Κυριακή 30 Αυγούστου 2015

Εξομολόγηση Τσίπρα: «Η Ζωή και ο Λαφαζάνης μού έτρωγαν το συκώτι»

Εμφανίστηκε ψύχραιμος για τις επικείμενες εκλογές

Με τον Προμηθέα Δεσμώτη, φέρεται να παρομοίασε τον εαυτό του, ο Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας σε στενούς του συνεργάτες, ενώ εμφανίστηκε ψύχραιμος για τις επικείμενες εκλογές.

Όπως αναφέρει το "Βήμα της Κυριακής", ο απερχόμενος πρωθυπουργός έκανε τον παραλληλισμό αυτό αναφερόμενος στη σχέση του με τον Παναγιώτη Λαφαζάνη και τη Ζωή Κωνσταντοπούλου τους τελευταίους μήνες.

"Η Ζωή και ο Παναγιώτης μου έτρωγαν το συκώτι. Αισθανόμουν σαν τον Προμηθέα Δεσμώτη", φέρεται να είπε, ενώ ουσιαστικά η διάσπαση και η αποχώρηση των συγκεκριμένων στελεχών, πρόσφερε στον κ. Τσίπρα ένα αίσθημα προσωπικής λύτρωσης και απεγκλωβισμού.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα "ο παραλληλισμός έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον καθώς ο ομώνυμη τραγωδία του Αισχύλου αποτελεί μια από τις πιο συζητημένες παραστάσεις του καλοκαιριού. Στο σημείωμα της παράστασης αναφέρεται: ο Προμηθέας κραυγάζει πως η αμφισβήτηση της εξουσίας είναι πάντα ένα ρήγμα και ότι γίνεται έτσι η πρώτη φωνή στην ανθρώπινη ιστορία που δηλώνει ευθαρσώς: Είμαι ρεαλιστής γιατί ζητώ το αδύνατο. Και το ζητώ χωρίς άλλο λόγο από τον εαυτό μου".

Στις ίδιες συνομιλίες με τους συνεργάτες του, ο Πρωθυπουργός εμφανίστηκε ψύχραιμος τόσο για τις επικείμενες εκλογές όσο και για την κατάσταση εντός του ΣΥΡΙΖΑ μετά το διαζύγιο με την Αριστερή Πλατφόρμα του Παναγιώτη Λαφαζάνη και τον σχηματισμό της Λαϊκής Ενότητας στις γραμμές της οποίας πέρασε σημαντικός αριθμός όχι μόνο μελών της ΚΟ του κόμματος αλλά και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Αλέξης Τσίπρας εκτιμά ότι ο ΣΥΡΙΖΑ περνά κρίση αμηχανίας, αλλά στην τελική φάση τα πράγματα θα αλλάξουν και το κόμμα με τα νέα χαρακτηριστικά του θα είναι πιο συμβατό με την κοινωνία και τα θέλω της.

---
Πηγή: ΤΟ ΒΗΜΑ

6 σχόλια:

  1. ΚΙ ΕΣΥ ΕΦΑΓΕΣ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΣΥΚΩΤΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κυριε τσιπρα τους προδωσες. Προδωσες το 63% των ελληνων που σου δωσανε το οχι . Αυτη τη προδωσια θα την κουβαλας μια ζωη. Και θα σε τρωνε οι τυψεις. Εγω ο πρωην ψηφοφοροσου σε ονομαζω Εθνικο Προδοτη. Το ιδιο ισχυει και για τους τρεις βουλευτεσου εδω στη Πελλα. Ζητω ο λαφαζανης η Ζωη η Ραχηλ και οι υπολοιποι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

      Διαγραφή
  3. ΓΙΑΤΙ ΗΣΟΥΝ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟΧΕΣ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ρε 9.58
    Τι πίνεται εσύ και οι όμοιοι σου?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΜΑΛΟΝ ΒΛΕΠΕΙΣ ΑΝΑΠΟΔΑ . ΚΑΙ Η ΖΩΗ ΚΑΙ Ο ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΥΛΩΝΕΣ ΤΟΥ ΚΟΜΑΤΟΣ ΣΟΥ ΚΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΣ ΓΙΑΤΙ ΣΤΗΡΙΖΑΝ ΤΗΝ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΣΟΥ ΣΕ ΜΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΘΗΤΕΙΑ, ΤΩΡΑ ΠΑΝΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΝΩΣΤΟΥΣ ΝΑ ΣΕ ΣΕΡΝΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΥΤΗ (ΤΟ ΣΕΝΑΡΙΟ ΑΥΤΟ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΠΑΛΙΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ, ΠΟΥ ΚΑΤΙ ΠΑΛΙΚΑΡΙΑ ΤΟΥΣ ΕΣΕΡΝΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΥΤΗ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΧΑΜΠΑΡΙ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News