Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2013

ΔΕΥΑ Αλμωπίας: Νέος Πρόεδρος ο Παρούτογλου - Η αντίδραση και τα «καρφιά» του Κανονίδη

Μία φράση του Πέτρου Ζέρζη ήταν αρκετή για να φέρει σε πολύ δύσκολη θέση τον Δημήτρη Πασόη
 
Όσο κι αν προσπαθούν κάποια μέλη της παράταξης του Δημάρχου Αλμωπίας να μας πείσουν ότι η αλλαγή Προέδρου στη ΔΕΥΑ έγινε «αναίμακτα», είναι βέβαιο πως δεν θα μας πείσουν.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου πραγματοποιήθηκε, όπως ήταν προγραμματισμένος, ο ορισμός νέου Προέδρου της Δημοτικής Επιχείρησης, τη θέση του οποίου έλαβε ο Νίκος Παρούτογλου.

 
Μία φράση του Πέτρου Ζέρζη ήταν αρκετή για να φέρει σε πολύ δύσκολη θέση τον Δημήτρη Πασόη. Ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης ρώτησε τον Δήμαρχο αν ισχύει ότι ο Βασίλης Κανονίδης έχει στείλει εδώ και καιρό μια επιστολή για να αναγνωστεί στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου. Αν και ο κ. Πασόης επέμεινε ότι για να τη διαβάσει θέλει την έγκριση του κ. Κανονίδη και όσο κι αν προσπάθησε να το αποφύγει ρωτόντας 3-4 φορές τον πρώην πρόεδρο της ΔΕΥΑ αν όντος θέλει να αναγνωστεί στο σώμα, τελικά η επιστολή βγήκε στον αέρα.

 
Και δεν ήταν μόνο μία, αλλά δύο...

Στην πρώτη, που είχε και παλαιότερη ημερομηνία, ο κ. Κανονίδης ανέφερε ότι η παραίτησή του είναι στη διάθεση του Δημάρχου, τονίζοντας πως δεν θέλει να δημιουργήσει προβλήματα στη λειτουργία της Δημοτικής Αρχής. Ωστόσο, μία φράση περιείχε όλη την πικρία. Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι κατά τη γνώμη του δεν θα έπρεπε να γίνει αλλαγή του Προέδρου της ΔΕΥΑ, καθώς όπως είπε αυτή η θέση «δεν προσφέρεται για πειραματισμούς».

Επίσης τόνισε ότι όχι μόνο δεν δημιούργησε ούτε ένα ευρώ χρέος, αλλά το μείωσε κατά 520.000 ευρώ, πράττοντας όπως είπε το καθήκον του στο ακέραιο, μιας και η ΔΕΥΑ ήταν μεγάλη πρόκληση για τον ίδιο.

Η δεύτερη, που χρονικά εστάλη αργότερα, ήταν η τυπική παραίτηση.

 
Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο κ. Κανονίδης εισέπραξε τα εύσημα και από την αντιπολίτευση, με το Νίκο Αποστολίδη να δίνει τα συγχαρητήριά του και να αναρωτιέται γιατί γίνεται αυτή η αλλαγή, από τη στιγμή που και ο Δήμαρχος παραδέχτηκε την πολύ καλή πορεία του κ. Κανονίδη. Ο Πέτρος Ζέρζης από την άλλη τόνισε ότι ο κ. Κανονίδης ήταν ο μόνος που έφερε στο Δ.Σ. οικονομική κατάσταση της ΔΕΥΑ ανά Δημοτική Αρχή, δηλώνοντας ότι δεν θα σχολιάσει την αλλαγή, μιας και όπως είπε, είναι δικαίωμα του Δημάρχου να θέλει να αξιοποιήσει όλους τους συνεργάτες του.


Η παράταξη του κ. Ζέρζη ψήφισε λευκό, ενώ σύσσωμη η συμπολίτευση υπερψήφισε το νέο πρόεδρο. Απουσίαζε η παράταξη του Χρήστου Μπίνου.

 
Ο νέος Πρόεδρος της ΔΕΥΑ Νίκος Παρούτογλου ευχαρίστησε όλους όσοι τον εμπιστεύτηκαν και τόνισε ότι αναγνωρίζει το έργο του κ. Κανονίδη και πως θα προσπαθήσει να φανεί αντάξιος.

1 σχόλιο:

  1. Οι μισθοι νανε καλα.Νομιμα πακετα απο εξαθλιωμενους ψηφοφορους...κοροιδααααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News