Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2013

Όταν ο Πλιόγκας μιλούσε για την "Alexanderland" στα Γιαννιτσά - Δείτε το βίντεο

"Εξοργίστηκα που αυτό δεν έγινε στην πόλη μας εξαιτίας του κόμπλεξ ορισμένων που από το 1999 αρνούνταν συστηματικά να την προχωρήσουμε"

Τις τελευταίες μέρες ακούμε και διαβάζουμε πολλά πράγματα για την Alexanderland στη Θεσσαλονίκη, ένα θεματικό πάρκο που θα μυήσει τους επισκέπτες στη ζωή, την πορεία και τις ιστορικές μάχες του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Πως θα σας φαινόταν αν σας λέγαμε ότι πριν 8 χρόνια ο τότε υποψήφιος Δήμαρχος Γιαννιτσών Ηλίας Πλιόγκας είχε προτείνει τη δημιουργία του συγκεκριμένου εγχειρήματος στα Γιαννιτσά;

Όπως θα δείτε και στο βίντεο από την εκπομπή της Πέλλα tv η οποία πραγματοποιήθηκε τον Μάϊο του 2005, ο κ. Πλιόγκας περιέγραφε αυτό ακριβώς που 8 χρόνια μετά κάποιοι παρουσιάζουν σαν δική τους ιδέα.



Αξίζει να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη ιδέα ειπώθηκε για πρώτη φορά το 1999 από τον κ. Πλιόγκα, όταν ήταν Πρόεδρος της ΔΕΓΑΠ. Στη συνέχεια επανέφερε το θέμα το 2003 στο Νομαρχιακό Συμβούλιο, ενώ το 2007 επανήλθε με πρόταση να μπει στο τεχνικό πρόγραμμα.

Ωστόσο, κανείς ποτέ δεν ασχολήθηκε και κανείς δεν έδωσε βαρύτητα στη συγκεκριμένη πρόταση.

Ο Ηλίας Πλιόγκας μέσα από την προσωπική του σελίδα στο facebook, εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του γι’ αυτή την εξέλιξη, αναφέροντας τα εξής:

«Πέλλα tv, Mάιος 2005,αναλύοντας τη δημιουργία της Alexanderland. Τελικά δεν χαλάστηκα τόσο που η Περιφέρεια Θεσσαλονίκης από χθες αντέγραψε πλήρως την ιδέα μου και θα την υλοποιήσει στη Θεσσαλονίκη, όσο εξοργίστηκα που αυτό δεν έγινε στην πόλη μας εξαιτίας του κόμπλεξ ορισμένων που από το 1999 αρνούνταν συστηματικά να την προχωρήσουμε».

16 σχόλια:

  1. ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΦΩΤΙΣΜΕΝΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ. ΑΠΛΑ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΓΙΑΝΝΙΤΣΙΩΤΕΣ ΤΟΝ ΑΔΙΚΗΣΑΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟΥ ΔΩΣΑΜΕ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΠΟΥ ΤΟΥ ΑΞΙΖΑΝ. ΟΤΙ ΑΞΙΖΟΥΜΕ ΕΧΟΥΜΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. gi auton ton anthrwpo den mporeis na peis kaki kouventa. den poulithike pote.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΤΟΝ ΘΥΜΑΜΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ.ΜΑΚΡΑΝ Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ.ΘΥΜΑΜΑΙ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΚΑΝΕΙ ΘΕΜΑ ΓΙΑ ΤΑ ΛΑΔΩΜΑΤΑ ΣΤΟ ΤΜΗΜΑ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΚΑΙ ΑΝΤΙ ΝΑ ΤΟΝ ΣΤΗΡΙΞΟΥΝ ΕΠΕΣΑΝ ΝΑ ΤΟΝ ΦΑΝΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Οταν έλεγε για την Alexanderland στο νομαρχιακό συμβούλιο το 2003 δεν ήταν εκεί ως σύμβουλος και ο Θεοδωρίδης;;Μήπως αυτός την πούλησε την ιδέα στον Τζιτζι;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μακάρι να υπήρχαν πολιτικοί σαν τον Πλιόγκα, τώρα τα Γιαννιτσά μας θα ήταν κλάσεις ανώτερα! Να τα βλέπουν κάποιοι που τον λοιδορούσαν και τον είχαν στο περιθώριο για τους δικούς τους προσωπικά πάντα λόγους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΤΕΛΙΚΑ ΡΕ ΗΛΙΑ ΕΙΤΕ ΕΙΣΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΕΙΤΕ ΕΙΣΑΙ ΕΚΤΟΣ ΠΑΛΙ ΤΟΥΣ ΤΡΕΛΑΙΝΕΙΣ.ΑΣ ΒΓΕΙ Ο ΘΟΔΩΡΙΔΗΣ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙ ΓΙΑΤΙ ΕΠΕΤΡΕΨΕ Η ΙΔΕΑ ΕΝΟΣ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΤΗ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Όλες οι ιδέες καλές παιδιά και από όπου και αν προέρχονται.
    Ας μην μας πιάνει τοπικισμός. Μακάρι να γίνει και ας είναι και στην Θεσσαλονίκη. Η γκρίνια δεν φέρνει αποτέλεσμα, μόνο διχάζει και μερικές φορές ακυρώνει. Ας προσπαθήσουν όλοι και από όποια θέση βρίσκονται να γίνει πραγματικότητα χωρίς να υπονομέυουν την προσπάθεια.
    Συμπνοια παιδιά και όλοι μαζί. Ας το μάθουμε επιτέλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν υπαρχει γκρίνια ρε φίλε αλλά κριτική για τις χαμένες ευκαιρίες που ήταν μπροστά μας.Και δεν είναι τοπικισμός να λες πως μια τέτοια ιδέα που είχε και δυνατότητες χρηματοδότησης έπρεπε να γίνει εδώ που ξεκίνησε ο Μέγας Αλέξανδρος.Μάλλον από το γραφείο του Τζιτζικώστα θα τα γράφεις αυτά δεν εξηγείται αλλιώς.

      Διαγραφή
    2. ΔΗΛΑΔΗ ΑΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΚΑΛΑ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ΤΑ ΑΥΤΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΕΚΛΕΨΑΝ ΤΗΝ ΙΔΕΑ ΤΟΥ.....ΤΡΑΤΖΙΚ .....

      Διαγραφή
    3. Για ποιο τοπικισμό μας μιλάς ρε φίλε. Είμαστε δηλαδή τοπικιστές να ζητάμε να γίνει ένα τέτοιο μουσείο στην περιοχή μας και να μπορέσει να ανασάνει λίγο οικονομικά η περιοχή μας που τουριστικά έχουμε πιάσει πάτο; Τώρα που θα γίνει στη Θεσσαλονίκη περιμένεις κάποιον από τους χιλιάδες επισκέπτες να περάσει και μία βόλτα από τα Γιαννιτσά; Πολύ εύστοχα όμως έγραψε ο φίλος πιο πάνω. "Μήπως είσαι από κανένα γραφείο Τζιτζικώστα";

      Διαγραφή
    4. Ειρήνη Π. - Γιαννιτσά28 Φεβρουαρίου 2013 στις 5:15 μ.μ.

      Ιδεολογικά μπορεί να ανήκα σε διαφορετικό χώρο (λέω ανήκα γιατί πλέον αυτά νιώθω ότι έχουν πεθάνει), ωστόσο όμως πάντα με γοήτευε πολιτικά ο κ. Πλιόγκας. Τόσο για τον λόγο του όσο και για τον δυναμισμό του. Και από σήμερα νιώθω ακόμα πιο άσχημα που στις εκλογές του 2006 τα κομματικά μου πιστεύω και οι σχέσεις μου με πρόσωπα που πρόσκονταν στον κεντροαριστερό χώρο δεν με επέτρεψαν να επιλέξω κάτι διαφορετικό. Ελπίζω να μην είναι αργά και στο μέλλον να μου δοθεί η ευκαιρία να διορθώσω αυτό το λάθος μου.

      Διαγραφή
    5. Η πρώτη πρωτεύουσα των Μακεδόνων ήταν στις Αιγές και μετά μεταφέρθηκε στην Πέλλα. Δηλαδή να μαλώνουμε σήμερα αν θα γίνει στις Αιγές, στην Βεργίνα, στην Πέλλα ή στην Θεσσαλονίκη; Αν θέλετε ας συνεχίζουμε έτσι. Και είμαι κάτοικος νομού Πέλλας και σεν είμαι από το γραφείο κανενός Τζιτζικώστα. Πολύ ωραία η ιδέα του κου Πλιόγκα, ούτε και αυτόν τον ξέρω, αλλά μπράβο του. Και τώρα μπορούμε να συνεχίσουμε το φάγωμα.

      Διαγραφή
  8. ΓΙΑ ΣΟΥ ΡΕ ΣΥΝΟΝΟΜΑΤΕ,ΠΑΛΙ ΤΟΥΣ ΤΡΕΛΑΝΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΚΑΛΑ ΕΙΣΤΕ ΑΠΙΘΑΝΟΙ (ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΩ ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ............).
    Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΣΑΣ ΓΡΑΦΕΙ ΚΙ ΑΠΟ ΜΙΑ ...... ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΕΡΙΑ ΠΟΥ ΤΟΝ ΣΥΜΦΕΡΕΙ ΚΑΙ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΝΑ ΨΑΡΩΣΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ.
    ΚΑΛΑ ΤΙ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΕΤΣΙ ΑΝΕΒΑΙΝΟΥΝ ΄Η ΚΑΤΕΒΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΜΕΤΟΧΕΣ ΚΑΠΟΙΟΥ ΠΡΟΣΩΠΟΥ? ΓΙΑ ΤΟΣΟ ΧΑΗΒΑΝΙΑ ΜΑΣ ΕΧΕΤΕ? ΚΑΙ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΕΤΣΙ ΧΕΙΡΑΓΩΓΕΙΤΕ ΤΗΝ ΚΟΙΝΗ ΓΝΩΜΗ? Ο ΚΟΛΛΗΤΟΣ ΓΡΑΦΕΙ ΘΕΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΛΛΗΤΟ ΚΑΙ Ο ΑΝΤΙΠΑΛΟΣ ΤΑ ΧΩΝΕΙ. ΣΤΗΜΜΕΝΟ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΧΟΝΤΡΑ........... ΚΟΥΝΙΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΚΟΥΝΑΓΕ!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι μετοχες ενος δημοσιου προσωπου ανεβαινουν απο τις καλες ιδεες του και συνεπεις πραξεις του για να παει ο τοπος του ενα βημα μπροστα.

      Εδω εχουμε μια εμπευσμενη ιδεα ( αυτο βγαζει ματι , απορω γιατι δεν το βλεπεις) που υλοποιειται απο αλλους ( και αυτο ειναι το ζητουμενο)

      Αν θελουμε λοιπον γραφουμε υπερ ή κατα του ολου γεγονοτος
      .
      Εσενα τωρα αυτο γιατι σου κανει συνωμοσια??????????????

      Τι ,μας ανοιγεις τα ματια οτι στην δημοσια ζωη υπαρχουν αντιπαλοι??( το ξερουμε)
      Οτι στην δημοσια ζωη υπαρχουν οπαδοι ( και παλι το ξερουμε)

      Απλα θελεις με τον υβριστικο σου λογο ( ετσι σε μαθανε οι δασκαλοι σου) να μας κανεις να χασουμε το καλη ειδηση και να κολλησουμε στην συνωμοσιολογικη μπουρδολογια σου.

      Εσυ και οι ομοιοι σου λοιπον "στηνετε τα παιχνιδι" αλλα στην προκειμενη περιπτωση θα χασετε ,γιατι η ΡΕΝΤΑ του αντιπαλου ειναι μεγαλη!!!!!

      Διαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News