Σάββατο 29 Αυγούστου 2015

Δημοσκόπηση: «Θρίλερ» με ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ - Οκτώ κόμματα στη Βουλή

Εκτός Βουλής οι ΑΝΕΛ, εντός ο Βασίλης Λεβέντης - Δύο στους τρεις Έλληνες πιστεύουν ότι ήταν λάθος η πολιτική διαπραγμάτευσης του Τσίπρα - Κατακρημνίζεται η δημοτικότητά του -

Στον.. πάτο οι αξιολογήσεις για Παιδεία, Υγεία και Μεταναστευτικό Κλείνει η ψαλίδα ακόμη και της δημοτικότητας μεταξύ του Αλέξη Τσίπρα και του Βαγγέλη Μεϊμαράκη, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, που μετέδωσε το βράδυ της Παρασκευής το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Σκάι.

Συγκεκριμένα, ο Αλέξης Τσίπρας προηγείται μόλις 3,5 ποσοστιαίες μονάδες του Βαγγέλη Μεϊμαράκη, αφού το 29,5% πιστεύει πως είναι καταλληλότερος για πρωθυπουργός, ενώ ο κ. Μεϊμαράκης συγκεντρώνει το 26%.

Δημοτικότητες πολιτικών αρχηγών

Αλέξης Τσίπρας 29,5% 
Μεϊμαράκης 26% 
Θεοδωράκης 21% 
Γεννηματά 17,5% 
Κουτσούμπας 14,5% 
Λαφαζάνης 11,5%

Αξίζει να σημειωθεί πως αναλύοντας τη διαχρονική εξέλιξη της δημοτικότητας των πολιτικών αρχηγών, τα ποσοστά του κ. Τσίπρα κατακρημνίζονται αφού τον Μάρτιο συγκέντρωνε 70%, ύστερα έπεσε στο 50% (έως τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος), για να φτάσει σήμερα να συγκεντρώνει μόλις 29,5%. Αντίθετα, ο κ. Μεϊμαράκης κατάφερε να διπλασιάσει το ποσοστό του κ. Σαμαρά, από 13% στο 26%.



Οι συμμετέχοντες στη δημοσκόπηση ερωτήθηκαν για τον τρόπο άσκησης των καθηκόντων και τη γενικότερη παρουσία της Πρόεδρου της Βουλής, με το 66,5% των ερωτηθέντων να έχουν αρνητική γνώμη, από 47% αρνητικής γνώμης που είχε συγκεντρώσει η Ζωή Κωνσταντοπούλου τον περασμένο Απρίλιο.


Αξιολόγηση κυβερνητικού έργου
Αξίζει να σημειωθεί πως ένας στους δύο Ελληνες βαθμολογούν με μισή μονάδα (στις 10) το κυβερνητικό έργο σε σχέση με τη μεταναστευτική πολιτική που ακολούθησε όλο αυτό το διάστημα. Με 3,1% κατά μέσο βαθμολόγησαν και το πολιτικό έργο στον τομέα της Παιδείας. Στο 3% εκφράστηκε η αποδοκιμασία για την Υγεία.


Όσον αφορά στο κρισιμότερο ερώτημα, την πρόθεση ψήφου, μόλις τρεις μονάδες απόσταση έχει η Νέα Δγημοκρατία για το προβάδισμα από το ΣΥΡΙΖΑ. Συγκεκριμένα, ο ΣΥΡΙΖΑ φέρεται να συγκεντρώνει ποσοστό 25%, η ΝΔ 22%, η Χρυσή Αυγή 5,5%, το Ποτάμι 6%, το ΚΚΕ ^%, οι ΑΝΕΛ μένουν εκτός Βουλής με 2%, το ΠΑΣΟΚ 4,5%, ο Λαφαζάνης με τη λαϊκή Ενότητα 5%, ενώ και ο Βασίλης Λεβέντης φαίνεταιο πως εξασφαλίζει την είσοδό του στη Βουλή με 4,5%.

Εκτίμηση πρόθεσης
ΣΥΡΙΖΑ 25%
ΝΔ 22%
ΧΑ 5,5%
Το Ποτάμι 6%
ΚΚΕ 6%
ΑΝΕΛ 2%
ΠΑΣΟΚ 4,5%
Λαϊκή Ενότητα 5%
Ένωση Κεντρώων 4,5%
Άλλο 5%
Δεν ξέρω/δεν απαντώ 14,5%

Στο μεταξύ, το 57% αποτιμά ως αρνητικό/πολύ αρνητικό το έργο της κυβέρνησης, το 16% ως θετικό/πολύ θετικό και το 26% απάντησε "ούτε θετικό/ούτε αρνητικό".


Όσον αφορά στο αν το δημοψήφισμα έβλαψε ή οφέλησε τη χώρα, το 66,5% πιστεύει πως την έβλαψε, το 16,5% πως την οφέλησε και το 14,5% απάντησε "δεν ξέρω/δεν απαντώ".

Η ίδια ερώτηση, σε μελλοντικό χρόνο, αφορούσε στις πρόωρες εκλογές, με το 60,5% να απαντά πως θα βλάψουν τη χώρα, το 24% να απαντά πως θα την οφελήσουν, το 10,5% απάντησε "ούτε θα τη βλάψουν/ούτε θα την οφελήσουν" και το 5% απάντησε "δεν ξέρω/δεν απαντώ".


Αξίζει να σημειωθεί πως το 61,5% πιστεύει πως η κυβέρνηση ακολούθησε λάθος πολιτική διαπραγμάτευσης με τους εταίρους, ενώ μόλις το 25% θεωρεί πως η πολιτική διαπραγμάτευσης ήταν σωστή.

Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε από τις 25 έως τις 27 Αυγούστου σε δείγμα 1.100 ατόμων, από το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας για τον Σκάι.

10 σχόλια:

  1. θυμηθείτε τις δημοσκοπήσεις του Ιουνίου και πόσο έξω έπεσαν. Ποιά είναι η αλήθεια; Οι εταιρίες δημοσκοπήσεων είναι στενα συνδεμένες με τα ΜΜΕ και τους καναλάρχες. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ανοίξει μέτωπο και μάχεται εναντίον της διαπλοκής κράτους και μεγαλοσυμφερόντων. Έτσι εξηγούνται τα πρώτα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων που δείχνουν ενα μικρό προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλα εσυ δεν βαζεις μυαλο κοπελα μου. Ξαναψηφισε Συριζα για να βαλεις επιτελους.

      Διαγραφή
    2. εσυ γιδαρα 10.52 εισαι απο κανα γραφειο των καταστροφαιων, αλλιως δεν εξηγητε, μαλλον δεν βλεπεις οτι καταρεουν τα παντα, και οτι ποτε ποια αριστερα, μονο για το βουνο κανουν τα αχρηστα πλασματα

      Διαγραφή
  2. Ποιο στημένες και από τα ματς του ολυμπιακου ή δημοσκοπήσεις,ή μόνη αληθινή αντιπολίτευση θα νε ή Χρυσή αυγή είτε το θέλουν είτε οχι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πεστα χρυσοστομε !!!!!! Ολες οι δημοσκ. εταιρειες το γνωριζουν αλλα προσπαθουν απεγνωσμανα να το πνιξουν ... Γιατι Το Αριδ νεwς δεν μας γραφει τις δημοσκοπ. της εφημρερ "παραπολιτικα " Η και αλλων ??

      Διαγραφή
    2. αντε μαλακα 6.57, παντου διαπλεκομενους βλεπετε, βλακα α βλακα, ψοφησε παλι συριζα να ψοφισουμε ολοι μαζι, βλακα α βλακα, η αγορα διλυθηκε βλακα α βλακα, κανατε τοσο κακο οσο δεν καναν 40 χρονια ολοι οι χθεσινοι, βλακα α βλακα, παρτε τον πουλο χαθητε και αφηστε να αναπνευσουμε βλακα α βλακα

      Διαγραφή
    3. Ετσι 8.09 βγαλε το κομλεξ σου δημοκρατη του κωλου..να περασει οπως περασε και τ παραπανω

      Διαγραφή
  3. γράφετε και σκέφτεστε λες και ο κόσμος έγινε το Γενάρη. Σαράντα χρόνια ρεμούλας, διαπλοκής και κακοδιοίκησης πληρώνουμε. Σαράντα χρόνια ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.
    1974-1981 Νέα Δημοκρατία
    1981- 1989 ΠΑΣΟΚ
    1989-1990 Κυβερνήσις συνεργασίας
    1991-1993 Νέα Δημοκρατία
    1993-2004 ΠΑΣΟΚ
    2004 -2009 Νέα Δημοκρατία
    2009-2012 ΠΑΣΟΚ
    2012-2015 Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΣΙΓΑ ΡΕ ΑΡΧΟΝΤΑ, ΜΑΣ ΔΙΔΑΞΕΣ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΡΑ, ΕΤΡΩΓΕΣ Κ ΕΣΥ ΜΕ ΧΡΥΣΑ ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΚΑΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΟΣΟΥΝ ΧΕΣΙΜΟ, ΤΩΡΑ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕΣ ΔΙΑΠΛΟΚΕΣ ΚΑΙ ΜΑΛΑΚΙΕΣ, ΑΝΤΕ ΧΑΜΕΝΕ ΠΟΥ ΣΕ ΕΞΙ ΜΗΝΕΣ ΔΙΑΛΥΘΗΚΑΤΕ ΑΧΡΗΣΤΟΙ, ΙΣΟΠΕΔΩΣΑΤΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ, ΘΑ ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΕ ΜΑΥΡΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ

      Διαγραφή
  4. Εσυ νουμερο 8.09 μμ σαν το πιο λερωμενο μο.......πανο , νερουλιασε το μυαλο σου . Αλλα οχι μονο αυτο , οταν εμεις τρεχαμε να φυγει το τσιριζοπασοκ ,..εσυ "τρομπαριζες" ....και παραμενεις Αρχιτρομπας . Γι αυτο πατε και κατα διαολου ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News