Τετάρτη 29 Οκτωβρίου 2014

Δ.Σταμενίτης: "Να προηγηθεί η ΔΟΥ Γιαννιτσών στην αποστολή των στοιχείων για το ΦΠΑ αγροτών"

«Επιστολή προς τη Γενική Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων»

Επικοινωνία με τη Γενική Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων κ. Κατερίνα Σαββαϊδου είχε ο Βουλευτής Πέλλας Διονύσης Σταμενίτης αναφορικά με την ολοκλήρωση της διαδικασίας επιστροφής του ΦΠΑ αγροτών.

Συγκεκριμένα, ο κ. Σταμενίτης ζήτησε να προηγηθεί η ΔΟΥ Γιαννιτσών των υπόλοιπων ΔΟΥ, ανά την επικράτεια, στη διαδικασία αποστολής των στοιχείων, τα οποία απαιτούνται προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες διασταυρώσεις και να ολοκληρωθεί η επιστροφή του ΦΠΑ αγροτών.

Παράλληλα, ο Βουλευτής επισήμανε την αναγκαιότητα της καταβολής του ποσού που δικαιούνται οι αγρότες χωρίς άλλες καθυστερήσεις, ζητώντας τη συμβολή της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων προκειμένου να ολοκληρωθεί η διαδικασία το συντομότερο δυνατό καθώς η ΔΟΥ Γιαννιτσών είναι η μόνη που δεν έχει αποδώσει ακόμα το ΦΠΑ στους δικαιούχους αγρότες, λόγω των σημαντικών ελλείψεων που αντιμετωπίζει σε προσωπικό. Το γεγονός αυτό έχει ως αποτέλεσμα οι παραγωγοί της περιοχής να μην έχουν εισπράξει τα ποσά που τους αναλογούν.

Σύμφωνα με τον κ. Σταμενίτη τα χρήματα που αντιστοιχούν στην επιστροφή δίνουν τη δυνατότητα στους αγρότες καλύψουν πολλές οικονομικές υποχρεώσεις και συμβάλλουν σημαντικά στον οικονομικό τους προγραμματισμό αλλά και στην κίνηση της ίδιας της αγοράς, που είναι και τελικός αποδέκτης ουσιαστικά του επιστρεφόμενου αυτού ποσού.

3 σχόλια:

  1. Η ΜΟΝΗ ΔΟΥ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΔΩΣΕ ΦΠΑ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΤΟ ΛΕΤΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΕΣΤΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΚΥΡΙΕ ΣΤΑΜΕΝΙΤΗ ΚΑΙ Η ΑΛΜΩΠΙΑ ΔΕΝ ΠΗΡΕ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ Φ.Π.Α. ΑΓΡΟΤΩΝ. ΕΙΣΤΕ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΜΟΝΟ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΛΟΚΛΗΡΗΣ ΤΗΣ ΠΕΛΛΑΣ:

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ο αγαπητός κύριος Σταμενίτης με όλη τη συμπάθεια που του έχουμε ,αρκετά συχνά φαίνεται είτε να αυτοσχεδιάζει ,είτε να έχει βιαστική αντιμετώπιση θεμάτων.Προσωπικά όταν έμαθα ότι πριν εκλεγεί ήταν μόνιμος κάτοικος Αθηνων και απλά έλκει μια καταγωγη απ το νομό μας εεε το θεώρησα λογικό άλλα να προσπαθεί ,άλλα να χρειάζεται ο Νομός μας, άλλα να ζητάει η Αλμωπία άλλα η Έδεσσα και εν τέλει ίσως και να μην γνωρίζει τα προβλήματα της Νότιας του Θεοδωρακείου ή της Κορυφής των οποίων η κατανόηση δεν ολοκληρώνεται με μια επίσκεψη στο καφενείο προεκλογικά κι ένα επιφανειακό σκούντημα στην πλάτη του ξεχασμένου ακρίτα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News