Δευτέρα 2 Ιουνίου 2014

Οι κόντρες του Δημοτικού Συμβουλίου Αλμωπίας που θα μείνουν στην ιστορία (ΒΙΝΤΕΟ)

Δείτε κάποια βίντεο από τα «θερμά» επεισόδια που έλαβαν χώρα τα προηγούμενα χρόνια και θα μείνουν... στην ιστορία

Η δημοτική περίοδος 2011 - 2014 στο Δήμο Αλμωπίας, είναι βέβαιο πως μας αποχαιρετά με... πολλές αναμνήσεις.

Ποιος μπορεί να ξεχάσει τις κόντρες που διαδραματίστηκαν στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου μεταξύ συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης;

Δείτε κάποια βίντεο από τα «θερμά» επεισόδια που έλαβαν χώρα τα προηγούμενα χρόνια και θα μείνουν... στην ιστορία:

Βαριές εκφράσεις ακούστηκαν το απόγευμα της Τετάρτης 27 Νοεμβρίου 2013 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Αλμωπίας. Ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης Πέτρος Ζέρζης χαρακτήρισε το Δήμαρχο Αλμωπίας Δημήτρη Πασόη «επικίνδυνο» μιας και στις αρχές τις θητείας του είχε δώσει δημόσια συγχαρητήρια στον πρώην πρόεδρο του ΧΥΤΑ κ. Ζαχαριάδη και σήμερα διαψεύδει τον ίδιο του τον εαυτό, σημειώνοντας μάλιστα ότι πλέον κανένας συνεργάτης του δεν είναι διατεθειμένος να αναλάβει θέσεις εξουσίας, παρουσιάζοντας ως παραδείγματα τον ΧΥΤΑ Αλμωπίας, ο οποίος όπως είπε ο κ. Ζέρζης είναι ακέφαλος εδώ και πολύ καιρό, αλλά και την θέση του παραιτηθέντος Αντιδημάρχου Τάσου Χρήστου που δεν έχει αναπληρωθεί.



Μεγάλη ένταση επικράτησε στη Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αλμωπίας την Πέμπτη 28 Μαρτίου 2013, μεταξύ του Πέτρου Ζέρζη και του Σταύρου Κλεισούρη. Αφορμή στάθηκε η συζήτηση για την ειδική πρόταση συμπαραστάτη του Δημότη και της επιχείρησης Δήμου Αλμωπίας σχετική με τη λειτουργία Χ.Υ.Τ.Α και αναζήτηση τυχόν ευθυνών. Ο κ. Ζέρζης ανέφερε ότι έμαθε πως ο Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης διαμηνύει σε συζητήσεις ότι θα στείλει κάποιους ανθρώπους φυλακή ή θα τους τιμωρήσει. Ο κ. Κλεισούρης αρνήθηκε αυτούς τους ισχυρισμούς, ενώ τα αίματα άναψαν όταν οι δυο τους αντάλλαξαν υποτιμητικούς χαρακτηρισμούς. Λίγο έλειψε να πιαστούν στα χέρια, ωστόσο η επέμβαση των παρισταμένων τους χώρισε στο παρά πέντε.



Μία από τις κόντρες που κέντρισε το ενδιαφέρον στη Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αλμωπίας τη Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2011 και άναψε τα αίματα ήταν αυτή του Πέτρου Ζέρζη με την Κατερίνα Μπαγκή. Η Αντιδήμαρχος ζήτησε από τον πρώην Δήμαρχο Αριδαίας να μιλάει ποιο όμορφα στην αίθουσα και αυτός της απάντησε… αναλόγως λέγοντας πως δεν θα του μάθει πως πρέπει να φέρεται γιατί βρίσκεται στη συγκεκριμένη αίθουσα πολλά χρόνια. Επίσης, ο κ. Ζέρζης χρησιμοποίησε μία έκφραση η οποία σχολιάστηκε ποικιλοτρόπως. «Τι να μας πεις εσύ, χθεσινό…» ακούστηκε να λέει, με την Αντιδήμαρχο να τον προκαλεί να συνεχίσει την φράση του και να του φωνάζει «ντροπή».



Δριμύ «κατηγορώ» απεύθυνε ο Νίκος Αποστολίδης προς τον Δήμαρχο Αλμωπίας σχετικά με το κλείσιμο υπηρεσιών της Αριδαίας στη Συνεδρίαση της Τετάρτης 22 Αυγούστου 2012. Αφορμή στάθηκε η απόφαση για κλείσιμο της ΔΟΥ. Ο Δημήτρης Πασόης απάντησε ότι και οι επιχειρηματίες της πόλης δεν έκαναν καμία κινητοποίηση για να το αποτρέψουν.

 

Κριτική για την πρόσληψη Γενικού Γραμματέα ο οποίος δεν έχει καταγωγή από την Αλμωπία, αλλά από την Έδεσσα δέχτηκε ο Δήμαρχος Αλμωπίας στη Συνεδρίαση της Πέμπτης 27 Ιουνίου 2013. Συγκεκριμένα, ο Νίκος Αποστολίδης σχολίασε το συγκεκριμένο γεγονός αρνητικά, καθώς όπως είπε θα μπορούσε ο κ. Πασόης να προσλάβει κάποιο δικό του άτομο από την περιοχή και τα χρήματα να μένουν εδώ. Επιπλέον ο Δημοτικός Σύμβουλος της Αντιπολίτευσης κάλεσε το Δήμαρχο να ενημερώσει το σώμα ποιος είναι ο μισθός του Γενικού Γραμματέα, ωστόσο ο κ. Πασόης το αρνήθηκε.

 

Μία συνεδρίαση που σίγουρα θα μείνει στην ιστορία ως μία από τις χειρότερες (αν όχι η χειρότερη) που έχουν πραγματοποιηθεί στον Δήμο Αλμωπίας, έλαβε χώρα στην αίθουσα του Δ.Σ. Αλμωπίας την Παρασκευή 22 Ιουνίου 2012. Με πρόφαση τον αγώνα της Εθνικής, η Δημοτική Αρχή, αλλά και σε πολύ μικρότερο βαθμό κάποια μέλη της αντιπολίτευσης, δεν σεβάστηκαν ούτε για μια στιγμή τον πολύ σημαντικό σκοπό για τον οποίο βρίσκονται στη συγκεκριμένη αίθουσα και επιδόθηκαν σε έναν αγώνα υποβίβασης του Δημοτικού Συμβουλίου με τον οποίο το μόνο που κατάφεραν ήταν να προσβάλουν τους πολίτες της επαρχίας μας. Ο καυγάς που θα παρακολουθήσετε στο παρακάτω βίντεο ξεκίνησε όταν μετά την ανάγνωση των ονομάτων που προτείνει η Δημοτική Αρχή για υδρονομείς, κάποιοι Πρόεδροι Τοπικών Κοινοτήτων αποκάλυψαν ότι κανείς δεν ζήτησε τη γνώμη τους.



Επεισοδιακή αποχώρηση έκανε για την Πέμπτη 10 Μαΐου 2012 ο Χρήστος Χουρσόγλου. Αφορμή στάθηκε η άρνηση του Προέδρου Κώστα Νικολαίδη να του παραχωρήσει το λόγο. Το θέμα για το οποίο έγινε η φασαρία, είναι η παραχώρηση κάποιων επίπλων από το Δημαρχείο Εξαπλατάνου στον Αλμωπό Αριδαίας για τις ανάγκες των νέων του εγκαταστάσεων. Ο κ. Χουρσόγλου κατηγόρησε τη Δημοτική αρχή ότι για άλλη μια φορά υποβιβάζει τον πρώην Δήμο Εξαπλατάνου. Στη συνέχεια του απάντησαν οι Νίκος Παρούτογλου και Γιώργος Τραπεζανίδης οι οποίοι των κατηγόρησαν για "παιχνίδι πατριωτισμού". Χαρακτηριστική ήταν η φράση την οποία χρησιμοποίησε ο Δημοτικός Σύμβουλος της παράταξης του Χρήστου Μπίνου, ο οποίος απευθυνόμενος στη Δημοτική Αρχή αναλογίστηκε "μα δεν ντρέπεστε;".



Είναι γνωστό ότι μεταξύ του Αντιδημάρχου Γιώργου Ταγκαλίδη και του Δημοτικού Συμβούλου Χρήστου Χουρσόγλου δεν υπάρχουν και οι καλύτερες σχέσης. Αυτό επιβεβαιώθηκε για άλλη μια φορά με τον χειρότερο τρόπο κατά τη διάρκεια της Συνεδρίασης του Δ.Σ. Αλμωπίας την Παρασκευή 1 Ιουνίου 2012, όταν ο δεύτερος άσκησε κριτική τη Δημοτική Αρχή ότι δεν κάνει όσα θα έπρεπε για τους πολίτες της Αλμωπίας. Ο κ. Ταγκαλίδης πήρε ευθύς αμέσως τον λόγο και απάντησε με υψηλούς τόνους στον κ. Χουρσόγλου αναφερόμενος -για πολλοστή πλέον φορά- στον πρώην Δήμο Εξαπλατάνου.



Τη σιωπή του έσπασε ο Κώστας Ζιάκας σχετικά με τα χρόνια της δικής του Διοίκησης στη ΔΕΥΑ Αριδαίας την Τετάρτη 22 Αυγούστου 2012. Ο πρώην πρόεδρος βρέθηκε χθες τυχαία στη Συνεδρίαση του Δ.Σ. Αλμωπίας. Εκεί, όπως πολύ συχνά συμβαίνει, συζητήθηκε για άλλη μια φορά το θέμα της ΔΕΥΑ και τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει. Ο νυν πρόεδρος Βασίλης Κανονίδης αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στο θέμα του δανείου από την τράπεζα Πειραιώς, τις δόσεις του οποίου αδυνατεί να πληρώσει η επιχείρηση. Ο κ. Ζιάκας ζήτησε τον λόγο καθώς όπως είπε θίχτηκε προσωπικά.

14 σχόλια:

  1. και μετά ήρθε ο έρωτας....................

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εκείνο το βίντεο που λέει ο Αποστολίδης για τον Πασόη πως δεν κάνει ούτε για πρόεδρος στο χωριό του γιατί δεν το φορτώνετε;

      Διαγραφή
  2. o apostolidis den itan ypopsifios me ton pasoi re paidia??? ti egine?? exw xasei episodia???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΠΕΡΑΣΜΕΝΑ ΞΕΧΑΣΜΕΝΑ, ΟΛΑ ΚΑΛΑ, ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΚΑΙ Η ΓΑΡΜΠΗ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

      Διαγραφή
    2. Καληνύχτα Νίκο, ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ.

      Διαγραφή
    3. μεγάλη μπουκιά φάε μεγάλο λόγο μην πεις

      Διαγραφή
  3. Ηθελα να ρωτήσω, η θητεία του κλεισούρη λήγει μαζί με της δημοτικησ αρχης;;; για να χαρω λιγάκι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. για όσους δεν γνωρίζουν ο Κλεισουρης θα προταθεί και από τη νέα δημοτική αρχή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΠΟΙΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΗΣ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ????? ΤΙ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ??? ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΕΒΕΤΑΙ ΟΥΤΕ ΤΑ ΠΑΝΤΕΛΟΝΙΑ ΠΟΥ ΦΟΡΑΕΙ!!!!! ΜΙΑ ΖΩΗ ΓΛΥΨΕΙΜΟ ΓΙΑ ΜΙΑ ΚΑΡΕΚΛΑ!!!! ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΞΙΑ ΜΑΣ???? ΝΤΡΟΠΗ ΝΤΡΟΠΗ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Άφησαν να κλείσει το στρατόπεδο και χάθηκαν 400 άτομα ως εθνοφυλακες έτοιμοι και με ντουφέκι να παρέχουν ασφάλεια στην περιοχή μας και 20 οικογένειες έμειναν χωρίς ψωμί. Ανίκανοι! Ντροπή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Να τους χαιρομαστε εκλεγμενους κ μη..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Παιδια ειμαστε απαραδεκτοι τέλος ντροπη για την πόλη μας .....μας κορόιδευουν όλοι ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΚΑΙ ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΕΙΝΑΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ......ΠΟΙΟ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΗΘΕΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ,ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΕΣ,ΚΟΜΟΥΝΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ .....ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΝΕΒΑΖΕΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ;;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News