Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου 2014

Πλήθος κόσμου στο συλλαλητήριο για τον Παύλο Φύσσα -Μικρή ένταση με μολότοφ και ζημιές σε καταστήματα

Ένας χρόνος από το θάνατο του

Επεισόδια σημειώθηκαν το απόγευμα της Πέμπτης κατά τη διάρκεια της αντιφασιστικής πορείας στη μνήμη του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι. 

Ομάδα κουκουλοφόρων προκάλεσε φθορές σε τρία καταστήματα, ένα ΚΕΠ και ένα υποκατάστημα τράπεζας. Επίσης, πέταξαν μολότοφ εναντίον αστυνομικών δυνάμεων, οι οποίες απάντησαν με χημικά. 

Ζημιές προκλήθηκαν και στο Δημαρχείο, όπου πέταξαν πέτρες, ενώ έβαλαν φωτιά και σε κάδους. 

Προσπάθησαν να πυρπολήσουν λεωφορείο 

Ενα φλεγόμενο κάδο πέταξαν οι κουκουλοφόροι μπροστά σε ένα λεωφόρειο και προσπάθησαν να το πυρπολήσουν. Ο οδηγός πρόλαβε να τραβήξει το χειρόφρενο, άνοιξε τις πόρτες για να βγει ο κόσμος και δεν τραυματίστηκε κανείς. 

Να σημειωθεί πως η αστυνομία προχώρησε σε 50 προσαγωγές. 


Πλήθος κόσμου στο συλλαλητήριο Ενα χρόνο μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από το μέλος της Χρυσής Αυγής, Γιώργο Ρουπακιά, χιλιάδες άνθρωποι πραγματοποίησαν πορεία στο Κερατσίνι για να τιμήσουν τη μνήμη του. 



Κρατώντας χρωματιστά μπαλόνια και φορώντας λευκές μπλούζες με σύνθημα «δεν ξεχνάμε» άνθρωποι όλων των ηλικιών κατέκλυσαν από τις 18.00 το απόγευμα την οδό Παναγή Τσαλδάρη, η οποία μετονομάστηκε σε οδό Αντιφασίστα Παύλου Φύσσα. 

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι συγκεντρωμένοι ήταν περισσότεροι από 4.000. Στο συλλαλητήριο συμμετείχαν και οι καθαρίστριες του Υπουργείου Οικονομικών. 




 Λίγο μετά τις 18.00 ξεκίνησε η πορεία συγγενών και φίλων του Παύλου Φύσσα προς την πλατεία Παγκόσμιας Ειρήνης, γνωστή και ως πλατεία Μέμου, στον Κορυδαλλό. 

Αντιεξιουσιαστές ωστόσο πραγματοποίησαν ξεχωριστή πορεία προς την πλατεία Λαού στο Κερατσίνι. Παρόμοια συλλαλητήρια και πορείες πραγματοποιήθηκαν και σε άλλες μεγάλες πόλεις της χώρας. 


Το μεσημέρι της Πέμπτης έγιναν και τα αποκαλυπτήρια γλυπτού-μνημείου που απεικονίζει τον 34χρονο μουσικό. 


Τραγικές φιγούρες οι γονείς του. Η μητέρα του Παύλου Φύσσα άφησε λουλούδια στο μνημείο, λέγοντας «ευχαριστώ που ήσουν παιδί μας, ευχαριστώ που ήρθες σε μας», ενώ ο πατέρας του είπε «είμαστε εδώ για να σταματήσουμε τον φασισμό και ό,τι τον γεννά. Ο Παύλος αναπαύεται στα Ηλύσια Πεδία».

Πηγή: iefimerida.gr 
Πηγή φωτογραφιών: Eurokinissi, ΑΠΕ-ΜΠΕ/Ορέστης Παναγιώτου

7 σχόλια:

  1. Όλα τα νεκρά παιδιά έχουν μανουλες άλλα δεν θα τα κάνουν μνημείο.... Και θέλω να υπάρχει θανατική ποινή για σίγουρια σε ένοχη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΣΤΙΣ 1 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΕΑΝ ΓΙΝΕΙ ΤΟΣΟΣ ΝΤΟΡΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΞΕΠΟΥΛΗΜΕΝΑ ΜΜΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΡΟΥΦΙΑΝΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ...........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εκλεισε ο φακελος της δολοφονιας των 2 παιδιων της χ α στην αντιτρομακτικη !!! Δεν υπηρχε ερευνα απ την πρωτη μαρα !! Ουτε τα οναματα τους ..δεν ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ τα βρωμοκαναλα και οι ξεπουλημενοι δημοσιογραφοι !!!! Τα νεα στοιχεια που δειχνει καμερα οτι στο συμβαν ηταν μονο οι 2 εμπλεκομενοι και φιλονικουσαν χωρις παρεες ...τα βρωμοκαναλα σιωπη !!!! ΔΕΚΑΔΕΣ αστυνομικοι εχουν σκοτωθει απ τα αναρχοαπλυτα κουμουνια ...καμμια οδος δεν πηρε το ανομα τους καννενα μνημειο δεν στηθηκε .......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τον Μαζιώτη τον έπιασαν,τους ληστές στο Βελβεντό τους έπιασαν. Τους δολοφόνους των δυο χρυσαυγουλων δεν τους επιασαν επειδη η δεξια αστυνομια και η δεξια κυβερνηση καλυπτουν τους αριστερους ; Κριτική σκέψη μηδέν οι δεξιοί...

      Διαγραφή
  4. τελικά κατάφεραν και τους ανεγκέφαλους ακροδεξιούς απόγονουν των φιλογερμανων του 1940 να τους βάλουν στο ίδιο τσουβάλι με τα παιδιά που διαβάζουν ποίηση τολστόι ασχολούνται με τον ρομαντισμό ? ε δε γίνετε...κάποιοι άνθρωποι τελικά έχουν μεγαλύτερη ευαισθησία.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αντε ..φτυσε τα @.......δια σου μ ......κα . "η τα μπουτια σου αν εισαι θυλ γενους.!!!! Τι θα μας πεις ... για τουςαναρχο συμμοριτες δολοφονους οτι εχουν ευαισθησιες κ ρομαντισμο τα λυσασμενα σκυλια ???? Σιγα να μη διαβαζουν τολστοι ...και κατερινα ..Τον κιμ γιονκ ουν εχουν ως ινδαλμα !!

      Διαγραφή
  5. Σκατα στους φασιστες! Αλλα η μεγάλη τιμωρία σας θα ναι κάποτε να σας σώσει την ζωή ενας μετανάστης ! Νοσταλγοι του χίτλερ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News