Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2012

Ξεκινούν τα δρομολόγια του ΟΣΕ στη γραμμή Θεσσαλονίκη - Έδεσσα - Φλώρινα

Θ. Τζάκρη: Ξεκινούν τα δρομολόγια του ΟΣΕ στη γραμμή Θεσσαλονίκη - Έδεσσα - Φλώρινα

Από το γραφείο της βουλευτή κ. Θ. Τζάκρη ανακοινώνεται ότι επανέρχονται από τις 14 Οκτωβρίου τα δρομολόγια του τραίνου στη γραμμή Θεσσαλονίκη - Έδεσσα - Φλώρινα.

Θα πραγματοποιούνται 3 δρομολόγια καθημερινά με επιστροφή, με παράλληλη προσπάθεια ανάπτυξης και του τουριστικού πακέτου της περιοχής, με τη διοργάνωση σχολικών εκδρομών, εκδρομών ΚΑΠΗ κτλ στα αξιοθέατα της ευρύτερης περιοχής (Καϊμάκτσαλαν, Βεγορίτιδα, Πρέσπες, Νυμφαίο, Πισοδέρι κ.α.), ενώ ξεκινά τη λειτουργία του και το θεματικό τραίνο «τραινοσκί» το οποίο φέτος θα πηγαίνει μέχρι τη Φλώρινα.

Η επαναλειτουργία της γραμμής μέχρι τη Φλώρινα κατέστη δυνατή καθώς μετά τα θετικά οικονομικά αποτελέσματα της «ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε.» η διοίκηση της εταιρίας ενέταξε την επαναλειτουργία της γραμμής στο επιχειρησιακό της σχέδιο, ενώ τα συγκεκριμένα δρομολόγια θα πραγματοποιούνται και με τη συνδρομή της ΔΕΗ.

Για να στελεχωθούν οι υπηρεσίες εξασφαλίστηκε μεταφορά προσωπικού από την περιφέρεια.

«Πρόκειται αναμφίβολα για μια πολύ θετική εξέλιξη για την περιοχή μας, η οποία θα συνδράμει στην διευκόλυνση του επιβατικού κοινού και του μεταφορικού έργου, αλλά και στην προώθηση του τουριστικού προϊόντος του νομού μας», δήλωσε με αφορμή την εξέλιξη αυτή η βουλευτής κ. Θ. Τζάκρη.