Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2017

Δήμος Αλμωπίας: Αντικατάσταση όλων των φωτιστικών με LED νέας τεχνολογίας για εξοικονόμηση χρημάτων και βελτίωση του φωτισμού

ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΦΩΤΙΣΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ ΜΕ LED ΝΕΑΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ, ΣΧΕΔΙΑΖΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ ΓΙΑ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΧΡΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΟΥ ΦΩΤΙΣΜΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στη λήψη απόφασης για την διερεύνηση της δυνατότητας χρηματοδότησης του πιλοτικού έργου «Ενεργειακή αναβάθμιση του Δημοτικού Φωτισμού του Δήμου Αλμωπίας και σύνταξη μελετών» με αντικατάσταση του συμβατικού Δημοτικού Φωτισμού από νέο τεχνολογίας LED και εγκατάσταση συστήματος με δυνατότητες τηλεδιοίκησης και ελέγχου διαχείρισης φωτισμού (LMS), προχώρησε το Δημοτικό Συμβούλιο Αλμωπίας την Παρασκευή 24/2/2017.

Ο Αντιδήμαρχος κ. Γιώργος Τσιμτσιρίδης στην εισήγησή του παρουσίασε όλα τα συγκριτικά πλεονεκτήματα και έδωσε σημαντικές πληροφορίες που καταγράφονται στον παρακάτω πίνακα.


Ο Δήμαρχος Αλμωπίας κ. Δημήτρης Μπίνος πραγματοποίησε πριν λίγες μέρες συνάντηση εργασίας στην ΠΕΤΑ η οποία είναι Αναπτυξιακή Εταιρία της ΚΕΔΕ, του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων και της ΕΝΠΕ η οποία συνάπτει δάνεια για τη χρηματοδότηση αναπτυξιακών έργων με ευνοϊκούς όρους. Στόχος της ΠΕΤΑ είναι η υποστήριξη των ΟΤΑ, μέσα από μια οργανωμένη προσπάθεια, στην προώθηση της τοπικής ανάπτυξης προς όφελος των τοπικών κοινωνιών. Εκεί συζητήθηκε το ενδεχόμενο σύναψης δανείου του Δήμου Αλμωπίας με στόχο την αντικατάσταση όλων των φωτιστικών σωμάτων του Δήμου μας με LED σύγχρονης τεχνολογίας που εξασφαλίζουν εξοικονόμηση χρημάτων μέχρι και 60% και μικρή κατανάλωση. Πρόκειται για μία πολύ σημαντική πρωτοβουλία, αν αναλογιστεί κανείς ότι σήμερα ο Δήμος μας χρωστά περίπου 1 εκατ. ευρώ στη ΔΕΗ.


Όσον αφορά στο δανεισμό, θα περιλαμβάνει τριετή περίοδο χάριτος για την έναρξη πληρωμής, με επιτόκιο 2,80% και η πληρωμή θα γίνεται από τη διαφορά που θα εξοικονομείται από την λιγότερη πλέον κατανάλωση. Το επιτόκιο είναι μικρό, γιατί επιδοτείται από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και αφορά σε έργα αναπτυξιακά, επενδυτικού και ανταποδοτικού χαρακτήρα.


Ο Δήμαρχος Αλμωπίας κ. Δημήτρης Μπίνος έκανε την εξής δήλωση:

«Δεν αφήνουμε καμία ευκαιρία ανεκμετάλλευτη. Πρόκειται για ένα σχέδιο της Δημοτικής μας Αρχής που αν υλοποιηθεί θα αποτελέσει παρακαταθήκη για έναν Δήμο που χρωστά περίπου 1 εκατ. ευρώ στη ΔΕΗ. Τις επόμενες μέρες θα επισκεφθώ εκ νέου την ΠΕΤΑ ώστε να συζητήσω πιο εκτενώς την υλοποίηση της παραπάνω ιδέας».

7 σχόλια:

  1. Μήπως πρώτα να ξεκουμπώσετε τις μπαλαντέζες από τις κολώνες;
    Καλά περάσαμε κι αυτό το χειμώνα. Του χρόνου θα βάλουμε και το θερμοσίφωνο εκτός από τα αερόθερμα και τους θερμοσυσσωρευτές.
    Έτσι κι αλλιώς οικονομία θα γίνει με τα LED

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Απαντήσεις
    1. Επειδή μάλλον αναφέρεσαι στο δικό μου ποίημα να στο κάνω λιανά .
      Ο ποιητής λοιπόν αναφέρεται στις δεκάδες ρευματοκλοπές που γίνονται από τις κολώνες του δημοτικού φωτισμού και χρήσεις που διαφέρουν, από τον απλό φωτισμό στα κάμπινγκ των ρωμά, τον φωτισμό εγκαταστάσεων όλη νύχτα με προβολείς μέχρι και θέρμανση αποθηκών με ευπαθή προϊόντα.
      Ονόματα και διευθύνσεις μη περιμένεις

      Διαγραφή
  3. 1.θα έχει πολύ ενδιαφέρον από ποιον θα γίνει ο προμηθεια.(η υποψία είναι γνωστή-να δουμε αν γίνει ΄πραγματικότητα).
    2.Αν ολοκληρωθεί αυτό το έργο θα ψηφίσουν και οι πέτρες το δήμαρχο.
    3.Ο κ Χατζηγιαννίδης λέτε να αντιλαμβάνεται πλήρως τη σύναψη αυτου του πακέτου? το υφος του λέει όχι.
    4.Ας βρεθεί τρόπος να σωθεί η πόλη απ τη γάγγραινα που λέγεται αποχετευτικό.Δεν έχει παιδεία τέτοια ώστε να υποδεχτεί τέτοια αναστάτωση ο κόσμος.Πραγματικά μπλέξαμε άσχημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. αν η κατασκευη του αποχετευτικού είναι ένα μεγάλο έργο ,ας μετρηθουν και οι ζημίες,και τα απρόοπτα που δημιουργεί.Είναι αφόρητο αυτό που περνάμε. Π.χ. :αν πηγαίνοντας με το αμάξι μας να σώσουμε κάποιον αλλά μέχρι να φτάσουμε πατήσουμε κανα 2 πεζούς δεν αξίζει η καλή μας πρόθεση....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. μήπως έχουμε υπερβάλει με τα Led? μήπως και ανάμεσα στα Led υπάρχουν ποιότητες και ποιότητες? υπάρχουν πολύ αποτυχημένα υλικά φωτισμού Led Κίνας που μπορεί να δημιουργήσουν προβλήματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ενα εργο ανω του ενος εκατομμυριου απαιτει διεθνή ηλεκτρονικο διαγωνισμο. Μπορουν οι υπηρεσιες του δημου να χειριστουν τετοιες διαδικασιες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News