Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2015

Ποιους καίει ο Πανούσης -Δίνει ονόματα στον Αρειο Πάγο

Τρομερές καταγγελίες Πανούση

Σοκ έχουν προκαλέσει το τελευταίο διήμερο οι αποκαλύψεις του πρώην υπουργού Δημόσιας Τάξης Γιάννη Πανούση, σε συνέντευξή του στο Πρώτο Θέμα, για σχέσεις πολιτικών με τρομοκράτες και για τις απειλές που δέχεται κατά της ζωής του.

Ηδη από το Σάββατο το απόγευμα οπότε και κυκλοφόρησαν οι κυριακάτικες εφημερίδες έχει προκληθεί «σεισμός» με τις «βόμβες» που εκτόξευσε ο πρώην υπουργός Δημόσιας Τάξης, ενώ νέες πολιτικές αναταράξεις αναμένεται να προκαλέσει η επίσκεψη του κ. Πανούση στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη.


Ο κ. Πανούσης θα βρεθεί στο γραφείο της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου στις 11, ενώ θα κληθεί για κατάθεση και από την εισαγγελία Διαφθοράς αφού υπάρχει ανοιχτή έρευνα σε εξέλιξη για διαφθορά στους κόλπους της Αστυνομίας.

Θα δώσει ονόματα ο Πανούσης

Χθες ο Γιάννης Πανούσης και μετά την παραίνεση του Μεγάρου Μαξίμου να καταθέσει τα στοιχεία στη Δικαιοσύνη, ο ίδιος είπε στο Mega ότι θα παραδώσει το φάκελο που έχει ήδη δώσει στο συμβολαιογράφο και στην εισαγγελία του Αρείου, ενώ όπως ο ίδιος είπε μιλώντας στην Καθημερινή και απαντώντας σε ερώτηση για το αν θα κατονομάσει συγκεκριμένα πρόσωπα, απάντησε πως «τούτο πλέον είναι αυτονόητο εφόσον προκλήθηκα» υπονοώντας έτσι ότι όλη η υπόθεση ήταν σε γνώση όχι μόνον της ΚΥΠ αλλά του Μεγάρου Μαξίμου, το οποίο αντί να αντιμετωπίσει πολιτικά το ζήτημα καταγγέλλοντας και αποπέμποντας από το ΣΥΡΙΖΑ ακραία στοιχεία, όπως ο ίδιος θα επιθυμούσε, τον προκάλεσε πλέον ευθέως να παραδώσει στην Δικαιοσύνη τα ντοκουμέντα που προφανώς και ο ίδιος ο πρωθυπουργός γνώριζε.

Δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και οι τρομοκράτες

Οπως γράφουν «Τα Νέα» και συγκεκριμένα ο Γιώργος Παπαχρήστος, ο κ. Πανούσης θα υποδείξει δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και ένα μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος ως «έχοντες ευθέως σχέσεις» με τους κρατουμένους ως μέλη τρομοκρατικών οργανώσεων, στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου.

«Δεν ξέρω γιατί το κάνει ο Τσίπρας, αφού ο ίδιος γνωρίζει περί τίνος ακριβώς πρόκειται. Έχει ενημερωθεί», σχολιάζει ο κ. Πανούσης στην εφημερίδα αναφορικά με την «προτροπή» του Μεγάρου Μαξίμου να καταφύγει στην Δικαιοσυνη.

«Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω τον Τσίπρα. Εγώ προσπάθησα να κρατήσω το θέμα σε πολιτικό επίπεδο, γι αυτό και πήγα σε συμβολαιογράφο όπου και παρέδωσα όλα τα στοιχεία. Εκείνος θέλει τη δημοσιότητα. Θα την έχει. Εκτιμώ ότι μόνο ένας λόγος δικαιολογεί αυτή τη στάση. Αυτούς τους 2-3 θέλει να τους ''σεντράρει''», προσέθεσε.

Μαξίμου: Να τις καταθέσει στη δικαιοσύνη

Στην ανακοίνωσή του το Μέγαρο Μαξίμου ανέφερε πως «οι καταγγελίες, που διατυπώνει δημοσίως ο κ. Πανούσης, είναι εξαιρετικά σοβαρές για να τις περιφέρει στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, αντί να τις καταθέσει, επισήμως και με κάθε λεπτομέρεια, στη Δικαιοσύνη», ενώ σε νεώτερο σημείωμά του, μετά την πρώτη ανακοίνωση, υπογράμμιζε: «Η συνεχής ανακύκλωση δηλώσεων για το ίδιο θέμα, από τον κ. Πανούση στα ΜΜΕ, δεν έχει κανένα νόημα. Οι καταγγελίες γίνονται στην Δικαιοσύνη και όχι στα συγκροτήματα Τύπου».

Εχει στοιχεία για πάνω από 3 πρόσωπα

Παράλληλα, ο πρώην υπουργός ξεκαθαρίζει στα «Νέα» πως τα στοιχεία που έχει δεν περιορίζονται σε 2-3 πρόσωπα.

«Βεβαίως, είναι και άλλοι που έχουν μια πλάγια, πιο χαλαρή σχέση. Έχω στοιχεία και για αυτούς», τονίζει.

Τρομερές καταγγελίες Πανούση

Οπως είπε στην εφημερίδα, τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του, τα οποία γνωρίζει και ο πρωθυπουργός από τα απόρρητα ενημερωτικά δελτία της ΕΥΠ, σημειώνουν πως βρέθηκε στο στόχαστρο των στελεχών της κυβερνητικής παράταξης μετά την αδυναμία της κυβέρνησης «να υλοποιήσει τα υπεσχημένα από τους ''τρεις'' τρομοκράτες κατά τις αλλεπάλληλες επισκέψεις και επαφές που είχαν μεταξύ τους. Αυτά τα υπεσχημένα θα συμπεριλαμβάνονταν, λέει ο κ. Πανούσης, στο νομοσχέδιο Παρασκευόπουλου. Μιλώντας στην Καθημερινή γίνεται πιο συγκεκριμένος και υποστηρίζει ότι αφορμή για να βρεθεί στο στόχαστρο των εν λόγω προσώπων, υπήρξε η σθεναρή αντίσταση που έφερε στην αποφυλάκιση συγκεκριμένων ατόμων που ανήκουν στον εξωκοινοβουλευτικό χώρο της Αριστεράς, τα οποία, ως φαίνεται, είχαν λάβει διαβεβαίωσεις από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ότι είναι θέμα χρόνου η «αποκατάσταση της αθωότητας» τους.

«Οταν δεν τηρήθηκαν όσα είχαν υποσχεθεί για τον Ξηρό ας πούμε τα έριξαν όλα επάνω μου. Τους είπαν ότι εγώ είμαι ο κύριος υπεύθυνος για τη μη ικανοποίηση των αιτημάτων τους. Από εκείνη τη στιγμή και πέρα αυτές οι ομάδες με στοχοποίησαν. Υπάρχουν καταγραφές που είναι σε γνώση μου όπου ακούγονται να λένε ότι “θα τον σκοτώσουμε τον Πανούση», επισημαίνει μιλώντας στα Νέα.

«Με απειλούσαν από τον Απρίλιο μέλη της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ»

Παράλληλα, μιλώνας στην Καθημερινή, ο κ. Πανούσης, ανέφερε ότι τα έγγραφα που θα καταθέσει αφορούν μια περίοδο που αρχίζει από τον προηγούμενο Απρίλιο και καταδεικνύουν «πέραν πάσης αμφιβολίας» ότι υπήρξε στόχος συγκεκριμένων μελών της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ που συνδέονται με ποινικούς κρατουμένους, ενώ φέρεται να υπάρχει και υψηλά ιστάμενο πρόσωπο του κυβερνώντος κόμματος (όχι υπουργός) το οποίο ήταν απολύτως αναμεμειγμένο στην καθ' όλα πρωτοφανή αυτή υπόθεση.

Μιλώντας το μεσημέρι της Κυριακής στο ΒΗΜΑ FM αποκάλυψε ακόμη:

- Ορισμένες από τις απειλές εναντίον του έγιναν εγγράφως και επωνύμως και έχουν παραδοθεί στον διοικητή της ΕΥΠ Ι. Ρουμπάτη, ο οποίος και αυτός είναι ενήμερος της όλης υπόθεσης. 
- Δεν υπάρχουν απειλές από μέλη του ΣΥΡΙΖΑ που προσχώρησαν στο κόμμα του Π. Λαφαζάνη. 
- Την τελευταία απειλή κατά της ζωής του που δέχτηκε ήταν μόλις πριν από μία εβδομάδα, ενώ υπήρξε και την Κυριακή ανακοίνωση από γνωστό χώρο για τις καταγγελίες που έκανε, μία ανακοίνωση που στρέφεται εναντίον του «χωρίς να είμαι τώρα υπουργός», όπως λέει χαρακτηριστικά.

Πηγή:  iefimerida.gr

8 σχόλια:

  1. ο κοσμος το εχει τουμπανο και αυτοι κρυφο καμαρι... ειναι γνωστο μαστορα, εσυ θα ας το πεις? απλα ισως μαθουμε και ονοματα... απο τοτε που βγηκε ο τσιριζα κανανε 1-2 φασαριες για τα ματια του κοσμου αλλα τους τρομοκρατες τους ξεχασαμε.(θα κανουν αισθητη την παρουσια τους οταν πεσει ο τσιριζα) που ειναι οι αγανακτησμενοι στις παρελασεις? οεο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ξαφνικά(;) ο Πανούσης και ...οι απειλές που πρώτα τις ανακοινώνει στα κανάλια και ετεροχρονισμένα πάει στον εισαγγελέα(!!!). Ενώ, ως νομικός και μάλιστα εγκληματολόγος, γνωρίζει ότι είναι τουλάχιστον αδόκιμο αυτό και αντιθεσμικό! Σαν να θέλει .. Πολύ δε περισσότερο που ήταν πριν 6 μήνες ο αρμόδιος υπερυπουργός. σ' αυτά τα θέματα και επικεφαλής της ΕΥΠ θεσμικά!
    Από την άλλη "σκάει" στα ξεκούδουνα το θέμα της γενοκτονίας των Ποντίων από τον Φίλη! Και έρχεται και η !7 Νοέμβρη!
    Γιατί να μη σκεφτώ ότι κατασκευάζονται προσχήματα αποπροσανατολισμού του κόσμου από τα ουσιώδη και τρομακτικά που επιβάλλουν-μέσω των κουαρτέτων-και για αυτά που ΕΡΧΟΝΤΑΙ; Που είναι τέτοια και τόσα που δεν αντέχονται ακόμα και από τους καλά προπονημένους στην απάθεια και την εθελοδουλεία . Ε ναμην προετοιμάζονται για "ειδικές" συνθήκες και ταυτόχρονα να προσπαθήσουν να τα περάσουν στα μουλωχτά όσο ο κόσμος θα ασχολείται με τα άλλα;
    Παλιό το κόλπο, αλλά πάντα πιάνει, δυστυχώς, ως φαίνεται

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και τις χρυσαυγειαδες ...που τις βαζεις ?? Οταν καπου ,καποιος ,καποτε ακουσε ,οτι στα Σαλονα σφαζουν αρνια -και οταν καποιος αγνωστος Χ ειπε οτι καποιος αγνωστος Χ ακουσε μονο αυτος τις εντολες του Κασιδιαρη στο συλαλλητηριο...

      Διαγραφή
  3. είναι πλέον ξεκάθαρο στα μάτια κάθε ουδέτερου πολίτη που νοιάζεται όμως για το καλό αυτής της χώρας επειδή ξέρει ότι εδώ θα μεγαλώσουν τα παιδιά του....πως ο συριζα είναι πίσω...:
    1) από όσους έκαιγαν πριν λίγα χρόνια την Αθήνα και την Θεσνίκη καταστρέφοντας περιουσίες των άλλων
    2) από όλους έκλειναν δήθεν αγανακτισμένοι τις παρελάσεις
    3) από όσους δήθεν είχαν το κίνημα δεν πληρώνω
    4) από όσους δήθεν γιουχάραν και βρίζαν τους εκάστοτε επισήμους της χώρας
    5) από όσους έκαναν καταλήψεις σε δημόσια κτίρια
    6) από όσους σκότωναν και έβαζαν βόμβες πάντα σε γραφεία δεξιών και ανθρώπων του πασοκ όταν αποφάσισαν ότι το τελευταίο συνεργάζεται με την κακιά δεξιά
    7) από όσους δήθεν βρίσκονταν πίσω από τα κινήματα της οικολογίας
    8) από όσους έβλεπαν την Ολυμπιακή, τους δρόμους και τα λιμάνια ως δήθεν κρατική περιουσία ή ασημικά...
    9) από τα μέλη της 17Ν τα οποία είχαν το θράσος να υπερασπιστούν στα δικαστήρια όταν δολοφόνησαν ανθρώπους που δεν πήγαιναν με τα νερά της αριστεράς
    10) από κάθε κίνηση δήθεν πολιτών κατά του ανοίγματος των μαγαζιών τις κυριακές...

    Αυτό το κόμμα ψήφισαν κάποια ελαφροδεξιοί και τώρα το έκαναν κυβέρνηση και διαμαρτύρονται ενώ οι ίδιοι το ψήφισαν...
    Όσων αφορά τους συντρόφους? εκεί να δείτε τι δούλεμα πέφτει...όσα φώναζαν κατά οι σύντροφοι, τώρα θα τα εφαρμόσει και ήδη τα κάνει ο δικός τους άνθρωπος ο τσίπρας
    Το κεφάλαιο και ο ιμπεριαλισμός δεν μπορούσαν να έχουν πιο καλό υπάλληλο από τον αλέξη τσίπρα...όλα τα δήθεν όπως τα λέγατε αντιλαϊκά μέτρα θα τα εφαρμόσει ο αριστερός ντεμεκ αλέξης τσίπρας....κορόιδααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ναι, φίλε/η 4.09. Συμφωνώ ότι το κεφάλαιο και ο ιμπεριαλισμός-καπιταλισμός έχει βρει (άλλη μια φορά) καλούς υπαλλήλους και στον ΣΥΡΙΖΑ. Όμως προσοχή στις γενικεύσεις, γιατί ένας από τους στόχους όλων των υπαλλήλων του συστήματος είναι να καπηλεύονται την προσπάθεια σωστής κινητοποίησης, στοχεύοντας στην απαξίωσή τους μέσω της καπηλείας. ΄Ετσι, ώστε να περάσει στο συλλογικό υποσυνείδητο ότι όλοι ίδιοι είναι! Αυτή είναι και η πιο βρώμικη δουλειά που έκαναν και κάνουν πάντα οι καπηλευτές των αριστερών αξιών: να τις αποδομούν με τη "ρεαλιστική" πολιτική τους για να εφαρμόσουν την χρήσιμη για το σύστημα πολιτική. Και να εξουδετερώνουν κάθε αντίδραση. Γιατί αυτό ακριβώς φοβούνται: την Αλήθεια της δύναμης και της δυναμικής που Έχει ο λαός και γι αυτό πάση θυσία δεν πρέπει να πιστέψει ότι την έχει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. 7.10 όχι δεν είναι όλοι ίδιοι...και για να εξηγούμαστε...δεν υπάρχουν καπηλευτές αριστερών αξιών...γιατί πολύ απλά δεν υπάρχει αριστερά σήμερα...επιτέλους ξυπνήστε! δεν είμαστε στον 18ο αιώνα και επιτέλους σταματήστε να περιμένετε τον σοσιαλισμό! είστε έλληνες! δεν νοείται να είστε τόσο ανόητοι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. 10.47 Ακριβώς γιατί είμαστε Έλληνες οφείλουμε σεβασμό και να κατανοούμε το πνεύμα και την ουσία του -τότε- Ελληνικού πολιτισμού! Που εσύ κάνεις σημαία ΧΩΡΙΣ να τον γνωρίζεις! Και μηρυκάζεις ανόητες φασιστικές κορώνες, που δεν έχουν καμιά σχέση με το πνεύμα του Ελληνικού -τότε, επαναλαμβάνω όχι τυχαία- πολιτισμού!
    Όσο για τους 18ους αιώνες κλπ και ο Καπιταλισμός της σημερινής μορφής -αστικό κράτος και έθνη, από Αναγέννηση και Γαλλική Επανάσταση έχει αρχή! Άντε με τις ανιστόρητες βλακείες και τους παπαγαλισμούς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News