Πέμπτη 21 Αυγούστου 2014

Δήλωση του Διονύση Σταμενίτη για το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο

Επικοινωνία του Βουλευτή με τον Υπουργό Δικαιοσύνης

Διονύσης Σταμενίτης: «Η Κυβέρνηση λύνει οριστικά και ξεκάθαρα το ζήτημα της αναφοράς της Γενοκτονίας των Ποντίων στο αντιρατσιστικο νομοσχέδιο, όπως είχε δεσμευθεί πριν οχτώ μήνες».

Οριστικό τελος δίνεται στο ζήτημα που προκλήθηκε τις τελευταίες μέρες σχετικά με τις διατάξεις του νέου αντιρατσιστικου νομοσχεδίου που κατατίθεται στη Βουλή και συγκεκριμένα στην αναφορά της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, της Μικράς Ασίας και της Θράκης.

Μετά απο τηλεφωνική επικοινωνία που είχε σημερα το πρωι (20 Αυγούστου 2014) ο Βουλευτής Πέλλας Διονύσης Σταμενίτης με τον Υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Αθανασίου, του γνωστοποιήθηκε οτι η ηγεσία του Υπουργείου δίνει τέλος στο ζήτημα με νομοθετικές βελτιώσεις, οι οποίες θα κατατεθούν κατα τη διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου στην Ολομέλεια της Βουλής. Το γεγονός αυτο αποτελεί άλλωστε και δέσμευση του ίδιου του Υπουργού κατα την επεξεργασία του νομοσχεδίου στην Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης.

Αναφορικά με το θέμα ο κ. Σταμενίτης δήλωσε τα εξής:

"Ήδη απο την επεξεργασία του νομοσχεδίου στην Επιτροπή είχε γίνει γνωστό απο πλευράς Κυβέρνησης οτι θα υπάρξουν διορθώσεις αναφορικά με το ζήτημα της αναφοράς της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, της Μικράς Ασίας και της Θράκης. Σήμερα αυτο επιβεβαιώνεται απο τα πιο αρμόδια χείλη, του ίδιου του Υπουργού. Η Κυβέρνηση και το Υπουργείο Δικαιοσύνης λύνουν οριστικά και ξεκάθαρα το ζήτημα που έχει προκύψει, όπως ακριβώς είχαν δεσμευθεί οχτώ μήνες πριν. Ως εκ τούτου δεν συντρέχει κανένας λογος ανησυχίας".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News