Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2014

Το 50% του ΕΝΦΙΑ θα πληρώσουν οι απολυμένοι και όσοι παίρνουν επιδόματα

Πως θα κερδίσουν την έκπτωση όσοι την έχασαν εξαιτίας της αποζημίωσης απόλυσης και κοινωνικών επιδομάτων

Σύμφωνα με πληροφορίες θα κατατεθεί στη Βουλή διάταξη η οποία θα προβλέπει ότι η αποζημίωση απόλυσης και τα κοινωνικά επιδόματα δεν προστίθενται στα εισοδήματα που λαμβάνονται υπόψη για τον υπολογισμό των εκπτώσεων του ΕΝΦΙΑ.

Λύση στο πρόβλημα που δημιουργήθηκε με την απώλεια της έκπτωσης κατά 50% στον ΕΝΦΙΑ γιατί οι ιδιοκτήτες ακινήτων πήραν αποζημίωση απόλυσης ή κοινωνικά επιδόματα αναμένεται να δοθεί σύντομα.

Σύμφωνα με πληροφορίες θα κατατεθεί στη Βουλή διάταξη η οποία θα προβλέπει ότι η αποζημίωση απόλυσης και τα κοινωνικά επιδόματα δεν προστίθενται στα εισοδήματα που λαμβάνονται υπόψη για τον υπολογισμό των εκπτώσεων του ΕΝΦΙΑ.

Που σημαίνει ότι οι ιδιοκτήτες ακινήτων που έχασαν την έκπτωση εξαιτίας της αποζημίωσης απόλυσης ή κοινωνικών επιδομάτων, τελικά θα πληρώσουν το μισό ΕΝΦΙΑ.

Η εκκαθάριση γι’ αυτές τις περιπτώσεις αναμένεται να γίνει το Δεκέμβριο.

Στο μεταξύ η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων διευκρινίζει ότι:

- Εάν από την υποβολή της τροποποιητικής δήλωσης προκύπτει επιστροφή φόρου άνω των 300 ευρώ ο φορολογούμενος θα υποχρεούται να προσκομίσει στην αρμόδια εφορία τα δικαιολογητικά που επιβεβαιώνουν το λόγο της υποβολής της δήλωσης αυτής.

- Στην περίπτωση που, μετά την υποβολή της πρώτης τροποποιητικής δήλωσης, υποβληθεί και νέα τροποποιητική δήλωση, μέχρι 30 Νοεμβρίου, θα διενεργείται σε κάθε περίπτωση νέα εκκαθάριση του φόρου μετά από έλεγχο των σχετικών δικαιολογητικών αυτής, εφόσον προκύπτει μείωση του φόρου.

Μετά την ολοκλήρωση της ηλεκτρονικής εκκαθάρισης των ανωτέρω περιπτώσεων μέσα στο Δεκέμβριο και εφόσον παρουσιασθούν υποθέσεις φορολογουμένων, οι οποίες δεν μπορούν να υποστηριχθούν ηλεκτρονικά, λόγω της έλλειψης στοιχείων, καθώς και διορθώσεις υπολογισμού του φόρου, για τις οποίες είτε απαιτείται η προσκόμιση δικαιολογητικών είτε δεν καλύπτονται από την ηλεκτρονική υποβολή δήλωσης, αυτές θα εκκαθαριστούν ανά υπόθεση με την υποβολή σχετικού αιτήματος από τον ενδιαφερόμενο και με την προσκόμιση των απαραίτητων δικαιολογητικών, όπου απαιτείται.

---
Πηγή: newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News