Κυριακή 28 Ιουνίου 2015

Liberation: Τη Δευτέρα capital controls στις ελληνικές τράπεζες

Σύμφωνα με τον ανταποκριτή της Liberation

Μπορεί να μην ειπώθηκε επίσημα ως αποτέλεσμα της συνεδρίασης του Eurogroup, αλλά όσο περνάει η ώρα φουντώνουν οι πληροφορίες για επιβολή capital controls τη Δευτέρα στις ελληνικές τράπεζες.

Σύμφωνα με τον ανταποκριτή της Liberation, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα ζητήσει από την ελληνική κυβέρνηση να λάβει αποφάσεις για capital controls τη Δευτέρα στις ελληνικές τράπεζες, αλλιώς θα σταματήσει τη χρηματοδότηση των ελληνικών τραπεζών μέσω του μηχανισμού έκτακτης ρευστότητας ELA.

Αυτό σημαίνει πως η ΕΚΤ εάν κόψει την χρηματοδότηση των ελληνικών τραπεζών, τότε θα αναγκαστεί η κυβέρνηση να επιβάλλει capital controls, καθώς δεν θα μείνει τίποτα στα τραπεζικά ταμεία.

Άλλωστε και οι 18 υπουργοί της Ευρωζώνης στο σημερινό Eurogroup προφανώς και εξέτασαν σενάρια επιβολής κεφαλαιακών ελέγχων.

1 σχόλιο:

  1. POU EINAI TO LINK GIA TO ARTHRO TIS LIBERATION?
    MIN LETE OTI NA'NAI!!!!!
    MPEIKA STO SITE TIS LIBERATION KAI DEN ANAFERETAI POUTHENA KATI TETOIO

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News