Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2017

Καταγγελίες για δεκάδες απολύσεις εργαζομένων στα καταστήματα Public

Η ΟΙΥΕ καταγγέλλει την επιχείρηση ότι τα τελευταία χρόνια προχωρά σε απολύσεις

Για απόλυση δεκάδων υπαλλήλων καταγγέλλει, η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΙΥΕ) και ο Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου - Χάρτου - Ψηφιακών Μέσων Αττικής, την εργοδοσία της αλυσίδας καταστημάτων «Public», η οποία, όπως υποστηρίζουν προχώρησε σε αυτήν την κίνηση χαρακτηρίζοντάς τους ως «υψηλόμισθους», παρότι η αμοιβή τους ήταν 700-800 ευρώ μηνιαίως.

Η ΟΙΥΕ καταγγέλλει την επιχείρηση ότι τα τελευταία χρόνια προχωρά σε απολύσεις, μειώσεις μισθών και εντατικοποίηση εργασίας των υπαλλήλων της, ενώ με επαγγελματική επιμέλεια αξιοποιεί δεόντως τα προγράμματα voucher, διασφαλίζοντας με αυτόν τον τρόπο δωρεάν παροχή εργασίας.

Η Ομοσπονδία καλεί το υπουργείο Εργασίας, από το οποίο θα ζητήσει τριμερή συνάντηση, να παρέμβει άμεσα, ώστε να αποκατασταθεί η ηθική και η νομιμότητα στη συγκεκριμένη επιχείρηση, ενώ ταυτόχρονα «απαιτεί» από την εταιρεία την άμεση ανάκληση των απολύσεων. Ο πρόεδρος της ΟΙΥΕ, Δημήτρης Καραγεωργόπουλος, σε δήλωση του στο Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, τόνισε ότι αυτή η υπόθεση «είναι μία πρόκληση για το συνδικαλιστικό κίνημα και για αυτόν τον λόγο θα γίνει πρσπάθεια να έρθουμε σε συνεννόηση με το καταναλωτικό κίνημα, ώστε σε περίπτωση που δεν ανακληθούν οι απολύσεις να αντιδράσουμε ακόμα και με τη μορφή µποϊκοτάζ». «Εμείς προσπαθήσαμε να έρθουμε σε επαφή με την εταιρεία, αλλά δεν εμφανίστηκε κάποιος», πρόσθεσε.

Στο μεταξύ, ο Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου – Χάρτου – Ψηφιακών Μέσων Αττικής υποστηρίζει πως η απόλυση των εργαζομένων συμπίπτει με το σχεδιαζόμενο άνοιγμα νέων καταστημάτων της αλυσίδας Public σε αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» και Κολωνάκι. «Είναι φανερό ότι η εργοδοσία των Public πετάει στον δρόμο τους «δήθεν υψηλόμισθους» για να φτιάξει στρατό από φθηνή αναλώσιμη εργατική δύναμη, την οποία, αφού ξεζουμίζει, τίποτα δε δείχνει ότι επίσης δε θα απολύσει στη συνέχεια», αναφέρεται ακόμη στην ανακοίνωση του Συλλόγου, ενώ καλούν τους εργαζόμενους να μη δεχτούν αδιαμαρτύρητα τις απολύσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News