Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2015

Μαρίν Λε Πεν στη Monde: «Ναί, ελπίζω να νικήσει ο ΣΥΡΙΖΑ»

Προσθέτει ότι η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ θα ενισχύσει την ομάδα των ευρωσκεπτικιστών

Έναν ανέλπιστο σύμμαχο βρήκε στο πρόσωπο της Μαρίν Λε Πεν ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλέξης Τσίπρας.

Η επικεφαλής του ισχυρότατου ακροδεξιού κόμματος της Γαλλίας, του Εθνικού Μετώπου, μίλησε στην εφημερίδα Le Monde και ευχήθηκε νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου!

Η είδηση αυτή, που αναμένεται να προκαλέσει προβληματισμό στην Κουμουνδούρου κάνει ήδη τον γύρο του κόσμου.


Η Μαρίν Λε Πεν, δήλωσε ότι δεν υπάρχει αντίφαση στο γεγονός η επικεφαλής της ακροδεξιάς στην Γαλλία να στηρίζει το κόμμα της Αριστεράς και άκρας Αριστεράς στην Ελλάδα.

«Υπάρχει διχασμός στην Ευρώπη και ο οποίος έχει προκληθεί από τον ολοκληρωτισμό της ΕΕ και των συμμάχων της, των αγορών!», δηλώνει και συνεχίζει: «Το να στηρίζω νίκη του ΣΥΡΙΖΑ δεν με κάνει ακροαριστερή ακτιβίστρια! Δεν συμφωνούμε με το συνολικό τους πρόγραμμα, ειδικά όσον αφορά στην μετανάστευση. Αλλά καλοσωρίζουμε τη νίκη τους!».

Η Λε Πεν υποστηρίζει επίσης ότι η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ θα ενισχύσει το στρατόπεδο των ευρωσκεπτικιστών.

ΝΔ: «Ο κ. Τσίπρας βρήκε τον μόνο σύμμαχό του στην Ευρώπη στο πρόσωπο της κας ΛΕΠΕΝ

«Η ακροδεξιά σύμμαχός του, με δήλωση της στη Λε Μοντ λέει ότι “επιθυμούμε νίκη του ΣΥΡΙΖΑ, γιατί στην ουσία αυτό θα ενισχύσει το στρατόπεδο των ευρωσκεπτικιστών”!

Στην Ευρώπη οι πάντες γνωρίζουν ότι ο κ. Τσίπρας και οι ακραίες συνιστώσες του θα οδηγήσουν την πατρίδα μας στην απομόνωση. Μόνον ο ίδιος επιχειρεί να το κρύψει. Ο κ. Τσίπρας είναι το ατύχημα που ΔΕΝ θα συμβεί ποτέ στην Ελλάδα!».

Αντίδραση από το ΠΑΣΟΚ

Η Εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Εύα Καϊλή σχολιάζοντας σημερινή δήλωση της Marine Le Pen στην εφημερίδα Le Monde: «Ναι. Ελπίζουμε σε νίκη του ΣΥΡΙΖΑ», έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Κι εμείς ελπίζουμε ο ΣΥΡΙΖΑ να αρνηθεί τη στήριξη αυτού του ακροδεξιού κόμματος. Αποφεύγοντας έτσι, την κατάταξή του στα κόμματα που αποτελούν απειλή για την Ευρωπαϊκή Οικογένεια και τα Δημοκρατικά Δικαιώματα των πολιτών.

7 σχόλια:

  1. Σε ρώτησε κανείς,Μαρίν;
    Καλύτερα να ευχηθείς καλή τύχη στον κουμπάρο του πατέρα σου, το Βορίδη.
    Την έχει ανάγκη από Δευτέρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και επειδή ο αντικειμενικός κ. Βαφειάδης δεν έχει μέχρι στιγμής δημοσιεύσει την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ(ως όφειλε) και αν το κάνει από δω και πέρα(χλωμό το βλέπω) θα είναι κατ' ανάγκη, ιδού:
    "Η άνοδος του ΣΥΡΙΖΑ και των προοδευτικών δυνάμεων στην Ευρώπη, αποτελεί ανάχωμα στην ακροδεξιά που εκπροσωπεί η Λεπέν, αλλά και μήνυμα υπεράσπισης της δημοκρατίας από τους εχθρούς της. Υποδείξεις από το κόμμα του κ.Μπαλτάκου και του κ.Βορίδη δεν δεχόμαστε. Πολύ περισσότερο, όταν οι ακραίες πολιτικές λιτότητας διαμορφώνουν το έδαφος ανάπτυξης της ακροδεξιάς".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. «Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στον αντίποδα της ακροδεξιάς. Η δήθεν συμπάθεια της Λεπέν προς τον ΣΥΡΙΖΑ, είναι ψεύτικη και αηδιαστική»
    Δημήτρης Παπαδημούλης
    Μηπως "κάνοντας βόλτα" στο διαδίκτυο πέσατε πάνω σε καμιά τέτοια δήλωση κ. Βαφειάδη; Δεν έπεσε στην αντίληψή σας ε; Ε άνθρωποι είμαστε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. οτι και να δημοσιευτει πια ο κοσμος το αποφασισε και δεν θελει τους δεινοσαυρους που μας ηπιαν το αιμα οποτε μονο την εφημεριδα του εκθετει που κανονικα οφειλει να ειναι αντικειμενικη σε ποιους νομιζει οτι απευθυνεται ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. λογικο ειναι τα ακρα εχουν κοινα στοιχεια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πολυ πυ χαμηλο επιπεδο απο νδ και πασοκ......... Αυτοι που σπερνουν τον φοβο. Πρεπει να πληρωσουν......Η καλπη ειναι ο χειροτερος τιμωρος τους......

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News