Τρίτη 14 Μαρτίου 2017

5 τρόποι να σταματήσετε να σκέφτεστε συνεχώς το φαγητό!

Αν Δεν Μπορείτε Να Ελέγξετε Την Πείνα σας, Έχω 5 Συμβουλές Που Θα Σας Βοηθήσουν

Αν έχετε στο μυαλό σας ότι η πίεση που νιώθετε, η στέρηση, η καταπίεση, η έλλειψη, η πείνα ή ό,τι άλλο θεωρείτε ότι θα σας δυσκολέψει θα περάσει πολύ σύντομα, θα έχετε περισσότερο κουράγιο για να συνεχίσετε με αυστηρότητα την διαδικασία της αλλαγής.

Αν Δεν Μπορείτε Να Ελέγξετε Την Πείνα σας, Έχω 5 Συμβουλές Που Θα Σας Βοηθήσουν:

1.Μην χρησιμοποιείτε το φαγητό ως ανταμοιβή. Δεν είναι το έπαθλο σας επειδή κουραστήκατε καθαρίζοντας το σπίτι ή επειδή είχατε μια δύσκολη ημέρα και κρατηθήκατε στο ύψος των περιστάσεων.

2.Βρείτε μια άλλη δραστηριότητα που να σας ικανοποιεί. Αν σκέφτεστε συνεχώς κάτι συγκεκριμένο (όπως το φαγητό), τότε μάλλον ψάχνετε για ευχαρίστηση ή κάποιου είδους ικανοποίηση. Στην δική μου περίπτωση, έχω ανακαλύψει το σκέφτομαι λιγότερο, όταν έχω να αντιμετωπίσω κάποια πρόκληση στην καθημερινότητα μου. Αυτό μπορεί να είναι ένα άρθρο που θέλω να γράψω και ψάχνω τις πιο αξιόπιστες πηγές ή ένα παιχνίδι στον υπολογιστή. Σίγουρα κάτι θα βρείτε που να σας εξάψει το ενδιαφέρον και να σας προκαλέσει.

3.Εκπαιδευτείτε να τρώτε συγκεκριμένες ώρες. Αν τρώτε όλη την ημέρα, δεν θα χάσετε βάρος. Κάντε την αρχή, μαθαίνοντας να μην τρώτε ανάμεσα στα γεύματα και να μην βάζετε κάτι στο στόμα σας μετά το βραδινό.

4.Καθορίστε από πριν τα «συγχωροχάρτια» σας. Η στέρηση δεν είναι η καλύτερη λύση. Δεν έχει νόημα άλλωστε γιατί θα υποφέρετε. Δεν πειράζει αν κάποια στιγμή απολαύσετε κάτι που πραγματικά λαχταράτε. Προσέξτε όμως. Αν τρώτε σοκολάτες για πρωινό, δεν θα χάσετε ποτέ βάρος. Κρατήστε στην «καβάντζα» κάποιο γλύκισμα και επιτρέψτε στον εαυτό σας να το απολαύσει μόνο όταν είσαστε απόλυτα συνεπείς στις διατροφικές δεσμεύσεις σας και βαθμολογείστε με «10». Μην το παρακάνετε.

5.Βγείτε έξω από την κουζίνα. Έχω κάνει τη διαδρομή από το σαλόνι στην κουζίνα με σκοπό την αναζήτηση τροφής τόσο συχνά που ειλικρινά μπορώ να διακρίνω τα σημάδια της επάνω στο χαλί. Όπως στα καρτούν. Αν δεν έκοβα την φόρα που είχα πάρει, θα είχα ανοίξει χαντάκι στο πάτωμα. Σταματήστε λοιπόν να κάνετε κάτι παρόμοιο. Να πηγαίνετε στην κουζίνα μόνο όταν είναι να μαγειρέψετε και στις ώρες που έχετε ορίσει από πριν. Μην στέκεστε μπροστά από το ψυγείο ψάχνοντας «κάτι καλό».

Δεν είναι εύκολο. Χρειάζεται υπομονή και αυτοσυγκράτηση. Ακόμα και αν κάνετε την αρχή και μπορέσετε να αλλάξετε τα πράγματα, πάντα θα έχετε μια μικρή τάση να επιστρέψετε στις κακές σας συνήθειες.

Αν όσα διαβάσατε σήμερα περιγράφουν τη κατάσταση στην οποία βρίσκεστε τώρα, αν νομίζετε ότι ζείτε για να τρώτε, μην απελπίζεστε. Μπορείτε σίγουρα να κάνετε στροφή και να αλλάξετε τη ζωή σας. Είμαι σίγουρος για αυτό. Το μόνο που χρειάζεται είναι να πάρετε την μεγάλη απόφαση και να πιστέψετε ότι θα έχετε αποτέλεσμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News