Σάββατο 24 Ιανουαρίου 2015

Ιορδάνης Τζαμτζής: Ουσιαστικές παρεμβάσεις για την Πέλλα με δουλειά και επιμονή

Ουσιαστικές και αποτελεσματικές παρεμβάσεις του Ιορδάνη Τζαμτζή

Τα κεντρικά σημεία της ομιλίας του Βουλευτή Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας και εκ νέου υποψηφίου Ιορδάνη Τζαμτζή, κατά τη διάρκεια της κεντρικής προεκλογικής του συγκέντρωσης:

- «Εγώ ήμουν είμαι και θα είμαι Νέα Δημοκρατία. Εγώ ξεκαθάρισα ότι δεν πρόκειται ποτέ να ρίξω την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Όμως μουγγός δεν είμαι και δεν θα μείνω μουγγός ποτέ και δεν έμεινα για το δικό σας καλό, για τα δικά σας συμφέροντα. Για τα δικά σας προβλήματα μιλούσα και πολλές φορές δέχθηκα πόλεμο».

- «Πριν λίγες μέρες κάποιοι ήθελαν το μισό ψηφοδέλτιο να είναι από τη Σκύδρα. Με κανέναν από τους ενδιαφερόμενους δεν είχα και δεν έχω κανένα πρόβλημα, ούτε είχα καμία ανάμειξη στο ψηφοδέλτιο. Για αυτό δήλωσα ότι αν δεν θα με θέλουν στην Νέα Δημοκρατία να μου το πουν. Ένα μόνο θέλω να πω σε όλους αυτούς: στη Νέα Δημοκρατία με βρήκαν, δεν τους βρήκα».

- «Αγωνίστηκα μ’ όλες μου τις δυνάμεις για τα συμφέροντα του Νομού μας και της χώρας μας... Συγκρούστηκα με υπουργούς και κυβερνητικούς αξιωματούχους. Κάποιοι με είπαν «αντάρτη», όταν υποστήριζα τα δικά σας δίκαια αιτήματα. Αντιτάχθηκα δυναμικά σε ομάδες συμφερόντων... Δεν σιώπησα όταν μπορούσα να σιωπήσω και ίσως αυτό το πλήρωσα... Δεν συμβιβάστηκα όταν έκρινα ότι δεν έπρεπε... Δεν δέχτηκα άκριτα και άνευ αντιλογίας πάντα με επιχειρήματα, νόμους που δημιουργούσαν αναστάτωση και προβλήματα στους πολίτες».

- «Έφτασα εδώ μέχρι σήμερα, στηριζόμενος σε σας και μόνο σε σας. Δεν έχω πίσω μου συμφέροντα ή άλλες πλάτες, δεν είμαι από τζάκι πολιτικό. Είμαι ένας από σας που μεγάλωσε ορφανός από πατέρα όπως πολλοί από σας. Όμως έφτασα εδώ με ψηλά το κεφάλι. Ούτε έρποντας, ούτε γλείφοντας. Με την αξία μου και την δική σας πάντοτε βοήθεια. Πάντα με αξιοπρέπεια και σεβασμό τόσο σε σας τους φίλους μου και τους πολίτες της Πέλλας, όσο και προς τους αντιπάλους μου».

- «Σχετικά με τις ζημιές από το εμπάργκο. Ξέρετε ότι από την πρώτη στιγμή, με επιστολή μου στον Πρωθυπουργό, ζητούσα να διεκδικήσει η χώρα μας ενίσχυση - αποζημίωση για τις πολύ χαμηλές τιμές, αλλά και τις ποσότητες που έμειναν αδιάθετες, εξ αιτίας του εμπάργκο, ώστε να στηριχτούν οι αγρότες οικονομικά.

Ουσιαστικές και αποτελεσματικές παρεμβάσεις του Ιορδάνη Τζαμτζή

- Συνταξιοδότηση των αγροτών στα 62 έτη με 40 χρόνια ασφάλισης στον ΟΓΑ, με διαδοχική ασφάλιση και με αναγνώριση πλασματικών ετών στρατού και σπουδών.

- Έναρξη καταβολής επιδόματος θέρμανσης.

- Μερική αποκατάσταση των μισθολογικών αδικιών των ένστολων των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας λόγω μισθολογικών μειώσεων.

- Επιστροφή του θεσμού των μετεγγραφών στα Πανεπιστήμια, ώστε να βοηθηθούν χιλιάδες παιδιά μέσα στην κρίση και να μπορέσουν οι οικογένειες τους να τα σπουδάσουν.

- Έκτακτη οικονομική ενίσχυση 80.000 ευρώ στον Δήμο Έδεσσας για θεομηνίες.

- Μετεγκατάσταση της μονάδας «Τεχνητού Νεφρού» στη νέα πτέρυγα του νοσοκομείου Έδεσσας. Ο Υπουργός κ. Βορίδης υπέγραψε την χρηματοδότηση του έργου.

- Δημιουργία Σχολικής Μονάδας Ειδικής Αγωγής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στο Δήμο Σκύδρας.

- Έκτακτη οικονομική ενίσχυση 40.000 ευρώ στον Δήμο Σκύδρας για θεομηνίες. - Έκτακτη οικονομική ενίσχυση 50.000 ευρώ στον Δήμο Σκύδρας.

- Ένταξη του έργου «Αποχέτευση Άρνισσας και εγκατάσταση επεξεργασίας λυμάτων» στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα του Υπουργείου Περιβάλλοντος.

- Εξαίρεση της υποχρεωτικής ασφάλισης στον ΟΑΕΕ, των ασφαλισμένων στον ΟΓΑ, με δραστηριότητα σε χωριά κάτω των 2000 κατοίκων.

- Άμεση ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων ασφαλιστικών εισφορών του ΟΓΑ, για να μην μένει κανένας αγρότης χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, πριν τις 100 δόσεις.

- Δικαίωση για τους 41 καθηγητές του 2ου ΓΕΛ Γιαννιτσών με τροπολογία που έγινε δεκτή από τον Ανδρέα Λοβέρδο.

- Συνέχιση λειτουργίας του Τελωνείου Σκύδρας στο ιδιόκτητο κτίριο που στεγάζεται.

- Συνέχιση λειτουργίας του ΙΚΑ Αριδαίας.

- Μείωση του κόστους υποβολής αίτησης για τις δηλώσεις ΟΣΔΕ με παρεμβάσεις στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων.

- Ένταξη του Δήμου Έδεσσας στην πιλοτική εφαρμογή του ελαχίστου εγγυημένου εισοδήματος που λαμβάνουν οι πολίτες. 500 συμπολίτες μας ενισχύονται με 500 ευρώ κατά μέσο όρο.

- Αποτελεσματικές παρεμβάσεις για την αδικία που θα υφίσταντο από τον ΕΝΦΙΑ οι ξενοδοχειακές μονάδες του Νομού Πέλλας, που είναι ιδιοκτησίας φυσικών προσώπων και όχι εταιρειών, με τροπολογία η οποία έγινε δεκτή.

- Συνεχείς παρεμβάσεις για την ολοκλήρωση της μελέτης φράγματος Αλμωπαίου Ποταμού και του ποταμού Γράμμου στο Δήμο Πέλλας.

- Με προτάσεις και επιχειρήματα άλλαξαν πολύ σημαντικές διατάξεις για τους αγρότες και όλους τους πολίτες, στον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων. Ρυθμίσεις που θα τους επιβάρυναν τόσο για τα οικόπεδα, τα σπίτια, όσο και για τα χωράφια. Μειώθηκε ο ΕΝΦΙΑ στα χωράφια από τα 15 ευρώ στα 2 ευρώ. Εξαιρέθηκαν αποθήκες, στάνες στάβλοι και άλλα.

- Αλλαγή των κριτηρίων αναγνώρισης των ομάδων παραγωγών.

- Άλλαξαν με 16 αιτιολογημένες προτάσεις, τον νόμο της κυβέρνησης για την φορολόγηση των αγροτών προς το δικαιότερο και με πολλές ελαφρύνσεις στην φορολογία. Ανακοινώθηκε από τον Πρωθυπουργό και έγινε δεκτή η πρόταση και οι κοινοτικές ενισχύσεις δεν φορολογούνται. Μένει υπό εξέταση η πρόταση για τον υπολογισμό και την μη φορολόγηση των ημερομίσθιων του αγρότη και της οικογενείας του.

- Επαναχορήγηση επιδόματος ανασφάλιστων υπερηλίκων σε όλους αυτούς που είχε διακοπεί. Ανακοινώθηκε ήδη από τον Πρωθυπουργό.

- Εξαίρεση των καρκινοπαθών και των βαριά πασχόντων από το πλαφόν που έχει τεθεί στη συνταγογράφηση φαρμάκων.

- Το ακατάσχετο του λογαριασμού του αγρότη μέχρι τα 1500 ευρώ, εφόσον δηλώσει τον λογαριασμό αυτό στην εφορία και πρέπει να το κάνουν όλοι οι αγρότες και όλοι οι πολίτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News