Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2017

Τόμσεν: 21 χρόνια θα κάνει η Ελλάδα να ρίξει την ανεργία σε προ κρίσης επίπεδα

Νέα «βόμβα»

Ούτε ένα ούτε δύο, αλλά... 21 χρόνια θα πάρει στην Ελλάδα, προκειμένου να μειώσει την ανεργία σε επίπεδα προ κρίσης. Αυτό τουλάχιστον ισχυρίστηκε σήμερα, σε ομιλία του στην Ουάσινγκτον, ο αναπληρωτής διευθυντής του Ευρωπαϊκού Τμήματος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Πολ Τόμσεν.

Έδωσε έτσι μία «πρόγευση» για το τι... περιμένει την Ελλάδα, όταν το Ταμείο δώσει στη δημοσιότητα τις πολυαναμενόμενες εκθέσεις του για την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας, αλλά και για βιωσιμότητα του χρέους. Τα δύο ξεχωριστά κείμενα αναμένεται να συζητηθούν μέσα στις επόμενες ημέρες στο Εκτελεστικό Συμβούλιο του ΔΝΤ.



Σύμφωνα με όσα μεταδίδει η ανταποκρίτρια της «Καθημερινής» στην Ουάσινγκτον, Κατερίνα Σώκου, ο κ. Τόμσεν, μιλώντας κατά την παρουσίαση του βιβλίου του Anders Åslund, ανέφερε πως, έχοντας παρακολουθήσει όλα τα Eurogroup, διαπιστώνει πως η ζώνη του ευρώ έχει καταγράψει πρόοδο, τόσο στην αρχιτεκτονική της όσο και στο πεδίο των μεταρρυθμίσεων.

Εντούτοις, εξέφρασε την εκτίμηση πως η ευρωζώνη χρειάζεται ακόμη επεκτατική νομισματική πολιτική, αναπτυξιακό σχέδιο, όπως αυτό του Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, τραπεζική ένωση και -κυρίως- διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις.

Συγκεκριμένα, ο Πολ Τόμσεν σημείωσε πως «μελλοντικά θα πρέπει να βρεθεί ένας καλύτερος τρόπος να δίνονται κίνητρα για διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις στην Ευρώπη».


Πηγή: protothema.gr

1 σχόλιο:

  1. τα εικοσι να τα αντεξουμε, εκεινο το 21ο πως να το αντεξουμε ρε εξυπνακια τομσεν

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News