Σάββατο 16 Αυγούστου 2014

Όχι άλλο αίμα: Αναγκαία η εκπόνηση σχεδίου δράσης για την προστασία των υλοτόμων!

Αναγκαία η εκπόνηση κάποιου σχεδίου δράσης από τους φορείς της επαρχίας μας για την προστασία των υλοτόμων

Σοκαρισμένη είναι η τοπική κοινωνία της Αλμωπίας από τον άδικο χαμό του 50χρονου υλοτόμου με καταγωγή από το Γαρέφι που ζούσε στο Λουτράκι.

Ο άτυχος άνδρας δέχτηκε το θανατηφόρο χτύπημα στο κεφάλι κατά τη διάρκεια εργασιών, όταν τον καταπλάκωσε το δέντρο που υλοτομούσε, με αποτέλεσμα τον ακαριαίο θάνατό του.

Το τραγικό συμβάν σημειώθηκε το Σάββατο 9/8 στο βουνό των Προμάχων και εκτός από θλίψη προκάλεσε και προβληματισμό, μιας και κάθε χρόνο συμβαίνουν παρόμοια περιστατικά, με ανθρώπους του μόχθου που για να βγάλουν το ψωμί τους θέτουν σε μεγάλο κίνδυνο τη ζωή τους.

Αυτοί οι άνθρωποι λοιπόν δεν έχουν την παραμικρή φροντίδα από την πολιτεία, η οποία μάλιστα έχει πολλά έσοδα από τον κλάδο των υλοτόμων τα οποία δεν χρειάζεται να αναλυθούν.

Με αφορμή λοιπόν και αυτό το θλιβερό γεγονός, θα πρέπει εδώ και τώρα όλοι οι φορείς της επαρχίας μας, ο Δήμος, το Δασαρχείο, η Περιφέρεια, να εκπονήσουν ένα σχέδιο δράσεις, κάποια σχετική μελέτη, να βρουν ίσως κάποιο ευρωπαϊκό κονδύλι, ούτως ώστε να υπάρχει κάποιος γιατρός του βουνού, κάποιο ασθενοφόρο ή ακόμα και κάποιο ελικόπτερο άμεσης επέμβασης, για επείγουσες περιπτώσεις όπως αυτή και όχι να χρειάζεται να περάσουν ώρες μέχρι να φτάσει το ασθενοφόρο, με μια καθυστέρηση που στερεί τη ζωή.

Δημοσιεύθηκε στη Σύγχρονη Εβδομαδιαία Εφημερίδα Aridaia News!

4 σχόλια:

  1. Ας αναρωτηθούν ο δήμαρχος και οι αντιδήμαρχοι του που θα είναι στην πλειοψηφία τους χωριανοί και γείτονες του παιδιού που σκοτώθηκε για το τί πρέπει να γίνει με αυτό το θεμα. Επαρχία με 30000 κατοίκους χωρίς ασθενοφόρο. Αν δεν λύσουν πρώτα αυτό το θέμα καλύτερα να μην ορκιστούν καθόλου. Ένας απότομος από το πεύκωτο! Σ.Ι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. πολυ σωστα τα λες !!!μια κορη ενος υλοτομου .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΕΓΩ ΘΑ ΕΛΕΓΑ ΝΑ ΕΣΤΙΑΣΟΥΝ ΠΡΩΤΑ ΣΤΗΝ ΠΡΟΛΗΨΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ.ενας υλοτομος..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ενας δασικός υπάλληλος17 Αυγούστου 2014 στις 7:18 μ.μ.

    Σωστά και συμφωνώ με τον 5:56, όλα τα ατυχήματα προέρχονται απο την μη τηρηση των κανόνων ασφάλειας στις υλοτομικές εργασίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News