Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2011

ΘΕΜΑ ARIDAIA NEWS: Εικόνες εγκατάλειψης στο κέντρο της Αριδαίας!

Απαράδεκτη είναι η εικόνα που παρουσιάζει το παλιό διοικητήριο απέναντι από το Αστυνομικό Τμήμα Αριδαίας. Σπασμένα παράθυρα, πεσμένοι τοίχοι, γυαλιά και βρομιά συνθέτουν μία εικόνα που δεν αρμόζει σε ένα κτήριο που βρίσκεται στο κέντρο της πόλης και μάλιστα σε περίοπτη θέση. Και όλα αυτά δίπλα ακριβώς στο 1ο Γυμνάσιο Αριδαίας. Αυτό αυξάνει την επικινδυνότητα. Το ότι μέχρι τώρα δεν έχει σημειωθεί κάποιο ατύχημα, δε σημαίνει ότι δεν θα γίνει ποτέ.

Ακόμη και το γηπεδάκι που βρίσκεται στα πλάγια του διοικητηρίου, έχει εγκαταλειφθεί πλήρως εδώ και αρκετά χρόνια… Η συγκεκριμένη εικόνα δεν είναι αποτέλεσμα εγκατάλειψης μόνο των τελευταίων ετών, αλλά εδώ και πολλά χρόνια η αδιαφορία για το θέμα είναι το βασικό χαρακτηριστικό των τοπικών αρχών. Είναι ντροπή για την πόλη μας, να βγάζει εικόνα εγκατάλειψης. Το τουριστικό ενδιαφέρον της περιοχής μας δεν εντοπίζεται μόνο στα Λουτρά, άλλα και στην περιοχή της Αριδαίας. Όλα αυτά δεν τα γράφουμε με εμπάθεια. Αντιθέτως, προσπαθούμε να ξεφύγουμε από την επιφάνεια και να αναδείξουμε τα πραγματικά προβλήματα του τόπου μας που αγαπάμε όσο και εσείς. Αφορμή στάθηκαν τα μηνύματα των αναγνωστών μας τα οποία κατέκριναν τη συγκεκριμένη κατάσταση.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ΛΥΣΕΙΣ:

* Φυτέψτε δέντρα γύρω από το κτήριο, ώστε να ομορφύνει λίγο το περιβάλλον εκεί!
* Επισκευάστε τις ζημιές που «βγάζουν μάτι», όπως τα σπασμένα παράθυρα.
* Κάντε ένα γενικό φρεσκάρισμα στο κτήριο,  συντηρήστε το ώστε να εξελιχθεί σε στολίδι της πόλης.
* Και το πιο απλο από όλα: Φιάξτε το παρκάκι! Βάλτε νέα κάγκελα, νέες μπασκέτες κ.τ.λ., ώστε να μπορούν τουλάχιστον να παίζουν με ασφάλεια τα παιδιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News