Πέμπτη 16 Απριλίου 2015

Δήμος Αλμωπίας: Δρομολογούνται τα θέματα της καθημερινότητας - Λάμπες, λακκούβες, καθαριότητα σε πρώτο πλάνο

Η Δημοτική Αρχή προχώρησε σε αρκετές ανακοινώσεις που αφορούν σε αυτόν τον τομέα

Τα θέματα της καθημερινότητας ήταν αυτά που κέντρισαν για άλλη μια φορά το ενδιαφέρον κατά τη Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αλμωπίας που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 16 Απριλίου.

Η Δημοτική Αρχή προχώρησε σε αρκετές ανακοινώσεις που αφορούν σε αυτόν τον τομέα, ο οποίος τα τελευταία χρόνια αποτελεί το μεγάλο «αγκάθι» για τους διοικούντες του Δήμου, ενώ δεν έλειψαν και οι αντιπαραθέσεις.

Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά, θα διατεθεί το ποσό των 52.000 ευρώ για λάμπες παντός τύπου, ώστε να λυθεί αυτό το μεγάλο πρόβλημα για το οποίο παρατηρείται μεγάλη και δίκαιη γκρίνια από τους συμπολίτες μας.

Επίσης, το αμέσως επόμενο διάστημα θα δημοπρατηθούν 30.000 ευρώ για το κλείσιμο των λακκουβών της Δημοτικής Ενότητας Αριδαίας και άλλες 30.000 ευρώ για αυτές της Δημοτικής Ενότητας Εξαπλατάνου, καθώς όπως είναι γνωστό η σημερινή εικόνα δεν τιμά κανέναν.

Παράλληλα, ανακοινώθηκε ότι θα υλοποιηθεί το έργο της δημιουργίας τριών γεφυροδιαβάσεων σε κάθε χωριό, κατόπιν σχετικής υπόδειξης των προέδρων, η δημοπράτηση του οποίου θα γίνει τις επόμενες μέρες, καθώς επίσης και η προμήθεια χρωμάτων, ανταλλακτικών, μικροεξαρτημάτων για την εύρυθμη λειτουργία του εργοταξίου.

Όσον αφορά στο δύσκολο θέμα της καθαριότητας, έχουν ήδη τοποθετηθεί 50 επιπλέον κάδοι ανακύκλωσης, 30 κάδοι ανακύκλωσης γυαλιού, 10 κάδοι για όλα τα σκουπίδια, ενώ τον επόμενο μήνα θα γίνει κατανομή άλλων 90 κάδων σε ολόκληρη την Αλμωπία.

Την ίδια στιγμή, 3 φουξ, 2 γκρέιτερ, 1 φορτωτής και 2 φορτηγά βρίσκονται καθημερινά σε τοπικές κοινότητες και αντιμετωπίζουν προβλήματα, όπως ανακοίνωσε ο Αντιδήμαρχος Χρήστος Μπάτσης, ο οποίος σημείωσε ότι το επόμενο διάστημα η εικόνα θα αλλάξει ακόμα περισσότερο προς το καλύτερο και τα προβλήματα θα μειωθούν σημαντικά, μιας και γίνεται συστηματική και ουσιαστική δουλειά σε συνεργασία με τους προέδρους.

Από την άλλη, η πλευρά του πρώην Δημάρχου Δημήτρη Πασόη εκφράζει τους προβληματισμούς της, καθώς όπως δήλωσε χθες «ο Δήμος βαδίζει στον αυτόματο πιλότο», για να λάβει την απάντηση από τον Δημήτρη Μπίνο ότι η σημερινή κατάσταση είναι απόρρια της απραξίας της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής της οποίας ήταν επικεφαλής.

5 σχόλια:

  1. μακάρι να γίνουν αυτά τα πράγματα.Πολύ άσφαλτος, περισσότερος φωτισμός ,μάζεμα τα αδέσποτα και γίνεσαι αιώνιος Δήμαρχος.Απλά πράγματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Διάθεση από τους αντιδημάρχους κάθ ότι νέα παιδιά,υπάρχει..λίγο στην οργάνωση υστερούν αλλά συν τω χρόνω θ αποκτήσουν και την πείρα...και βεβαίως να βοηθούμε και οι πολίτες λιγουλακι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. συμφωνώ με χίλια. Και μάζεμα τα αδέσποτα να μην γίνεται της μουρλής σε κάθε φόλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. θα θα θα θα θα θα θα θα....και τα προβατα ακολουθουν,,οταν ομως σε 2-3 χρονια θα ξυπνησουν θα νε αργα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΕΓΩ ΜΟΝΟ ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΒΛΕΠΩ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΣΕΙΡΑ ΠΟΥ ΞΕΠΕΡΑΣΑΝ ΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΠΕΝΤΕ ΧΡΟΝΑΚΙΑ ΑΥΤΟΙ ΘΑ ΜΑΣ ΛΥΣΟΥΝ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News