Τετάρτη 4 Ιουνίου 2014

Δυναμικά ξεκίνησε την αντιπολίτευση ο Γιάννης Σηφάκης

Αναβάθμιση του θεσμού του Δημοτικού Συμβουλίου, σεβασμός στους πολίτες- Να αντισταθεί ο Δήμος στην αφαίρεση από τα έσοδα του 60% του τέλους λαϊκών αγορών

Απαράδεκτη συναίνεση (και μάλιστα ομόφωνη χωρίς την παραμικρή διαμαρτυρία) του δημοτικού συμβουλίου στην αφαίμαξη και άλλων πόρων από τον Δήμο.

Ο Γιάννης Σηφάκης, επικεφαλής του δημοτικού συνδυασμού «ΑλλάΖΟΥΜΕ την Αλμωπία», με αφορμή την παρουσία του (ως παρατηρητή) στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο έκανε την παρακάτω δήλωση:

«Οι ανούσιες, χωρίς περιεχόμενο, «αντιπαραθέσεις» και μάλιστα με φωνασκίες στο δημοτικό συμβούλιο μόνο υποβαθμίζουν τον θεσμό χωρίς να προσφέρουν το παραμικρό στους πολίτες της Αλμωπίας. Ελπίζω και εύχομαι η λειτουργία του δημοτικού συμβουλίου μετά την ανάληψη των καθηκόντων των νέων δημοτικών αρχών να μην έχει καμιά σχέση με την κακή εικόνα που παρακολουθήσαμε χθες.

Στα θέματα του χθεσινού δημοτικού συμβουλίου, πέραν της προφανούς εξέλιξης με την τοποθέτηση ημετέρων στις θέσεις υδρονομέων (κάτι που αναμενόταν με τον τρόπο που διοικείται ο Δήμος όλα τα τελευταία χρόνια) συζητήθηκε και το θέμα της συναίνεσης του Δήμου για την λειτουργία της λαϊκής αγοράς με τον νέο Νόμο. Ως γνωστόν ο νέος Νόμος για τις λαϊκές αγορές αφαιρεί από τα έσοδα του Δήμου το 60% των ανταποδοτικών τελών από τις λαϊκές αγορές και τα δίνει στην Περιφέρεια. Θα περίμενε κανείς να υπάρξει από το δημοτικό συμβούλιο η αντίδραση του στην περαιτέρω αφαίμαξη πόρων του Δήμου.

Αντί αυτού με ομοφωνία(!) οι δημοτικοί σύμβουλοι ψήφισαν υπέρ της λειτουργίας της λαϊκής αγοράς με αυτό τον τρόπο χωρίς την παραμικρή συζήτηση, διαμαρτυρία κλπ.

Η ανάγκη διεκδικητικού Δήμου είναι απολύτως απαραίτητη, ιδιαίτερα στην σημερινή συγκυρία. Καταγγέλουμε στους πολίτες της Αλμωπίας την απαράδεκτη, ομόφωνη, συναίνεση των παρευρισκόμενων δημοτικών συμβούλων στην αφαίμαξη και άλλων εσόδων από τον Δήμο, έτσι δεν λύνονται τα προβλήματα του δήμου, συνεχώς θα χειροτερεύουν.

Ο συνδυασμός μας «ΑλλάΖΟΥΜΕ την Αλμωπία» θα επιδιώξει με όλες τους τις δυνάμεις, μέσα και έξω από το Δημοτικό συμβούλιο, την αναβάθμιση του θεσμού και την προστασία των δικαιωμάτων του Δήμου και των πολιτών».

10 σχόλια:

  1. Γι αυτο οι Λαικατζηδες δεν θελουν να πληρωνουν τις εισφορες τους .Διοτι ξερουν οτι επικρατει ΜΠΑΧΑ;ΛΟ παντου.Και οσοι ζητουν ναγινει ελεγχος στους Λαικατζηδες το τμημα εμποριου απο την εδεσσα τον κανει βουκινο.Εντωμεταξυ στη Λαικη Αγορα Αριδαιας υπαρχουν Λαικατζηδες που βγαινουν σε 2 Λαικες ταυτοχρονα δηλαδη και στην Λαικη Εδδεσσας η Γιαννιτσων.ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ .ΕΛΕΓΧΟΣ.ακομα και οταν εμφανιζοντε για δηθεν ελεγχο .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΑΝ Ο ΣΥΝΔΙΑΣΜΟΣ ΣΟΥ ΕΙΧΕ ΤΗΝ ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΑΚΥΡΟ ΛΕΥΚΟ ΣΗΦΑΚΗ ΤΩΡΑ ΘΑ ΗΣΟΥΝ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΕΥΤΥΧΟΣ ΜΙΛΑΣ ΓΙΑ ΘΕΣΜΙΚΗ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΑΙΟ ΣΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΟΛΟΙ Η ΑΛΜΩΠΙΑ ΑΚΥΡΟ ΚΑΙ ΛΕΥΚΟ ΜΕ ΕΣΕΝΑ ΑΡΓΗΓΟ ΓΙΑ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ

      Διαγραφή
    2. Ante. Kai gamisou! Paliomalaka!

      Διαγραφή
    3. Μαλλον δεν ξέρεις απο αριθμητική, γύρω στο 10% των ψηφοφόρων του συνδυασμού του ψήφισαν λευκά και άκυρα

      Διαγραφή
    4. ΣΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΘΑ...ΤΟ ΖΕΙΣΕΙ ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΠΟΥ ΠΑΣΑΡΕ ΝΑΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ,ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ.............

      Διαγραφή
  2. χαχαχα,καλο!!ενοειται!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. λαικη Αριδαιας...η μεγαλυτερη απατη...ολοι απληρωτοι καταχρεωμενοι χωρις αποδειξεις...μπαχαλο, ενα 10% δουλευει σωστα, ολοι οι αλλοι ειναι για τα πανυγηρια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΜΑΛΛΟΝ ΕΣΥ ΘΕΣ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣΕΙΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ ΑΡΙΘΜΗΤΙΚΗ,ΤΑ ...ΑΒΓΑ ΔΕ ΒΓΑΙΝΟΥΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν σας φταίει κανένας άλλος, κάντε αυτοκριτική, κοιταχτείτε στον καθρέφτη

      Διαγραφή
    2. Εγκαταλείψατε τα πάντα, σας εγκατέλειψε και ο κόσμος, τι ψάχνεστε, καιρός να συνέλθετε. Αυτοκριτική ξέρετε τι θα πει;

      Διαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News