Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2015

Νίκος Ρίζος: «Το Ποτάμι είναι ξεκάθαρο, δεν είναι θόλο, έχει άποψη και αυτή ενοχλεί»

"Το Ποτάμι είναι ξεκάθαρο δεν είναι θόλο έχει άποψη και αυτή ενοχλεί"

Συνέντευξη με τον υποψήφιο Βουλευτή Πέλλας με το «ΠΟΤΑΜΙ» Νίκο Ρίζο:

Πώς βλέπετε την επικείμενη εκλογική αναμέτρηση και την παρουσία του Ποταμιού, που δεν πάει άσχημα σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις;

Πρόκειται για την κρισιμότερη εκλογική αναμέτρηση μετά την μεταπολίτευση διότι ο Ελληνικός λαός καλείτε να δώσει απάντηση για το πώς μετά από πέντε χρόνια πολύ σκληρής λιτότητας και πολύ μικρής μεταρρυθμιστικής προσπάθειας στην δημόσια διοίκηση αλλά και στην οικονομία θα βγει από την κρίση και θα προχωρήσει προς την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση και ανάπτυξη.

Είναι ξεκάθαρο καιρό τώρα διότι ο ΣΥΡΙΖΑ από το 2012 που ζητά εκλογές, δεν είδε ποτέ τα ποσοστά του να είναι τέτοια που έστω με την ανεδαφική υποσχεσιολογία του και με το μπόνους των 50 εδρών να είναι σε θέση να κυβερνήσει με αυτοδυναμία.

Από την άλλη μεριά η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ με την καταστροφική κινδυνολογία δεν πείθει.

Όποτε ερχόμαστε στο δικό μας χώρο Στο Ποτάμι που λέει και στους μεν του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και στους δεν της Ν.Δ. ότι αυτό που προέχει και εφόσον ο λαός τό επιθυμεί αυτό δείχνει άλλωστε σε όλες τις δημοσκοπήσεις αλλά και το απαντά σε ειδική ερώτηση μέσα σε αυτές, είναι να σχηματιστεί κυβέρνηση συνεργασίας που όπως και εσείς επισημάνατε με την ερώτηση σας καταλύτης θα είναι Το Ποτάμι που ως τώρα κατέχει την τρίτη θέση.

Επιλέξατε Ποτάμι και μάλιστα θα είστε και υποψήφιος. Τι έχετε να πείτε στον κόσμο για την απόφαση σας αυτή;

Έχω να πω καταρχάς ένα μεγάλο ευχαριστώ σε αυτούς που με πρότειναν να είμαι υποψήφιος με Το Ποτάμι και δεν είναι άλλοι από απλοί πολίτες τις Πέλλας. Εγώ επέλεξα λοιπόν να τιμήσω όλους αυτούς τους ανθρώπους αλλά και τους ανθρώπους Στο Ποτάμι που με μεθοδικότητα και με επίμονη μου απόδειξαν ότι μέσα στους κόλπους αυτού του κόμματος θα δράσω όπως και στην ζωή μου με υπευθυνότητα, ευελιξία και δημιουργικότητα. Ή όπως πιο απλά λέω επέλεξα Το Ποτάμι γιατί μου ζήτησε βιογραφικό και όχι υπόγραφες από τοπική κομματική οργάνωση.        

Πιστεύετε ότι όσοι επιτίθενται στο Ποτάμι το κάνουν γιατί βλέπουν μία «απειλή» ή απλώς για λόγους «κριτικής» ως είθισται στην Ελλάδα;

Κοιτάξτε η χωρά μας έφτασε σε τόσο δεινή θέση γιατί ποτέ δεν είχε την ωριμότητα να δει ως κοινωνικό σύνολο. Στα χρόνια που πέρασαν καλλιεργήθηκε η ευκολία στο να πορεύεσαι στην ζωή σου αρκεί να ανήκεις σε μια συγκεκριμένη ομάδα δεν είχε σημασία η αξία,δ εν είχε σημασία η δικαιοσύνη, δεν είχε σημασία ο μόχθος, δεν είχε σημασία η κριτική σκέψη. Έτσι όλα τα προηγούμενα χαρακτηριστικά αφανίστηκαν διότι βασίλεψε ο οπαδισμός και ο κομματισμός. Για αυτό το λόγο Το Ποτάμι σήμερα είναι απειλή γιατί τολμά να μιλήσει για όλα αυτά που κατέστρεψαν τον κοινωνικό ιστό, την συλλογικότητα, την ευθηνή, την δημιουργικότητα.

Το Ποτάμι είναι ξεκάθαρο δεν είναι θόλο έχει άποψη και αυτή ενοχλεί διότι όταν λες ότι χάριν κάποιων οπαδικών συστημάτων τα τελευταία πέντε χρόνια στείλαμε οικονομικούς μετανάστες από τον κοινωνικό μας ιστό πεντακόσιες πενήντα χιλιάδες νέους μορφωμένους ανθρώπους που τους θέλουμε πίσω σε θέσεις ευθύνης που έως τώρα καταλάμβαναν οι ημέτεροι ή οι αποτυχημένοι πολιτευτές ναι αυτό ενοχλεί αλλά δεν μας πτοεί είμαστε εδώ για να αλλάξουμε την χωρά χωρίς να την γκρεμίσουμε.

Ευελπιστείτε ότι μπορούμε να βρούμε ως χώρα τον δρόμο της εξόδου από τα Μνημόνια; Υπάρχει συγκεκριμένη πρόταση γι’ αυτό;

Θα σας επαναλάβω επιγραμματικά σε ότι αναφέρθηκα στις προηγούμενες απαντήσεις μου γιατί η απάντηση κρύβεται εκεί.  

ΝΑΙ ξεκάθαρα μπορούμε να βγούμε από το μνημόνιο αρκεί να:

1.Να κάνουμε μεταρρυθμίσεις στην δημοσιά διοίκηση.

2. Να κάνουμε μεταρρυθμίσεις στην οικονομία.

3.Να σταματήσουμε την καταστροφολογία.

4. Να αποκαταστήσουμε και να εκσυγχρονίσουμε την δικαιοσύνη.

5. Να αποκαταστήσουμε τον ΑΣΕΠ.

6. Να δώσουμε κίνητρα στην νεανική επιχειρηματικότητα και να συνδέσουμε την εκπαίδευση με την εργασία και καριέρα διότι δεν χρειαζόμαστε ανέργους πτυχιούχους αγωνιστές αλλά πτυχιούχους αγωνιστές της ζωής.

Λέω πάντα ότι σε αυτή την ζωή θα διαλέξεις να είσαι ή ταξιδευτής ή τουρίστας ας διαλέξουμε λοιπόν το πρώτο γιατί πολύ απλά είμαστε Έλληνες.

Σας ευχαριστώ!

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΡΙΖΟΣ
Υποψήφιος βουλευτής Πέλλας
με Το Ποτάμι του Σταύρου Θεοδωράκη

2 σχόλια:

  1. ΦΙΛΕ ΝΙΚΟ, ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ ΣΑΦΩΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΘΟΛΟ Ο ΜΠΟΜΠΟΛΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΛΟΙΠΟΙ ΝΟΝΟΙ ΕΙΝΑΙ ΞΕΚΑΘΑΡΟΙ, Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΖΩΗ ΤΟΥΣ
    ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. TO XEIMΩΝΑ ΤΑ ΠΟΤΑΜΙΑ ΕΙΝΑΙ ΒΡΟΜΙΚΑ ΚΑΙ ΘΟΛΑ ΕΤΣΙ ΤΑ ΕΚΑΝΕ Η ΦΥΣΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News