Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2012

Το παιχνίδι της ελληνικής αυτοκινητοβιομηχανίας δεν έχει χαθεί

Διαβάστε για την ομάδα ΤUCer του Πολυτεχνείου Κρήτης. Η ανάπτυξη οχημάτων πόλης, οι διεθνές διακρίσεις, και οι προσδοκίες για το 2012. Τι δηλώνουν τα μέλη της (Vid+Pics)

"Οι τεμπέληδες Έλληνες¨, "οι σπάταλοι Έλληνες", "οι Έλληνες που δεν παράγουν", "οι Έλληνες που τρώνε από τα έτοιμα", "οι Έλληνες που δεν προσπαθούν", "οι Έλληνες που βολεύονται".

Αυτά και άλλα πολλά στερεότυπα κυριαρχούν διεθνώς τα τελευταία τρία χρόνια για την Ελλάδα και τους πολίτες της, όχι χωρίς ευθύνη των πολιτικών ταγών μας, που φρόντισαν να μας "διαφημίσουν" το 2009.

Όσο πιο συχνά όμως ακούγονται αυτές οι απλοϊκές και άδικες γενικεύσεις, τόσο πιο ευχάριστο είναι να ανακαλύπτουμε στην ελληνική κοινωνία και την έμπρακτη διάψευσή τους μέσα από παραδείγματα συμπολιτών μας, που με λίγα μέσα και σκληρή δουλειά κατάφέρνουν όχι μόνο να είναι δημιουργικοί, αλλά και να διακρίνονται διεθνώς.


Ένα τέτοιο παράδειγμα είναι και η ομάδα TUCer (Technical University of Crete Eco Racing) του Πολυτεχνείου Κρήτης, που δραστηριοποιείται εδώ και 5 χρόνια, σε έναν πολύ απαιτητικό τομέα, στην ανάπτυξη οχημάτων πόλης, δηλαδή σε οχήματα που μοιάζουν με αυτά που χρησιμοποιούμε καθημερινά και ίσως στο μέλλον τα δούμε και στους ελληνικούς δρόμους.

Διαβάστε την συνέχεια εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News