Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2016

Διάγγελμα πυγμής από τον Τσίπρα: «Θα υλοποιήσω τα μέτρα» - Κάλεσε τους αγρότες σε διάλογο

Δηλώνει αποφασισμένος να υλοποιήσει τα μέτρα για τα οποία έχει δεσμευθεί προς τους δανειστές

Η σημερινή ομιλία - διάγγελμα του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στο υπουργικό συμβούλιο, ήταν μια ομιλία χωρίς εκπλήξεις αλλά και μια ομιλία ενός ηγέτη που δηλώνει αποφασισμένος να υλοποιήσει τα μέτρα για τα οποία έχει δεσμευθεί προς τους δανειστές.

Ο κ. Τσίπρας, απευθυνόμενος ξεκάθαρα στο εσωτερικό της χώρας αναφέρθηκε στο Ασφαλιστικό αφήνοντας μαι μικρή χαραμάδα αλλαγών αλλά μόνο στο πλαίσιο του διαλόγου. Είπε ακόμα ότι είναι αυτονόητο ότι θα γίνει αποδεκτή από τους θεσμούς η αύξηση των εργοδοτικών εισφορών που συμφώνησε ο ίδιος με τις εργοδοτικές οργανώσεις παρά το γεγονός ότι σύμφωνα με πληροφορίες αυτό δεν έχει γίνει αποδεκτό. Με έμφαση επίσης είπε ότι δεν θα κοπούν οι συντάξεις για 12η φορά.

Ο πρωθυπουργός, μπορεί στην αρχή της ομιλίας του να αναφέρθηκε στο προσφυγικό αλλά η αναφορά αυτή δεν ήταν αυτή που αναμενόταν. Οι τόνοι στην ομιλία του ανέβηκαν λίγο αργότερα όταν αναφέρθηκε στην αξιωματική αντιπολίτευση αλλά και στα μέσα ενημέρωσης. Ο κ. Τσίπρας επιτέθηκε προσωπικά στον κ. Μητσοτάκη κατηγορώντας τον ότι ξεπληρώνει γραμμάτια στην διαπλοκή ενώ δήλωσε αποφασισμένος από την στιγμή που δεν υπάρχει συναίνεση να προχωρήσει στη νομοθέτηση για τέσσερις τηλεοπτικές άδειες πυροδοτώντας τα σενάρια για κλείσιμο τηλεοπτικών σταθμών.

Έχουμε προετοιμάσει το έδαφος για την έγκαιρη αξιολόγηση, είπε ο πρωθυπουργός για τις ενέργειες της κυβέρνησης και τόνισε ότι τηρείται κατά γράμμα η συμφωνία, με γνώμονα την προστασία των αδύναμων πολιτών. Περιμένουμε αυτό να αναγνωριστεί από τους θεσμούς, είπε ο πρωθυπουργός σημειώνοντας ότι όλες οι πλευρές πρέπει να επιδείξουν εποικοδομητική διάθεση. Μάλιστα άφησε και αιχμές για το ΔΝΤ όταν είπε ότι απευθύνεται και εκτός Ευρώπης.

2 σχόλια:

  1. ο κολωτούμπας που στηρίχθηκε και στηρίζεται από ν.δ. πασοκ, ποταμι. Ε ρε ΛΑΕ που σας χρειάζεται!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΤΣΙΠΡΑ ΕΙΣΑΙ ΦΑΣΙΣΤΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News