Δευτέρα 28 Ιουλίου 2014

Αριδαία: Μέλπω, η σκυλίτσα της πλατείας που πέταξε στον ουρανό!

Άλλο ένα αγγελάκι στον παράδεισο έφτασε! Μέλπω θα σε θυμόμαστε πάντα γλυκιά μου

Η Μέλπω μας άφησε προχθές 26/7/2014, σε ηλικία 16 ετών.

Ήταν μία σκυλίτσα η οποία ήταν πάντα στην πλατεία Αριδαίας εκεί που την ταίζαν και την φροντίζαν κάποιοι φιλόζωοι της πόλης μας.

Ήσυχη και πιστή πάντα στο ίδιο μέρος περίμενε ένα χάδι και λίγη τροφούλα...

Ήταν στειρωμένη και εμβολιασμένη, μόλις όμως ''φόρεσε'' το τσιπάκι της δύο εβδομάδες αργότερα πέθανε απο βαθιά γεράματα.

Το τραγικό της υπόθεσης είναι οτι ''έφυγε'' και κανένας απο τους κυρίους που την πρόσεχαν δεν φιλοτιμήθηκε να πάρει το νεκρό κορμάκι της και να το θάψει ή έστω να ενημερώσει κάποιον απο τον Δήμο που είναι και οι αρμόδιοι... οπότε για άλλη μια φορά μεσολαβήσαμε,πήραμε το άψυχο κορμάκι της και το θάψαμε...

Άλλο ένα αγγελάκι στον παράδεισο έφτασε! Μέλπω θα σε θυμόμαστε πάντα γλυκιά μου.

Σύλλογος Φίλων Ζώων Αριδαίας "Η Ελπίδα"

27 σχόλια:

  1. ρε παιδιά, σκοτώνονται παιδάκια, άμαχοι, γυναικόπαιδα, γίνεται ουσιαστικά εθνοκάθαρση παραδίπλα μας και βγάζετε ανακοίνωση για ενα σκυλάκι 16 χρόνων... ή στραβός είναι ο γιαλός ή στραβά αρμενίζουμε. Αν θέλετε να προσφέρετε, μπορείτε να κάνετε κάτι που θα βοηθήσει συνανθρώπους μας, ας έχουμε συναίσθηση των πραγμάτων και ενα μέτρο για την αξία κάθε πράγματος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπορει να εχεις δικιο, αλλα εδω ειναι μια σελιδα που μιλαει για τα ζωα και οχι για τους ανθρωπους...

      Διαγραφή
    2. και αυτο προσφορα ειναι φιλε και μαλιστα μεγιστη, μπραβο σ αυτους που ασχολουντε μ αυτα τα ομορφα και αβοηθητα ματακια, οσο για τα αθωα παιδια που σκοτωνοντε λυπαμαι που θα το πω αλλα δεν μπορω ουτε εγω ουτε εσυ να κανεις τιποτα, τα λογια σου λοιπον ειναι αλα λογια ν αγαπιομαστε, ηθελες κατι να πεις και τοπες.

      Διαγραφή
  2. αυτές τις ημέρες έχασε απροσδόκητα τη ζωή του ένας επιστήμονας, γιατρός της πόλης μας που πρόσφερε πολλά με τον τρόπο του σε πολλές γυναίκες της περιοχής μας.Κανείς δεν κάθισε να γράψει κάτι γι αυτόν τον εξαίρετο άνθρωπο που αθόρύβα έσβησε κι έφυγε από δίπλα μας, και κάθονται κάποιοι και πενθολογούν αδέσποτα σκυλιά? ειλικρινα λυπάμε για τους εμπνευστες τέτοιων ιδεών και καταγγέλω δημόσια ότι η φιλοζωική της Αριδαίας διαβρώνει τον πολιτισμό του τόπου μας και είναι επικίνδυνη για τα παιδιά μας. Α.Νικολαίδης Αλμωπία 28/7/2014
    Οποιος έχει να δηλωσει κάτι, θα του ζητουσα 1ον να το κάνει επωνυμα 2ον ας σχολιάσουν πρωτα μονιμοι κατοικοι της περιοχής μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όλα με μέτρο ..

      Διαγραφή
    2. εχει και η αστυνομία τις ευθυνες τις γιατι δεν εφαρμόζει το νόμο με τους ιδιοκτητες των αδεσποτων.Ο νόμος ειναι σαφης : οποιος δεν καθαρίζειι τα περιτώματα σκυλων του,υπόκειτε σε πρόστιμο.

      Διαγραφή
    3. Απίστευτο το σχόλιο του κ. Α. Νκολαίδη! Θα έπρεπε να ντρέπεστε και συμβουλεύω την φιλοζωική να σας κάνει μήνυση για συκοφαντική δυσφήμηση! Από πότε η φιλοζωία και η μετάδοση της στα παιδιά, η ευαισθησία και η συμπόνια είναι επικίνδυνη;; Από την στιγμή που ΟΛΟΙ μα ΟΛΟΙ οι πολιτισμένοι άνθρωποι, χώρες και λαοί, εντάσσουν την φιλοζωία ως δείγμα πολιτισμού τους;; Λυπάμαι για λογαριασμό σας! Εσείς κ. Νικολαιδη γιατί δεν γράψατε κάτι γι αυτόν τον εξαίρετο άνθρωπο και περιμένετε από τους άλλους να το κάνουν;; Κρίμα..φάνηκε καθαρά τι άνθρωπος είστε..Ένα με τον καναπέ σας κι εσείς! ΑΙΣΧΟΣ!

      Διαγραφή
    4. λυπαμαι πολυ και εξεπλαγην, ναι κακως δεν μυνηετε αυτον τον υπανθρωπο, ο τυπος ειναι τραγικος.

      Διαγραφή
  3. ΔΕΝ ΠΑΤΕ ΚΑΛΑ....ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ!!!!!!Ο ΚΟΣΜΟΣ ΠΕΙΝΑ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΑ ΠΕΦΤΟΥΝ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΙ ΛΕΤΕ ΓΙΑ ΣΚΥΛΙΑ ΚΑΙ ΖΩΑ...ΝΤΡΟΠΗ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΝΤΡΟΠΗ ΣΕ ΣΕΝΑ ΚΑΦΡΕ ΠΟΥ ΘΑ ΜΟΥ ΠΕΙΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΠΕΙΝΑΕΙ, ΞΕΡΕΙΣ ΚΑΦΡΕ ΠΟΣΟΥΣ ΑΙΩΝΕΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΠΟΥ ΠΕΙΝΑΝΕ? ΜΑΘΑΤΕ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΠΕΙΝΑΕΙ ΕΝΩ ΟΙ ΣΚΑΤΟΚΟΙΛΙΕΣ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΕΣ ΝΑ ΕΚΡΑΓΟΥΝ, ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ ΟΛΟΙ ΣΑΣ....ΦΤΟΥ ΣΑΣ.

      Διαγραφή
  4. Να λυπηθουμε για τη Μελπω αλλα να κλαψουμε και για το χαμηλοφωνο εξαιρετικο γιατρο που θα λειψει σε καποιες απο εμας που του ειχαμε εμπιστευθει την υγεια μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Οι φιλόζωοι πρέπει να σταματήσουν να βάζουν τα ζώα πάνω από τους ανθρώπους. Κάθε μέρα πεθαίνουν παιδάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. αν δεν κάνω λάθος ο πολιτισμός μιας κοινωνίας φαίνεται από τον τρόπο που φέρεται στα ζώα της. αναμφίβολα η ζωή τόσων ανθρώπων που χάνονται δείχνει επίσης πολλά. πιστεύω όμως ότι ο καθένας δείχνει σε διαφορετικά σημεία ιδιαίτερη ευαισθησία και ο καθένας συμπληρώνει τον άλλο.κι έτσι υποτίθεται ότι πάμε μπροστά....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνώ με το παραπάνω σχόλιο και προσθέτω ότι αυτοί που τα έχουν με τους ζωόφιλους δεν κάνουν κάτι για τα παιδιά που πεινάνε, που βασανίζονται, που τα εμπορεύονται κάποιοι.Απλώς λένε ότι λένε για να κάνουν τους σοβαρούς και για να αποδείξουν ότι είναι γελοίο να αγαπάς τα ζώα.Η υποκρισία στο μέγιστο!

      Διαγραφή
    2. και γιατί ο πολιτισμός μιας κοινωνίας να μην κρίνεται απο τον τρόπο που φερόμαστε στα δάση ή πως φερόμαστε στα παιδιά ή πως φερόμαστε στις θάλασσες ή πως φερόμαστε στους ηλικιωμένους? πλάκα έχετε...μερικοί αλλά οταν δεν αφιερωνεις το χρόνο που πρέπει στους ανθρώπους προφανώς σου μενει να ασχολείσε και με αδέσποτα και φιλοζωικές....

      Διαγραφή
    3. Μα φαίνεται ότι δεν καταλάβατε.Ο ζωόφιλος δεν αφιερώνει μόνο χρόνο για τα ζώα! Δεν είναι ότι δεν έχω να κάνω τίποτα! Ίσα ίσα είμαι πολυάσχολος άνθρωπος καθότι και μητέρα τριών παιδιών! Ανέκαθεν βοηθούσα και τη γιαγιά που έμενε δίπλα μου, παιδιά που είχαν ιδιαίτερες ανάγκες και οτιδήποτε ζωάκι είχε πρόβλημα. Αυτό κάνω γιατί νιώθω βαθιά ικανοποίηση όταν βλέπω τα χαρούμενα προσωπάκια των παιδιών με τα οποία ασχολούμαι.Δε θα ξοδέψω άλλο από τον χρόνο μου γιατί προφανώς πολλοί δεν μπορούν να καταλάβουν την έννοια του "να προσφέρεις" από τον χρόνο σου και σε ανθρώπους και σε ζώα.

      Διαγραφή
  7. Εσείς που θεωρείτε μη πολιτισμό να ασχολείτε κάποιος με τα ζώα και τους σκύλους και βγάζετε ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ συμπεράσματα ότι δεν ασχολούμαστε με τίποτα άλλο ή δεν νοιαζόμαστε για τα παιδιά, τους άμαχους που σκοτώνονται, τον άνεργο, τον ... όποιον σε ανάγκη ή για τη γενικότερη κατασταση (εγχώρια και διεθνή), θα το ξαναπώ: ΚΡΙΝΕΤΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΑΥΤΟΥΣ ΣΑΣ. Γιατί μόνο όποιος ενεργεί έτσι συμπεραίνει και ερμηνεύει αυθαίρετα και ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑ ότι οι φιλόχωοι είναι ντε και καλά μόνο φιλόζωοι!
    Τη μονομανία τη δική του (ο "φιλεύσπναχνος" με όλα τα άλλα, εκτός από τα αδέσποτα ή μη ) την κάνει επιχείρημα εναντίον των άλλων!!!
    Εφ' όσον λοιπόν είναι τόσο φιλέυσπναχνοι οι μη φιλόζωοι και ασχολούνται με όλα τα άλλα που τυς στεναχωρούν, για να κάνουν μια αναφορά στην ΕΜΠΡΑΚΤΗ δράση τους; Έμπρακτης και σταθερής, ως τρόπο ζωής όμως, όχι περιστασιακά και βολικα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. αγαπητε αγαπητη κατερίνα ή οπως αλλιως λέγεσαι... ενα μεροκάματο μπορω να προσφέρω στα παιδιά μου κι ο ύπνος μου ειναι ιερος.Δυστυχως μου τον εμποδίζουν κάποια αδέσποτα όλο το καλοκαίρι.Αν μπορουσα θα τα μαζευα αρον αρον.Ποιος τρελός εβγαλε το νόμο που με υποχρεωνει να μην το κάνω και να εγκληματω εις βαρος της οικογένειας μου?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Κριμα στο σκυλακι.Αλλα ολοι εσεις οι δγθεν φιλοζωοι κοιταξτε να κανετε κατι με τα αδεσποτα γιατι κοντευουν να μας φανε!Φοβομαστε να κυκλοφορουμε εμεις κ τα μικρα παιδια μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Απίστευτο!!!! Ο μόνος θόρυβος που εμποδίζει τον ιερό ύπνο του συντοπίτη που φροντίζει την οικογένειά του είναι η παρουσία και το γαύγισμα των αδέσποτων!!! Κανένας άλλος θόρυβος δεν υπάρχει, καμιά άλλη παρουσία δεν τον ενοχλεί!! Σε βουνό να έμενε περισσότερους θορύβους θα είχε να τον "ενοχλούν"!!!
    Φίλε, ο τρόπος ζωής και καθημερινότητας, αλλά και ο τρόπος που είσαι πρότυπο για τα παιδιά σου αποτελείται και από τον τρόπο που σέβεσαι τον μικρόκοσμο που ζείς. Δεν χρειάζονται χρήματα για να ενεργείς σεβόμενος το περιβάλλον (με ό,τι περιέχεται σ' αυτό). Ακόμη και ο τρόπος που θα νοιαστείς ή θα αδιαφορήσεις για κάτι και τα κριτήριά σου είναι καθημερινότητα που διαμορφώνει και επηρεάζει!!!
    Επομένως, μη προσπαθείς να βρεις διεξόδους στα εσωτερικά και προσωπικά σου αδιέξοδα εκτονώνοντας την ανημπόρια σε στόχους που δεν ευθύνονται γι αυτά.
    Αυθαίρετα συμπεράσματα δείχνουν προαποφασιμένη προκατάλληψη.
    Το να νοιάζεσαι σκέτο, σημαίνει νοιάζομαι για ό.τι έχει ανάγκη. Άρα και τα αδέσποτα και το περιβάλλον και τα "μικρά" και τα "μεγάλα". Το καθένα, απλώς, έχει διαφρετικό τρόπο. Άλλωστε η καθημερινότητα έχει το περιεχόμενο που ζούνε άμμεσα και τα διαχειριζόμαστε την ίδια στιγμή, ενώ το γενικότερο πλαισιο -με τα γεγονότα και τις συνθήκες του- που θα έχουν επίπτωση και στην καθημερινότητα, είναι άλλο και παράλληλο περιεχόμενο, με το δικό του τρόπο αντιμετώπισης. Το ένα δεν αποκλείει το άλλο. Συνδιαμορφώνουν και συνδιαμορφώνονται. Χρωματίζονται και δρομολογούνται όμως από τις κατευθύνσεις και τις αξίες μας.
    Η ΖΩΗ είναι μιας έννοιας. Ή τη σέβεσαι ή όχι. Έχει να κάνει με ότι υπάρχει μέσα μας.
    Ένα παράδειγμα: σε βόλτα με τον σκύλο μου -ναι μαζεύω τα κ.. με σακουλάκι- ένα νήπιο έτρεξε να κλωτσήσει αναίτια ένα αδέσποτο, παρα πέρα, το οποίο ήταν απλώς ξπλωμένο και κοιμόταν. Παρουσία της μητέρας του. Ρωτάω το παιδάκι χαμογελώντας, γιατί; Ειλικρινά, ήθελα να δω τί το παρακίνησε να κλωτσήσει. Αντ' αυτού απαντά η μητέρα του, με επιθετικό ύφος "και σένα τί σε νοιάζει, δικο σου είναι;" Της απάντησα ότι το θέμα δεν αυτό; Το θέμα είναι η ευκολία με την οποία το παιδί της βγάζει βία. Και αυτή η αντίδρασή του, προφανώνς είναι ενδεικτική και του περιβάλλοντος που γαλουχείται και των αντιλήψεων του περιβάλλοντός του. Το παιδάκι ΑΝΤΙΓΡΑΦΕΙ συμπεριφορές καθημερινότητάς του. Η κλωτσιά, λοιπόν, ΩΣ ΠΡΑΞΗ, ανεξάρτητα προς τα που κατευθύνεται (θα μπορούσε να είναι άλλο παιδάκι π.χ) χαρακτηρίζει Τον τρόπο σκέψης του περιβάλλοντός του και όχι μόνο της σκέψης. Η ευκολία της βιαιης αντίδρασης είναι το πρόβλημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Συμφωνώ στα περισσότερα μαζί σου αλά και να γαβγίζει το αδέσποτο για τρια τέταρτα στις 1+30 κάτω από το παράθυρο σου εεεεεεεεεεεεεεεεεε τρελαίνεσαι !!! όσο και να τα αγαπάς ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Συμφωνώ φίλε σχολιαστή 10:06(είμαι ο 2:38 μ.μ σχολιαστής), ότι το συνεχές γαύγισμα,έτσι όπως το περιγράφεις είναι εκνευριστικό. Όμως το συνεχές γαύγισμα έχει αίτια! Άρα, οι συνθήκεςστις οποίες βρίσκεται το ζωντανό είναι ο λόγος του επίμονου και συνεχούς γαυγίσματος. Να μου επιτρέψεις να το λέω με σιγουριά, λόγω γνώσεων. Κανένα ζωντανό ΔΕΝ ΦΩΝΑΖΕΙ συνεχώς αν δεν υπάρχει πρόβλημα. Τα αίτια είναι ανθρωπογενή. Θα αποφύγω να εικάσω ενδεχόμενους λόγους αυτής της συμπεριφοράς του ζωντανού. Ειναι σίγουρο όμως ότι υπάρχει πρόβλημα. Σίγουρα δεν γαυγίζει απλώς για να γαυγίσει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Η καημενη η μελπουλα πολυ καλο σκυλακι και ηρεμο!!! Θα μου λειψει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. o K nikolaidis kala tha kanei na katalavei oti oi anthropoi exoun to mualo tin dunamh k ta katalila prosonta na min travane auta pou travane,o anthropos ola ta travaei apo to kefali tou eno ena aplo zwo oxi...isa isa to aplo auto zwo kathimerina travaei polla apo tous anthropous k den exei oute tin dunamh oute tin nohmoshnh gia na to stamatish auto eixa na pw

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Αυτο το σκυλι προστατεψε πολλα παιδακια και ενα απο αυτα ειμαι εγω.Ο κ. Α.Νικολαιδης μπορει να ειναι επικινδυνος για τα παιδακια και ΟΧΙ η φιλοζωικη.Η ΜΕΛΠΩ δεν ηταν ενα τυχαιο σκυλι!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News