Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2015

Το σχέδιο της 26ης Ιανουαρίου για Σαμαρά και ΝΔ

Στους αναποφάσιστους «ποντάρει» ο Σαμαράς

Σε δύσκολη θέση εξακολουθεί και βρίσκεται η Ν.Δ. που μπαίνει στα δύο τελευταία 24ωρα της προεκλογικής εκστρατείας, επιχειρώντας να ανατρέψει το κλασσικό δόγμα, ότι όποιο κόμμα προηγείται στο «φώτο φίνις» είναι και ο νικητής των εκλογών και μάλιστα διευρύνει τη διαφορά.

Η ηγεσία της Ν.Δ. «παίζει τα ρέστα της» και θα προσπαθήσει να δείξει ότι αλλάζει το κλίμα, αν και περισσότερο φαίνεται από τις συζητήσεις και τους σχεδιασμούς στα ενδότερα της γαλάζιας εξουσίας ότι ο βασικός στόχος της είναι να υπάρξει μια διαχειρίσιμη ήττα και εάν καταφέρει να κόψει την αυτοδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ.

Παρά, δε, την κινητοποίηση για τις δυο μεγάλες συγκεντρώσεις σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα, η Ν.Δ. δίνει την εντύπωση ότι έχει ρίξει «λευκή πετσέτα». Και τα βλέμματα είναι ήδη στραμμένα στην επόμενη μέρα, την 26η Ιανουαρίου, με κύριο και βασικό στόχο για την Κυριακή το βράδυ να ξεπεράσει η ΝΔ - ως δεύτερο κόμμα πλέον - το ποσοστό του 29,7% που είχε πετύχει στις εθνικές εκλογές τον Ιούνιο του 2012.

Περιμένουν ένα... θαύμα

Η ηγετική ομάδα, βεβαίως, αρνείται ότι έχει παραδοθεί στη μοίρα της και επιμένει ότι η μάχη θα κριθεί στο τέλος, σε μια χρονική στιγμή που όλοι οι κορυφαίοι της Ν.Δ., υπουργοί και κεντρικά στελέχη της κεντροδεξιάς, παραδέχονται ότι μόνο με…θαύμα ανατρέπεται η πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ.

Αυτό που συζητούν κυρίως είναι η διαφορά της ήττας και κατά πόσο θα μπορέσουν το βράδυ των εκλογών να διαχειριστούν το εκλογικό αποτέλεσμα ώστε η κεντροδεξιά να μην εισέλθει σε περίοδο βαθιάς κρίσης, αν και αυτή η εξέλιξη είναι προδιαγεγραμμένη. Εξάλλου, η Ν.Δ. από το 2012 έχει υποστεί σημαντική κάμψη και έχει χάσει μεγάλο τμήμα της φυσιογνωμίας της.

«Αυτή είναι συζήτηση επόμενης μέρας», λένε έμπειρα στελέχη της Ν.Δ. με μακρά κομματική και κοινοβουλευτική διαδρομή και τηρούν χαμηλούς τόνους για να μην κατηγορηθούν παραμονές των εκλογών ότι υπονομεύουν την προσπάθεια της ηγεσίας.

Υπ’ αυτή την έννοια όλοι, αν και παραδέχονται τα λάθη και τις παραλείψεις που έγιναν το τελευταίο διάστημα από την κυβέρνηση, προσπαθούν να φανούν ως οι καλύτεροι στρατιώτες της Ν.Δ. στην κρίσιμη στιγμή της μάχης.

Στους αναποφάσιστους «ποντάρει» ο Σαμαράς

Την ίδια στιγμή, ο Αντώνης Σαμαράς κόντρα στις δημοσκοπήσεις -αλλά και ορισμένοι της «κλειστής» ομάδας του Μεγάρου Μαξίμου, αρκετοί εκ των οποίων τον παρέσυραν σε λανθασμένες κινήσεις- επιμένει ότι μπορεί να ανατραπεί η διαφορά.

Ο ίδιος θεωρεί ότι το μεγάλο ποσοστό των αναποφάσιστων δεν έχει ακόμα εκδηλωθεί και την τελευταία εβδομάδα θα προβληθεί με ένταση το δίλημμα «Σαμαράς ή Τσίπρας», ενώ θα επιστρατευθεί κάθε όπλο ώστε να ενισχυθεί το επιχείρημα ότι με την έλευση του ΣΥΡΙΖΑ θα επέλθει χάος, φορολογική επιδρομή κατά της μεσαίας τάξης και απομόνωση της χώρας.

Η ηγεσία της Ν.Δ. θα απευθυνθεί στη μεσαία τάξη και ταυτόχρονα θα επιχειρεί να αποδομήσει τις κατά το Μέγαρο Μαξίμου και τη Συγγρού, αντιφατικές και χαοτικές θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ, κυρίως για την οικονομία.

Παράλληλα στόχος είναι η μεγάλη κατηγορία των αναποφάσιστων, οι οποίοι κατά την ανάλυση του πρωθυπουργικού επιτελείου θεωρούν ότι είναι φιλοευρωπαϊστές και θέλουν η χώρα να παραμείνει, όπως λένε, στην οδό της σταθερότητας και να μην μπουν σε περιπέτειες με καταστροφικές συνέπειες.

Στα τελευταία δύο 24ωρα, το βάρος θα δοθεί και στη μέγιστη δυνατή κινητοποίηση των ψηφοφόρων της Ν.Δ., ώστε να κερδίσουν τη μάχη της τηλεοπτικής εικόνας κυρίως στις συγκεντρώσεις της Θεσσαλονίκης (απόψε στο Βελλίδειο) και της Αθήνας την Παρασκευή, , όπου και θα κινητοποιηθεί στο μέγιστο βαθμό το κομματικό σύστημα, για να δοθεί η εντύπωση πως οι εκλογές δεν τελείωσαν.

---
Πηγή: thetoc.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News