Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2017

Αξιολόγηση: Τρομάζει η 6η Φεβρουαρίου! Τι θα συμβεί

Υπενθυμίζεται ότι ο λόγος των Αμερικανών είναι καθοριστικός στο ΔΝΤ

Κρίσιμο το Eurogroup που γίνεται αύριο, αλλά η προσοχή είναι περισσότερο στραμμένη στην 6 Φεβρουαρίου η οποία είναι μία από τις D-Day για την αξιολόγηση.

Πρόκειται για ημερομηνία που... τρομάζει αφού είναι κομβικής σημασίας και πολύ κρίσιμη, γιατί τότε θα κριθεί ο ρόλος που θα παίξει το ΔΝΤ, αν δηλαδή θα συμμετάσχει στο ελληνικό πρόγραμμα, πως θα συμμετάσχει, αλλά και γενικότερα η εμπλοκή του Ταμείου στις ευρωπαϊκές υποθέσεις. Είναι μέρα καθοριστική και για το μέλλον του ΔΝΤ, αφού στη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου θα εμφανιστεί για πρώτη φορά ο άνθρωπος του Ντόναλντ Τραμπ και θα παρουσιάσει τις θέσεις του νέου Προέδρου των ΗΠΑ για το ρόλο του ΔΝΤ.
Στην περίπτωση που ο εκπρόσωπος του Τραμπ δεν υψώσει απαγορευτικό για τη συμμετοχή στο ελληνικό πρόγραμμα, τότε η διαπραγμάτευση θα συνεχιστεί με βάση το πλαίσιο που θα οριστεί στο αυριανό Eurogroup.

Αν, όμως, αντιταχθεί στην εμπλοκή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα και υποστηρίξει την άποψη που είχε εκφράσει προεκλογικά ο Τραμπ, να αναλάβουν δηλαδή οι Γερμανοί το βάρος της υπόθεσης, τότε υπάρχει φόβος, για να μην πούμε τρόμος, ότι τα πράγματα θα περιπλακούν ακόμα περισσότερο, αφού οι Γερμανοί έχουν διαμηνύσει ότι χωρίς το ΔΝΤ δεν υπάρχει πρόγραμμα ή στην πιο λάιτ εκδοχή ότι απαιτείται νέα ψηφοφορία από τη Μπούντεσμπανκ για την ανάθεση στον ESM του ρόλου του ΔΝΤ.

Υπενθυμίζεται ότι ο λόγος των Αμερικανών είναι καθοριστικός στο ΔΝΤ, αφού είναι ο μεγαλύτερος μέτοχος αυτού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News