Κυριακή 21 Νοεμβρίου 2010

Η διακήρυξη του κόμματος της Ντόρας Μπακογιάννη

Άνοιγμα στους ψηφοφόρους της ΝΔ, διάθεση για συνεργασίες, έντονα αυτοκριτική για τη συμμετοχή της στην έως τώρα πορεία του πολιτικού συστήματος και με αιχμές για την ηγεσία της Ρηγίλλης, η Ντ. Μπακογιάννη.
Η Δημοκρατική Συμμαχία "γεννήθηκε" στο Γουδή. Μπλέ και πορτοκαλί τα χρώματά της και με έβλημα μία ελιά.

Έχοντας πίσω της ένα τεράστιο video wall όπου αναγράφεται η φράση" Συμμαχία ανθρώπων που τους άλλαξε η κρίση" η κ. Μπακογιάννη τόνισε ότι "όλοι μας είμαστε πολίτες δημοκράτες που θέλουν να δουν την Ελλάδα να σηκώνεται ξανά, να ανθίσει ξανά το χαμόγελο στα χείλη των Ελλήνων, με ιδέες και ψύχη μέρα με την ημέρα θα γινόμαστε περισσότεροι".

Με έντονη αυτοκριτική διάθεση η κ. Μπακογιάννη τόνισε ότι "το κοινωνικό, πολιτικό και οικονομικό αδιέξοδο είναι αποτέλεσμα του πως πορευτήκαμε όλα τα χρόνια μέσα από συμβιβασμούς, πολιτικές πρακτικές με το βλέμμα στραμμένο στις επόμενες εκλογές και όχι επόμενες γενιές. Έχουμε δυο Ελλάδες: Όσοι ήταν μέσα στο σύστημα και την Ελλάδα των αποκλεισμένων. Του παρασιτισμού και του μόχθου. Φτιάξαμε και ανεχθήκαμε μύθους".

Η κ. Μπακογιάννη χρησιμοποίησε προσωπικούς τόνους επισημαίνοντας ότι και εκείνη αποτελεί μέρος του συστήματος αλλά πλέον έχει αλλάξει όπως και η Ελλάδα. "Πολιτική χωρίς συναισθήματα δεν είναι πολιτική" είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε:

"Είναι φυσικό να γίνεται η συζήτηση αυτή από όσους πολιτικά και καλοπροαίρετα δυσπιστούν δικαίως αναρωτιούνται τι άλλο έχω να δώσω μετά από τόσα χρόνια. Ανήκω και εγώ στο σύστημα. Όλα αυτά αναπαράγονται από όσους έχτισαν καριέρες και περιουσίες με μία παραπολιτική στάση απέναντι μου. Όλοι μας και εγώ πρώτη πίστευα ότι η πολιτική δεν έχει χώρο για συναισθηματισμούς και ως γυναίκα το ένιωθα πιο έντονα. Πολιτική χωρίς ανθρωπιά δεν είναι όμως πολιτική".

Η κ. Μπακογιάννη απευθύνθηκε προσωπικά στους ψηφοφόρους της ΝΔ, στην ΟΝΝΕΔ αλλά και στη ΔΑΠ. "Το χρωστάω στην ιστορία μου" είπε η πρώην υπουργός και πρόσθεσε: "Αυτή η διαδρομή θα κατέχει ένα μεγάλο κομμάτι της καρδιάς μου".

Η πρώην υπουργός αναγνώρισε ότι πήρε μία δύσκολη απόφαση να στηρίξει με την ψήφο της την αποφυγή της χρεοκοπίας. "Διαφωνώ με πολλούς όρους του Μνημονίου αλλά εκείνη την ώρα το δίλημμα ήταν αδυσώπητο. Η χώρα θα αντιμετώπιζε το φάσμα της στάσης πληρωμών" είπε η κ. Μπακογιάννη και έστρεψε τα πυρά της στον Αν. Σαμαρά χωρίς ωστόσο να τον αναφέρει προσωπικά: "Δημαγωγούν όσοι λένε ότι μπορούν να πετάξουν το Μνημόνιο στο καλάθι των αχρήστων. Κάνουν τεράστια ζημιά στους Έλληνες".

Η κ. Μπακογιάννη έκανε λόγο για "ανεπάρκεια της κυβέρνησης που διαπραγματεύτηκε με λάθος τρόπο το Μνημόνιο" ενώ για την αντιπολίτευση, Δεξιά και Αριστερά όπως είπε, τόνισε ότι "είναι στεγνή από ιδέες και προσπαθεί να δώσει απαντήσεις στην κρίση με παλαιά εργαλεία".

Η πρώην υπουργός δεσμεύτηκε να παρουσιάσει ένα "σαρωτικό σχέδιο μεταρρυθμίσεων και αλλαγών για τη χώρα"

Τι προτείνει

- Όχι σε νέους φόρους
-Μείωση φορολογικών συντελεστών κοντά στο 20%
-Αναδιοργάνωση του κράτος.
-Μείωση του αριθμού δημοσίων υπαλλήλων. Στα 2/3 όσων απασχολούνται σήμερα μέσα στην επόμενη δεκαετία.
-Ταυτόχρονη αύξηση αποδοχών ανάλογα με προσόντα και έργο που προσφέρουν.
-Άρση μονιμότητας για όσους διορίζονται απ' εδώ και στο εξής.

Η κ. Μπακογιάννη πρότεινε Συνταγματική κατοχύρωση για ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς, ενίσχυση της θέσης των γυναικών και σύγκρουση με τη διαφθορά στο δημόσιο τομέα.

"Οι συντεχνίες και ο κακώς εννοούμενος συνδικαλισμός δεν μπορεί να παραμένουν Ταμπού" είπε και πρότεινε αλλαγή στο πλαίσιο που διέπει τη λειτουργία του συνδικαλιστού κινήματος με την καθιέρωση μυστικής ψηφοφορίας όταν πρόκειται να ληφθούν αποφάσεις για "μείζονες απεργίες".

Η κ. Μπακογιάννη πρότεινε επίσης νέα μεταρρύθμιση στο ασφαλιστικό με πρότυπο του Σουηδικό μοντέλο ενώ για την Υγεία είπε "ναι" στο δημόσιο μοντέλο αλλά χωρίς σπατέλες υπέρ τρίτων.

Όπως είπε η κ. Μπακογιάννη το συνέδριο του κόμματος θα γίνει τον Μάρτιο ενώ το επόμενο διάστημα θα ξεκινήσει η προσυνεδριακή διαδικασία με στόχο τον εμπλουτισμό, όπως σημείωσε, της προγραμματικής θέσης.

"Εγγυώμαι προσωπικά ότι στο κίνημά μας όλοι θα έχουν ρόλο και λόγο. Στο νέο μας κίνημα δεν υπάρχει επετηρίδα για τους άξιους και τους ικανούς, για όποιον σέβεται τον τόπο του και θέλει να προσφέρει. Στη Δημοκρατική Συμμαχία η έκφραση διαφορετικής άποψης όχι μόνον δεν θα διώκεται αλλά θα είναι κατοχυρωμένη στο καταστατικό" τόνισε η κ. Μπακογιάννη.

Εκτός κάδρου τα "παλαιά" πρόσωπα

Έχοντας δίπλα της μόνο την Αλεξία Μπακογιάννη, η πρώην υπουργός έφθασε στο θέατρο Μπάντμιντον. Στην εκδήλωση ήταν παρόντες οι πρώην "γαλάζιοι" υπουργοί Χρ. Μαρκογιαννάκης, Κ. Κιλτίδης, Γ. Καλός και Σ. Καλαντζάκου ο πρώην δήμαρχος Πειραιά Χρ. Αγραπίδης αλλά και ο πατέρας του βουλευτή της ΝΔ Κ. Καραγκούνη, Ανδρέας.

-Η είσοδος στο θέατρο έγινε υπό τον ήχο του "We will rock you" των Queen

-Καθ' όλη τη διάρκεια της ομιλίας της, δεν υπήρξε ούτε ένα πλάνο των πρώην "γαλάζιων" στελεχών ενώ αντίθετα έμφαση δόθηκε σε κοντινά πρόσωπα νέων ανθρώπων.

-Στα πρότυπα των εκλογικών συγκεντρώσεων στις ΗΠΑ, οι παριστάμενοι κρατούσαν στα χέρια τους πλακάτ όπου αναγράφονταν λέξεις όπως "Αλήθεια", "Δικαιοσύνη", "Λογική", "Περιφάνεια", "Ελευθερία", "Σεβασμός", "Συνεργασία" και "Ενότητα".

-Η κ. Μπακογιάννη υπέγραψε πρώτη την ιδρυτική διακήρυξη του κόμματος. Αύριο θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια και το βράδυ θα παραχωρήσει την πρώτη συνέντευξη μετά από την ίδρυση του κόμματος στον Γ. Πρετεντέρη.


---
Πηγή: Real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News