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΈΝΗ, ως οφείλετε! Γιατί, βάση νόμου, θα πρέπει να ελεχθεί το ζωντανό που "ΔΆΓΚΩΣΕ', οι συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε και πως;. Για να υπάρχει σωστή αντιμετώπιση, κυρίως για τον "δαγκωμένο".Επώνυμη καταγγελία στο Αστυνομικό Τμήμα, όπως προβλέπει και ο νόμος.
    Όλα τα άλλα, εκ του πονηρού και σκοπιμότητες....ή και κόμπλεξ, σε συνδυασμό με άγνοια και στενοκεφαλιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. οι επιθέσεις είναι καταγεγραμμένες στο βιβλίο περιστατικών του Κέντρου Υγείας.Μπορεί επώνυμα κάποιος φιλόζωος να μας πει γιατί δεν αφήνουν την πόλη να αναπνεύσει? προτιμούν το φόβο των γυναικών και των παιδιών απ την άνεση των αδέσποτων? έχουν σκεφτεί ότι οι υπομονές που εξαντλούνται είναι εις βάρος μιας όμορφης λύσης?Μα δεν καταλαβαίνουν ότι σε ένα χρόνο από τώρα απλά θα αυξηθούν όσοι απαιτουν το συμάζεμα ? ότι απλά θα αυξάνονται οι επιθέσεις...δεν θα μειώνονται....τι δεν καταλαβαίνετε? οκ ...ας περιμένουμε το επόμενο θύμα επίθεσης ! Συγχαρητήρια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. παλι στους φιλοζωους απευθηνεσε? σε ειχα για εξυπνη αλλα εισαι βουρλο.

      Διαγραφή
  17. Εγώ καταλαβαίνω ότι τα "ενδιαφέρονται" των "αγανακτισμένων" και οι...ευαισθησίες τους είναι τόσο όσο και με λογική που ΠΑΝΤΑ στοχεύει εκ του ασφαλούς στον πιο αδύναμο. Μπορούν άνετα να θεωρούν πολιτισμένο θέαμα τον κανιβαλλισμό τύπου surviror, αλλά ένα πραγματικά πεινασμένο που "κυνηγά" το έπαθλο της επιβίωσης, γίνεται πρόσφυγας, μετανάστης , λαθρομετανάστης.., λόγω ανεργίας, πολέμων, λιμοκτονίας, συνθηκών ζωής του που άλλοι δημιουργούν, είναι απόλυτα κατηγορηματικοί ότι πρέπει να εξαφανιστούν με όποιο τρόπο! Ακόμα και στην πείνα, διαφοροποίηση. Η πείνα του θεάματος είναι πολιτισμός! Αυτοί είστε...ευαίσθητοι πολίτες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. οι αγανακτισμένοι απλά βαρέθηκαν να είναι κορόιδα με υπομονή.Είναι καιρός οι ευαίσθητοι φιλόζωοι να αναλάβουν ευθύνες που θα τους ορίσουν.Όχι αυτές που επιθυμούν.Δεν θα είσαι φιλόζωος αλα καρτ.Υγ. υπάρχει μια εμμονή να εξισώνουμε τον άνθρωπο με το αδέσποτο? μήπως δημιουργήθηκε κάποια θρησκεία με θεό τον Σκύλο ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Πόση βλακεία και πόση ηθελημένη εμμονή, 1:22!!! Λες ό,τι ... και θεωρείς ότι ισχύει μόνο ότι εσύ έχεις στο μυαλό σου! Την ..ισοπέδωσε την κάνεις εσύ, τσουβαλιάζοντας όλους φιλόζωους, θεωρώντας δεδομένο ότι όλοι συμπεριφέρονται με τον τρόπο ου εσύ νομίζεις. Όσο για θεό σκύλο, εντάξει αυτό δεν αντέχει σε απάντηση.Είναι μόνο απόδειξη της απύθμενης βλακείας σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. τελικά το χάλι συνεχίζεται.Οι υποκριτες σκυλοφιλοι (καμία σχέση με φιλόζωους) συνεχίζουν να κυβερνούν.Θα το βρουν μπροστά τους.Δεν θα το συγχωρέσει ο κόσμος αυτό ούτε σε 10 ζωές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News