Κυριακή 22 Αυγούστου 2010

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Κάρυστος - Ανεξέλεγκτη η φωτιά!

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης έχει κηρυχθεί η Κάρυστος, όπου απο χθες, στις 10 το βράδυ μαίνεται μεγάλη πυρκαγιά!!

Μέχρι αυτή την ώρα, η πυρκαγιά έχει προκαλέσει σοβαρές ζημιές σε τέσσερα σπίτια, σε αυλές και καλλιέργιες ενω το πρόβλημα επικεντρώνεται κυρίως στο χωριό Αετός.

Οι πολύ ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή καθιστούν αδύνατη την πυρόσβεση με εναέρια μέσα που προσπάθησαν να πετάξουν δύο φορές. Ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις, εθελοντές και πεζοπόρο τμήμα δίνουν μάχη με τις φλόγες. Συνολικά στην περιοχή επιχειρούν 32 πυροσβεστικά οχήματα με 67 πυροσβέστες, 51 πεζοπόροι, 10 οχήματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και μεγάλος αριθμός εθελοντών πολιτών. Σοβαρό πρόβλημα δημιουργεί η διακοπή ρεύματος που καθιστά απαγορευτική τη χρήση των αντλιών για νερό.
Ευτυχώς, δεν κινδυνεύουν οι κάτοικοι αφού έχουν φύγει από τα σπίτια τους. Μέχρι στιγμής έχουν εκκενωθεί τα χωριά Γραμπιά, Μεκουνίδα, Μύλοι και Παλαιά Χώρα. Εκατοντάδες επισκέπτες και κάτοικοι έχουν εγκαταλείψει την περιοχή και αρκετά ξενοδοχεία έχουν εκκενωθεί. Οι δρόμοι παραμένουν ανοιχτοί.


---
Πηγή: NewsIt

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News