Τετάρτη 8 Ιουλίου 2015

Μέρκελ μετά τη Σύνοδο Κορυφής: «Η Ελλάδα χρειάζεται ένα πολυετές πρόγραμμα»

Η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ δήλωσε απόψε ότι ελπίζει να λάβει επαρκείς προτάσεις για την προώθηση μεταρρυθμίσεων από την Ελλάδα εντός αυτής της εβδομάδας

Η Γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ δήλωσε πως θα περιμένει μέχρι την Πέμπτη τις ελληνικές προτάσεις, προκειμένου να εξετάσει η Γερμανία εάν θα υπάρξει βάση για να συζητηθεί και να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις για ένα τρίτο πρόγραμμα, που όπως είπε θα είναι πολυετές.

Η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ δήλωσε απόψε ότι ελπίζει να λάβει επαρκείς προτάσεις για την προώθηση μεταρρυθμίσεων από την Ελλάδα εντός αυτής της εβδομάδας ώστε να ζητήσει από τη γερμανική Βουλή να εγκρίνει την έναρξη διαπραγματεύσεων για ένα νέο, μακροπρόθεσμο πρόγραμμα στήριξης της ελληνικής οικονομίας.

Η Μέρκελ είπε ότι οι ηγέτες των 28 κρατών μελών της ΕΕ θα συναντηθούν την Κυριακή για να συζητήσουν επί του σχεδίου αυτού, υπό την προϋπόθεση ότι η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα θα υποβάλει λεπτομερείς μεταρρυθμιστικές προτάσεις και το αίτημα για τη χορήγηση δανείου με τρόπο που θα κριθεί ικανοποιητικός.

Στην περίπτωση που ο κατάλογος των μέτρων θεωρεί ικανοποιητικός και η Ελλάδα προχωρήσει σε κάποιες προαπαιτούμενες ενέργειες για να τεθούν σε εφαρμογή τα πρώτα μέτρα, η Μέρκελ δήλωσε ότι είναι βέβαιη ότι θα καλυφθούν οι βραχυπρόθεσμες χρηματοδοτικές της ανάγκες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News