Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου 2015

Πολιτικός όρκος για Σηφάκη και Σμία - Θρησκευτικός για Καρασμάνη και Τζάκρη

Οι βουλευτές που δεν επιθυμούσαν να δώσουν θρησκευτικό όρκο, είχαν τη δυνατότητα να ορκιστούν «στην τιμή και συνείδησή τους»

Ανοιξε η αυλαία της νέας κοινοβουλευτικής περιόδου με την τελετή ορκωμοσίας των βουλευτών.

Η διαδικασία ξεκίνησε με δοξολογία εκ μέρους του αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου και των παρισταμένων μελών της Ιεράς Συνόδου, μετά από την οποία ο αρχιεπίσκοπος ευχήθηκε «καλή δύναμη με σύνεση, ενότητα και πνεύμα και επιδίωξη προκοπής».

Τον προβλεπόμενο για τους μουσουλμάνους βουλευτές όρκο, έδωσε και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ζεϊμπέκ Χουσεΐν, ενώ οι υπόλοιποι δύο μουσουλμάνοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ (Μουσταφά Μουσταφά και Καραγιουσούφ Αϊχάν) έδωσαν πολιτικό όρκο.
Φέτος, οι βουλευτές που δεν επιθυμούσαν να δώσουν θρησκευτικό όρκο, είχαν τη δυνατότητα να ορκιστούν «στην τιμή και συνείδησή τους» (ενώ κατά τα προηγούμενα χρόνια, απλώς παρίσταντο στην τελετή χωρίς να δεχθούν την ευλογία του αρχιεπισκόπου).

Χρήση του πολιτικού όρκου έκαναν οι περισσότεροι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ όπως ο Γιάννης Σηφάκης και Οο Χρήστος Σμπίας και του ΚΚΕ.

Με θρησκευτικό όρκο ορκίστηκε η Θεοδώρα Τζάκρη.

Απών από τη διαδικασία ήταν ο υπουργός Οικονομικών, Γ. Βαρουφάκης, ο οποίος λείπει στο εξωτερικό.

9 σχόλια:

  1. ΣΑΣ ΤΑ ΛΑΙΓΑΝΕ Η ΠΑΤΡΗΟΤΕΣ ΑΛΑ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΠΗΣΤΕΒΑΤΕ.
    ΦΑΤΑΙ ΤΟΡΑ ΤΟΥΣ ΑΘΕΟΥΣ ΣΤΙ ΜΑΠΑ
    ΘΕ ΜΟΥ ΤΗ ΘΑ ΓΗΝΗ Η ΠΑΤΡΗΔΑ ΜΑΣ
    ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΙΚΑΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλη δουλεια.......Σε Σηφακηη και Σμια τους νεους.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. krima... lipame gia thn ellada mas kai thn orthodoksia mas !!!! alla pio polu lipame emas tous ellhnes xristianous orthodoksous pou ftasame na se auto to xali na mas kuvernane atheoi !!! kserw oti oloi sas tha petaxtite k tha peite pws eidame k autous pou psitevan ston theo ti mas ekanan... na kserete omws filoi mou pws sth zwh to pan dn einai to xrhma.... ta exoume isopedwsei ola kai exoume ginei oloi mas filoxrhmatoi... mia mera tha logodotisoume giauto na eiste sigouroi... mh dinete shmasia sta ilika agatha !! auta einai torina k oxi pantotina !! euxomai na ginei kati k na allaksei auth h eikona ths elladas!! kalo vradu

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ποια υλικα αγαθα;;;Μαλλον ζεις σ αλλο κοσμο...ο κοσμος δν εχει ν φαει και θ κοιταξει αν ο αλλος ειναι αθεος ή οχι;Ο καθενας πιστευει εκει που θελει χωρις να ενοχλει και να προσβαλει ο ενας την θρησκεια του αλλου...Εμεις ειμαστε Χριστιανοι ορθοδοξοι αυτοι οχι...ο καθενας λογοδοτει για τ δικα του πιστευω

      Διαγραφή
    2. kalo vradu
      Στο καλό και να μας γράφεις. Ελληνικά όχι βέβαια γιατί δεν το κόβω να πολυξέρεις.

      Διαγραφή
  4. βγάλε τη φωτο του Σηφακη στον αγιασμό προεκλογικά που σταυροπροσκυνησε και σταυροκοπιουταν!!!!! και τωρα το παιζει άθεος Συριζεος.!!!! αυτη ειναι οι νεοι προσκυνημενοι !!!!! κοματογλύφτες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο πολιτικός όρκος δεν σημαίνει αυτόματα και αμετάκλητα άθεος.
      Επίσης ο πολιτικός όρκος θεσμοθετήθηκε στην Ελλάδα μετά το 1974 από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή στο ελληνικό σύνταγμα, για σας τους δεξιούληδες το αναφέρω αυτό.
      Προτιμάτε περισσότερο αυτούς που ορκίζονταν στο ευαγγέλιο και μετά καταπατησαν τον όρκο τους και βρίσκονται στην φυλακή ή θα έπρεπε να βρίσκονται όλοι οι επίορκοι;

      Διαγραφή
  5. Μπράβο σε όσους είχαν το θάρρος να ορκιστούν με πολιτικό όρκο σε αυτή την κοινωνία της θρησκευτικής χούντας. Σας ψήφισα για να κάνετε μια συγκεκριμένη δουλειά. Από αυτή θα κριθείτε. Το που πιστεύετε δε με ενδιαφέρει στο παραμικρό.
    Α! και από πότε είναι κατακριτέο κύριοι να ορκίζεται κανείς στην τιμή και την αξιοπρέπεια του; Από τότε που χάθηκε η τιμή και η αξιοπρέπεια στην κοινωνία μας θα έλεγα. Κοιτάξτε να κάνουν καλά τη δουλειά τους για να δούμε μια άσπρη μέρα και αφήστε το θρησκευτικό παροξυσμό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΑΜΑΝ ΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΡΑΜΕΛΑ¨(ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΟΙ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΑΝ ΚΑΙ ΟΡΚΙΖΟΝΤΟΥΣΑΝ ΤΙ ΚΑΝΑΝΕ?ΚΑΙ ΜΑΣ ΚΛΕΒΑΝΕ?)¨¨¨¨ ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΣΟΥ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΘΡΗΣΚΙΟΙ?ΠΟΙΟ ΣΟΥ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ?ΕΠΥΔΙ ΚΑΝΑΝΕ ΤΟ ΣΤΑΥΡΟ ΤΟΥΣ?ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΙΝΟΝΙΑΚΑ ΤΡΙΚ,ΤΟ ΣΩΣΤΟ ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΑΤΕ ΕΝΑΝ ΕΘΝΟΣ ΑΠΟ ΟΜΟΕΘΝΟ ΤΟΥ,ΟΜΟΘΡΗΣΚΟ ΤΟΥ,ΟΜΟΓΛΩΣΣΟ ΤΟΥ,ΟΜΟΑΙΜΟ ΤΟΥ,ΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΥΕΣΘΙΣΙΑ ΤΟΥ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΘΕΜΑ, ΚΑΘΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑ,

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News