Σάββατο 24 Ιανουαρίου 2015

Δείτε πως κάναμε εκλογές το 1985 - Αθάνατη Ελλαδάρα! (ΒΙΝΤΕΟ)

Εικόνες που πλέον δεν υπάρχουν στην Ελλάδα

Ένα βίντεο με σπάνια πλάνα από τις εκλογές του 1985 ανακαλύψαμε στο YouTube.

Εικόνες που πλέον δεν υπάρχουν στην Ελλάδα, προεκλογικός αγώνας άγνωστος για τους νεώτερους, ειδικά εκείνους που θα ψηφίσουν αυτή την Κυριακή για πρώτη φορά.

Η βιντεοκασέτα φαίνεται να γυρίστηκε σε εκλογικό κέντρο του ΠΑΣΟΚ. «Πρασινοφρουροί» με μούσι (ήταν το στυλ του ΠΑΣΟΚου τη δεκαετία του ΄80) κρατάνε πράσινες σημαίες και τις κουνάνε στα αυτοκίνητα που περνάνε στο δρόμο.


ΚΤΕΛ φορτωμένα με ετεροδημότες και σημαιοστολισμένα φεύγουν για την επαρχία, με έξοδα του κόμματος, για να ψηφίσουν στους τόπους καταγωγής τους τον Ανδρέα.

Οι Έλληνες της δεκαετίας του 1980 δεν έχουν ακόμα γνωρίσει τον καταναλωτισμό, ούτε το lifestyle, ζούνε με λίγα και αποταμιεύουν πολλά (αυτά που τους έφαγαν αργότερα με το Χρηματιστήριο). Και φυσικά ψηφίζουν ΠΑΣΟΚ για ακόμα καλύτερες ημέρες…

Δείτε το βίντεο ντοκουμέντο μιας ξεχασμένης εποχής:



---
Πηγή: hellas-now.com

13 σχόλια:

  1. οι ελληνες ειχα κυβερνησεις δεξιας απο το 1947,1955,1967-74,1974-1981 ! Πιο το περίεργο να τρεχεις φευγεις να ψηφισεις Για την Μεγάλη αλλαγή? Ενα ολοκληρο παρακρατος εφευγε!!!Ποιός το ξεχνα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλά ρε παπάρα, το 67-74 είχαμε κυβέρνηση της δεξιάς; Πας καλά;

      Διαγραφή
  2. Ο ΜΑΚΑΡΙΤΗΣ ΕΛΕΓΕ ΤΣΟΒΟΛΑ ΔΩΣΤΑ ΟΛΑ....
    Ο ΓΙΟΣ ΕΙΠΕ ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ....
    ΤΑ ΠΡΟΒΑΤΑ ΨΗΦΙΖΑΝ ΧΑΧΑΧΑΧΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ανασινκροτιση του κρατουσ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. αφου δεν σας αρεσε ο Ανδρεας τοτε ας εχουμε το Σαμαρακο για καμια δεκαετια ακομα.Πιο καλά περναμε τωρα βρε παιδια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. kai esy i kolimenos eisai i den antilamvanese profanos ti sou finete guro sou..san to prasinofrouro kafetzi tis platanoplateias!!

      Διαγραφή
  5. Η ΝΔ δηλαδη θα την βγαλει καθαρή? περισσότερο απ το ΠΑΣΟΚ κυβερνησε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΣΑΝ ΤΟΝ ΑΝΤΡΕΑ ΑΛΛΟΣ ΗΓΕΤΗΣ ΔΕΝ ΘΑ ΞΑΝΑΓΕΝΗΘΗ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΔΡΕΑ ΕΙΔΕ ΦΩΣ Η ΜΙΣΗ ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΕΝΗ ΑΠΟ ΠΑΝΤΟΥ. ΤΕΛΟΣ...... ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΧΑΖΑ. ΓΚΡΕΜΙΣΕ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΗΣ ΔΕΞΙΑΣ ΤΟΥ ΧΑΦΙΕΔΙΣΜΟΥ ΤΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ ΦΡΟΝΗΜΑΤΩΝ. ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΕ ΘΛΙΒΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΕΙΝΑΙ Η ΑΧΑΡΙΣΤΙΑ ΚΑΠΟΙΩΝ ΦΕΛΛΩΝ ΠΟΥ ΕΞ ΑΙΤΙΑΣ ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΚΑΙ ΕΚΕΙΝΟΥ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΠΕΡΑΣΑΝ ΖΩΗ ΧΑΡΙΣΑΜΕΝΗ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΧΛΕΥΑΖΟΥΝ. Ο ΑΝΔΡΕΑΣ ΗΤΑΝ ΕΝΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΕΞΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΗΣΕ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. καλα τα ειπατε ολοι σας αλλα εμεις η νεα γενια τι φταιμε ? για πεστε μας ? εσεις φαγατε εμεις την πληρωνουμε απ ολα αυτα ..ασ μου πει ενας τριανταρης οπως ειμαι και γω σε τι οφεληθηκε απ ολα αυτα ...σκ@τα στα μουτρα σας εμεις θα δουλεψουμε σκληρα και φθηνα για να ξανα γεννηθει η ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ ΓΙΑΤΙ ΜΑΣ ΑΝΗΚΕΙ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News