Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2012

Θεσσαλονίκη: Επτά προφυλακίσεις για τα κυκλώματα

Μέχρι τη Δευτέρα συνεχίζονται οι απολογίες

Επτά κατηγορούμενοι κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι και έξι αφέθηκαν ελεύθεροι σχετικά με την υπόθεση εξάρθρωσης των κυκλωμάτων εκβίασης, τοκογλυφίας, απάτης και νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες στη Θεσσαλονίκη.
Μετά τις 12 το μεσημέρι της Παρασκευής ξεκίνησαν οι απολογίες ενώπιον του γ' τακτικού ανακριτή Θεσσαλονίκης των 53 συλληφθέντων των εγκληματικών οργανώσεωνπου κατηγορούνται για συμμετοχή σε τέσσερα κυκλώματα τοκογλυφίας, εκβίασης, απάτης και νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

Οι κατηγορίες που τους βαρύνουν είναι...

...αυτές της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, της τοκογλυφίας κατ' επάγγελμα και κατ' εξακολούθηση, της εκβίασης κατ' εξακολούθηση, της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες (ξέπλυμα βρώμικου χρήματος), της κατάχρησης εξουσίας, της αρπαγής και της οπλοκατοχής. Η δικογραφία είναι ογκώδης και εκτείνεται σε 15 χιλιάδες σελίδες.

---
Πηγή: voria.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News