Πέμπτη 21 Μαΐου 2015

Η συχνή εκσπερμάτιση προστατεύει από τον καρκίνο του προστάτη

H συχνή εκσπερμάτιση είναι πιθανότατα ο βασικότερος τροποποιήσιμος παράγοντας κινδύνου για τον καρκίνο του προστάτη

Κατά τη διάρκεια του ετήσιου συνεδρίου της Αμερικανικής Ουρολογικής Εταιρείας, το οποίο πραγματοποιήθηκε στη Νέα Ορλεάνη των ΗΠΑ, οι επιστήμονες επιβεβαίωσαν για ακόμη μία φορά ότι το σεξ είναι ευεργετικό για την υγεία του άνδρα.

Μάλιστα, τόνισαν πως η συχνή εκσπερμάτιση είναι πιθανότατα ο βασικότερος τροποποιήσιμος παράγοντας κινδύνου για τον καρκίνο του προστάτη.

Τροποποιήσιμος θεωρείται ένας παράγοντας κινδύνου όταν είναι στο χέρι μας να μεταβάλλουμε τις πιθανότητες εκδήλωσης μιας πάθησης μέσω αλλαγών στις καθημερινές μας συνήθειες, όπως η διατροφή και η σωματική άσκηση. Για παράδειγμα, οι περισσότεροι από τους παράγοντες κινδύνου για την καρδιοπάθεια, όπως η υπέρταση, η καθιστική ζωή και η παχυσαρκία, είναι τροποποιήσιμοι. Αντιθέτως, όσον αφορά τον καρκίνο του προστάτη οι βασικότεροι παράγοντες κινδύνου είναι τα γονίδια και το οικογενειακό ιστορικό και οι παράγοντες αυτοί δεν είναι τροποποιήσιμοι.


Μελέτη που είχε δημοσιευθεί το 2004 στην επιθεώρηση JAMA ήταν από τις πρώτες που υπέδειξαν ότι η συχνή εκσπερμάτιση συσχετίζεται με το μειωμένο κίνδυνο καρκίνου στον προστάτη.

Οι ερευνητές επεκτείνουν αυτά τα ευρήματα και επιβεβαιώνουν την ευεργετική επίδραση της εκσπερμάτισης βάσει ποιοτικών δεδομένων και συγκεκριμένα στοιχείων που αφορούσαν σχεδόν σε 32.000 άνδρες και που κάλυπταν συνολικά διάστημα 18 ετών.

Τι εννοούμε όταν λέμε «συχνή» εκσπερμάτιση και πόσο μειώνεται ο κίνδυνος

Οι αναλύσεις των ερευνητών υπέδειξαν ότι οι άνδρες που εκσπερματίζουν τουλάχιστον 21 φορές το μήνα αντιμετωπίζουν μειωμένο κίνδυνο καρκίνου του προστάτη σε ποσοστό 20% σε σύγκριση με άνδρες που έφταναν σε οργασμό 7 με 8 φορές το μήνα.

Η συχνότητα εκσπερμάτισης φαίνεται να είναι λοιπόν αντιστρόφως ανάλογη του κινδύνου εμφάνισης καρκίνου στον προστάτη. Έτσι, οι ερευνητές εκτιμούν πως ο αριθμός 21 δεν αποτελεί «στόχο», αλλά είναι ενδεικτικός της ευεργετικής επίδρασης του οργασμού στην υγεία του άνδρα.

---
Πηγή: onmed.gr

9 σχόλια:

  1. αρα κοριτσια αν θελετε να μην το παθει ο αντρας σας αφηστε τον πονοκεφαλο και την κουραση γιατι αυτα βλαπτουν σοβαρα την υγεια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ξεπετσωστετο με λιγα λογια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Και αν εχουν πονοκεφαλο τα κοριτσια το γυρναμε στο χειροκινητο.πανω απ ολα η υγεια.χαχαχαχαχα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μετά μην έχετε απορία γιατί στους άντρες το δεξί είναι πάντα πιο γυμνασμένο από το αριστερό..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αφού δεν υπάρχουν γυναίκες η λύση είναι μία... ανήκω σε μένα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. η μεγαλυτερη τιμωρια για μια γυναικα ειναι να κοιματε μ εναν αντρα που δεν γουσταρει....και ο νοων νοειτο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και η μεγαλύτερη για έναν άντρα είναι να λέει < να πηδήξω αυτό πού δεν μπορώ να δω, η να δω αυτό πού δεν μπορώ να πηδήξω >
      kisses dear

      Διαγραφή
    2. Το ανέκδοτο με τον πονοκέφαλο το ξέρετε?
      Πάει ο τύπος θέλει τρελιτσες.
      - όχι σήμερα ( του λέει) έχω πονοκέφαλο.
      Την επόμενη τα ίδια κλπ κλπ
      Τα παίρνει κρανίο ενα βράδυ, σενιαρεται, μπανιαριζεται, παίρνει δύο bepon τα τρίβει πάνω στο μόριο τού και πάει με φόρα στην κρεβατοκαμαρα.
      - Πονοκέφαλο και παπαριες δεν έχει, έχω το φάρμακο, διάλεξε θα το πιεις απ το στόμα, η θα το πάρεις σαν υπόθετο???

      Διαγραφή
    3. Αν έχει μεγαααααααααααααλη















      Τσέπη
      Μια χαρά προς τι η γκρίνια?

      Διαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News