Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2015

Δήμος Αλμωπίας: Ευχάριστες ανακοινώσεις αλλά και πολλές οι ανοιχτές «πληγές»

«Αν δεν σχεδιάζεις το πλάνο για τη δική σου ζωή, είναι πιθανό να πέσεις στο πλάνο κάποιου άλλου. Και μάντεψε τι θα έχει σχεδιάσει για σένα: όχι πολλά»

Πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης η Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αλμωπίας.

Εκεί συζητήθηκαν σημαντικά θέματα που αφορούν στον Δήμο Αλμωπίας.

Ανακοινώσεις του Δημάρχου Αλμωπίας

Σε σημαντικές ανακοινώσεις που αφορούν στην τοπική μας κοινωνία προχώρησε ο Δήμαρχος Αλμωπίας Δημήτρης Μπίνος κατά τη Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Τετάρτης 28/1.

Συγκεκριμένα, ο κ. Μπίνος έκανε γνωστό ότι την ερχόμενη Τρίτη ανοίγει ο Παιδικός Σταθμός Εξαπλατάνου και μάλιστα όχι με χρήματα του ΕΣΠΑ, αλλά με πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής, καθώς όπως τόνισε η Ανατολική Αλμωπία πρέπει να αντιμετωπίζεται ισάξια και να βγει από το κάδρο της υποβάθμισης που βίωσε τα προηγούμενα χρόνια, μετά τη συνένωση των δύο πρώην Δήμων.

Επίσης, ο κ. Μπίνος ευχαρίστησε για… πολλοστή φορά τον απερχόμενο Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, τον συντοπίτη μας Γιώργο Καρασμάνη, για την ένταξη των έργων του προγράμματος «Αγροτική Ανάπτυξη της Ελλάδας 2007-2013» (Π.Α.Α. 2007 - 2013).

Συγκεκριμένα, πρόκειται για την ένταξη των πράξεων «Βελτίωση αγροτικής οδοποιΐας Τοπικών Κοινοτήτων Βορειοδυτικού Άξονα (Προμάχοι, Πιπεριά) του Δήμου Αλμωπίας» προϋπολογισμού 501.848 ευρώ και «Βελτίωση αγροτικής οδοποιΐας Τοπικών Κοινοτήτων Θηριόπετρας, Φούστανης του Δήμου Αλμωπίας» προϋπολογισμού 430.660 ευρώ. Επίσης, στο ίδιο πρόγραμμα εντάχθηκαν «Βελτίωση αγροτικής οδοποιίας τοπικών κοινοτήτων Κωνσταντίας, Μηλιάς» προϋπολογισμού 429.507 ευρώ, «Βελτίωση αγροτικής οδοποιίας τοπικών κοινοτήτων κεντρικού άξονα Πολυκάρπη, Ξιφιανή» προϋπολογισμού 325.070 ευρώ, «Βελτίωση και ανάπτυξη κοινόχρηστων χώρων του οικισμού της Αριδαίας» προϋπολογισμού 994.000 ευρώ.

Αλλάζει η εικόνα της Αριδαίας (ΚΛΙΚ ΕΔΩ)

Ερωτήματα του Χρήστου Χουρσόγλου

Σημαντικά ερωτήματα, τα οποία όπως είπε δεν είναι μόνο δικά του αλλά και συμπολιτών μας, έθεσε στο τραπέζι της συζήτησης ο Χρήστος Χουρσόγλου.

Ο Δημοτικός Σύμβουλος της συμπολίτευσης, εξέφρασε την ικανοποίησή του για το άνοιγμα του Παιδικού Σταθμού Εξαπλατάνου, ενώ εξέφρασε και το… παράπονό του καθώς όπως είπε ο Δήμαρχος δεν ανέφερε πουθενά ότι ήταν ο πρώτος που έθεσε το συγκεκριμένο θέμα και μάλιστα έχει προτείνει και το άνοιγμα κι άλλων Παιδικών Σταθμών, όπως του Γαρεφείου και της Πολυκάρπης.

Επιπλέον, ο κ. Χουρσόγλου ζήτησε να μάθει για την πορεία του έργου της αποχέτευσης της Αριδαίας, καθώς επίσης και για τον ΧΥΤΑ.

Τέλος, ο κ. Χουρσόγλου αναφέρθηκε στα Κοιμητήρια της Αριδαίας, για τα οποία όπως είπε εκφράζονται έντονα παράπονα από συμπολίτες μας για την κατάσταση στην οποία βρίσκονται.

Οι απαντήσεις του Αντιδημάρχου Γιάννη Κετικίδη

Ο Γιάννης Κετικίδης στην αρχή της εισήγησής του ευχαρίστησε θερμά τον Γιώργο Καρασμάνη, για την ένταξη των έργων που ανακοίνωσε νωρίτερα ο Δήμαρχος, σημειώνοντας πως η συμβολή του απερχόμενου Υπουργού ήταν καθοριστική.

Όσον αφορά στο έργο της αποχέτευσης της Αριδαίας, ο κ. Κετικίδης δήλωσε ότι «έχουμε στείλει τα χαρτιά για προσχηματικό έλεγχο, είναι μία διαδικασία η οποία θα μας πάρει περίπου ένα μήνα και αμέσως μετά θα υπογράψουμε τη σύμβαση. Είναι γνωστό ότι υπήρξαν κάποιες ολιγωρίες πάνω σε αυτά τα θέματα και τρέχουμε τώρα για να προλάβουμε τις εξελίξεις».

Σχετικά με το έργο του ΧΥΤΑ, ο Αντιδήμαρχος και Πρόεδρος της ΔΕΥΑ ανέφερε πως «έχει τελειώσει πλέον το θέμα με το Δασαρχείο, αυτό που μας βασάνιζε τόσο καιρό. Και σε αυτό το θέμα η προηγούμενη Διοίκηση είχε ολιγωρήσει, δεν έγιναν οι ενέργειες που έπρεπε να γίνουν. Πλέον, έχει υπογραφεί το πρωτόκολλο εγκατάστασης φορέα από τον Δασάρχη και είμαστε σε επικοινωνία με την ενδιάμεση διαχειριστική αρχή, στην οποία μεταφέραμε κάποια σημαντικά έγγραφα, με τα οποία ζητάμε τη σύμφωνη γνώμη τους ώστε να προχωρήσουμε στην υπογραφή της σύμβασης. Μετά από πολύ αγώνα και καθημερινές επαφές, ξεπεράστηκαν ιδιαίτερα χρονοβόρες διαδικασίες και νομίζω ότι το θέμα πλησιάζει στο τέλος του. Θα υπογραφούν σύντομα οι δύο συβάσεις και θα ξεκινήσουν αυτά τα δύο μεγάλα έργα την Άνοιξη».

Τι ΔΕΝ συζητήθηκε

Δυστυχώς για άλλη μια Δημοτική Περίοδο παρατηρείται και το φαινόμενο των… άλαλων Δημοτικών Συμβούλων οι οποίοι προτιμούν τη σιγουριά της σιωπής από την παραγωγή πολιτικού λόγου. Στην τοπική μας κοινωνία, υπάρχουν δυστυχώς πάρα πολλά προβλήματα τα οποία δεν αναδεικνύονται με τον τρόπο που θα περίμενε κανείς από τους αιρετούς μας.

Εδώ και πόσο καιρό φωνάζουμε για το σπίτι του Μενέλαου Λουντέμη στον Εξαπλάτανο, το οποίο αν συνεχιστεί η αδιαφορία του Δήμου θα πέσει και θα πλακώσει κάποιον άνθρωπο. Σε αυτή την περίπτωση βέβαια χρειάζεται πολιτική βούληση, καθώς πρόκειται για ιδιωτική περιουσία. Ωστόσο, μια χούφτα κληρονόμοι δεν μπορούν να θέτουν σε κίνδυνο τις ζωές εκατοντάδων συμπολιτών μας και οι υπεύθυνοι του Δήμου να κρύβονται πίσω από τους νόμους.

Αριδαία δεν είναι μόνο το κέντρο της πόλης. Δυστυχώς, η ζώνη της βιομηχανικής περιοχής μέχρι τις εργατικές κατοικίες και τον περιφερειακό δρόμο, συνεχίζει να παραμελείται. Οι δρόμοι είναι γεμάτοι λακκούβες, οι οποίες μάλιστα είναι άκρως επικίνδυνες για την σωματική ακεραιότητα των οδηγών. Από την πλευρά της Δημοτικής Αρχής δηλώνεται ότι με τις παρούσες καιρικές συνθήκες δεν μπορούν να αποκατασταθούν τέτοιου είδους ζημιές. Ωστόσο, εμείς είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε ότι η υπομονή των συμπολιτών μας εξαντλείται.

Σχετικά με την καθαριότητα, είναι βέβαιο ότι έχουν γίνει πολύ σημαντικά βήματα και η Αλμωπία δεν θυμίζει σε τίποτα όλα όσα βιώναμε κατά την προηγούμενη Δημοτική Περίοδο. Ωστόσο, υπάρχουν ακόμα μεγάλα περιθώρια βελτίωσης. Χρειάζεται πολύ δουλειά για να ακούσει η Δημοτική Αρχή το πολυπόθητο «μπράβο», το οποίο είναι βέβαιο ότι θα το ακούσει όταν έρθει η ώρα.

Υπάρχουν πολλές ανοιχτές πληγές ακόμα στο Δήμο μας και θα ήταν χρήσιμο από την πλευρά του Δημάρχου, τώρα που πέρασαν πέντε μήνες από την ανάληψη των καθηκόντων του, εκτός από έναν σύντομο απολογισμό που θα πρέπει να εκπονήσει, να θέσει και τους άμεσους στόχους της Δημοτικής Αρχής για το επόμενο πεντάμηνο, μιας και δεν μπορούν να γίνουν όλα μαζί, αλλά σίγουρα πρέπει να γίνουν κάποια βήματα.

Και επειδή ακόμα και σήμερα ακούμε για το τι ΔΕΝ έγινε από τις απερχόμενες Δημοτικές Αρχές, ας έχουμε στο μυαλό μας το απόφθεγμα του Αμερικάνου Συγγραφέα Jim Rohn: «Αν δεν σχεδιάζεις το πλάνο για τη δική σου ζωή, είναι πιθανό να πέσεις στο πλάνο κάποιου άλλου. Και μάντεψε τι θα έχει σχεδιάσει για σένα: όχι πολλά».

4 σχόλια:

  1. Τα καστρα παντα πεγτουν απο μεσα......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εκεί στην Δημοτική αρχή ξυπνήστε επιτέλους και κάντε τη διαφορά.Ταξιδέψτε Αμερική,Αυστραλία,βρείτε ομογενείς, παντε ΟΗΕ,Νατο, και κάντε κάτι πέρα απ το προβλέψιμο.Δεν θέλουμε προβλέψιμη δημοτική αρχή.Υπάρχουν νέα παιδιά με επιστήμες ,οράματα και οι ευθύνες σας είναι Ογκόλιθοι μεγάλοι.Βρείτε τρόπο να φέρετε πόρους στο Δήμο απ όπου μπορείτε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ολους τους αχρηστους ψηφισαμε.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. NA FERETE LEFTA APO TON ARH TH SELHNH KAI TO YPOLOIPO DIASTHMA...... XAXAXXAAAAAAAA. TRAGIKES FIGOYRES PANTOY

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News