Παρασκευή 29 Απριλίου 2016

Μειώσεις μισθών και απολύσεις στο Δημόσιο - Μειώσεις συντάξεων και τσεκούρι παντού

Οι δανειστές δεν δέχονται σε καμία περίπτωση να υπάρξουν επιπλέον φόροι

Μετά την Ανάσταση η... σταύρωση για τον ελληνικό λαό με τα νέα μέτρα. Τα 3,6 δισ. του νέου πακέτου μέτρων περιλαμβάνουν μόνο περικοπές και στο στόχαστρο μπαίνει κυρίως το δημόσιο.

Οι δανειστές δεν δέχονται σε καμία περίπτωση να υπάρξουν επιπλέον φόροι, δέχονται μόνο, όπως άλλωστε απαιτούν εδώ και χρόνια να υπάρξει μόνο κατάργηση, πλήρης μάλιστα, των φοροαπαλλαγών, και αυτή τη φορά να υπάρξει, αν χρειαστεί, με το πρόσθετο πακέτο μέτρων δραστική μείωση των δαπανών.

Έτσι το πακέτο των μέτρων θα περιλαμβάνει:

-Μειώσεις μισθών στο Δημόσιο
-Απολύσεις υπαλλήλων του Δημοσίου
-Μειώσεις Δαπανών στον Τομέα της Υγείας
-Μειώσεις στις κύριες συντάξεις

Οι περικοπές θα είναι σε όλα τα επίπεδα. Σε ό,τι αφορά στους υπαλλήλους του Δημοσίου το πακέτο με τα προληπτικά μέτρα εκτός από τις μειώσεις μισθών που πιθανότατα θα ξεκινήσουν από τα λεγόμενα ειδικά μισθολόγια θα περιλαμβάνει και αλλαγές στις αποζημιώσεις των δημοσίων υπαλλήλων καθώς θα προβλέπει και μείωση του προσωπικού και έτσι πρέπει να υπάρξει και σχετική μείωση της δαπάνης για τις αποζημιώσεις. Τα άσχημα για τον δημόσιο τομέα δεν σταματούν εδώ καθώς παγώνουν οι προσλήψεις, ενώ στις περικοπές το πακέτο θα περιλαμβάνει και μειώσεις στις δαπάνες για την παιδεία και για την Υγεία.

Πέρα απ' τον Δημόσιο τομέα όμως οι περικοπές δαπανών περιλαμβάνουν και περικοπές στις δαπάνες για τις συντάξεις και έτσι μιλάμε για μειώσεις στις κύριες και όχι πλέον μόνο για τις επικουρικές ενώ ταυτόχρονα το πακέτο με τα προληπτικά μέτρα θα περιλαμβάνει και αναθεώρηση των κοινωνικών παροχών.

---
Πηγή: newsit.gr

3 σχόλια:

  1. ΤΣΙΠΡΑ ΘΕΛΑΤΕ???ΧΑΧΑΧΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. οι απολύσεις στο δημόσιο (καθαρίστριες και σχολικοί σύμβουλοι) έγιναν επί ΝΔ και Μητσοτάκη φίλε 2:55. επίσης αν έβγαινε ή έστω βγει η ΝΔ επόμενη κυβέρνηση θα απολύσει κόσμο, θα μειώσει μισθούς, συντάξεις, υγεία, παιδεία, στρατό και ότι άλλο κουνιέται... είπες τίποτα φίλε 2:55 για ανάπτυξη και κατανάλωση; να δούμε τι χρήμα θα έχει ο κόσμος να αγοράζει από τα μαγαζιά... θα έρθει νέος γύρος απολύσεων προσωπικού και κλείσιμο επιχειρήσεων... αυτά τα ολίγα, με την πολοστή φορά δεξιά....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οι προσλήψεις στο Δημόσιο είναι παγωμένες από το 2010. Όσοι προσλήφθηκαν από εκεί και ως σήμερα, είναι 5μηνίτες ή 9μηνίτες συμβασιούχοι- με πολύ περιορισμένες απολαβές και ασφαλιστικά δικαιώματα. Επίσης τότε, το 2010, ξεκίνησε και το περίφημο μπλοκάκι στο δημόσιο...!
    Όσον αφορά σε παιδεία και υγεία, εκεί, από το 2009 έγινε και συνεχίζει, η σφαγή της αρκούδας. Σε έμψυχο δυναμικό και υλικοτεχνική υποδομή. Συνειδητά παραδόθηκαν και συνεχίζουν να.. τα πάντα στους ιδιώτες κάθε μορφής. Και όποιος έχει χρήμα θα μαθαίνει γράμματα και θα μπορεί να έχει περίθαλψη τόση. όση βαστά η τσέπη του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News