Κυριακή 11 Φεβρουαρίου 2024

Διαμαρτυρία για τις υπέρογκες αυξήσεις στα ΚΤΕΛ - Δεν υπάρχει πρόθεση να βρεθεί λύση από τον Πρόεδρο των ΚΤΕΛ Πέλλας


Με υπέρογκες αυξήσεις στην τιμή της μηνιαίας κάρτας στο δρομολόγιο Θεσσαλονίκη-Έδεσσα ξεκίνησε η νέα χρονιά. Η αύξηση της κάρτας από 180€, που κόστιζε έως τις 31-12-2023, ανατιμήθηκε στα 250€, αύξηση της τάξης του 40%. Η ανατίμηση αυτή έχει φέρει σε δύσκολη θέση τους εργαζόμενους, κυρίως εκπαιδευτικούς και προσωπικό του νοσοκομείου της πόλης, που χρησιμοποιούν καθημερινά τα ΚΤΕΛ για την προσέλευσή τους στην εργασία τους.

Παρά τις συνεχείς επαφές και συζητήσεις των ενδιαφερομένων εργαζομένων με τον πρόεδρο του ΔΣ των ΚΤΕΛ Πέλλας ΑΕ, διαπιστώθηκε ότι δεν υπήρχε πρόθεση να βρεθεί λύση. Απευθυνθήκαμε στους τοπικούς φορείς, έχοντας και τη στήριξη των προϊσταμένων μας, ωστόσο, παρά τις διάφορες επιστολές και παρεμβάσεις τους, όλες οι προσπάθειες για εύρεση λύσης του θέματος απέβησαν άκαρπες.

Το δυστυχές είναι ότι η διοίκηση των ΚΤΕΛ, διαχωρίζει τους επιβάτες σε δυο κατηγορίες. Συγκεκριμένα, στη διαδρομή Γιαννιτσά -Σκύδρα, η μηνιαία κάρτα πήρε αύξηση της τάξης του 15%, σε αντίθεση με την αύξηση κατά 40% στη διαδρομή Έδεσσα -Θεσσαλονίκη.

Έχοντας, δε, κάνει μια σύγκριση τιμών με τους όμορους νομούς, διαπιστώσαμε ότι όλοι οι νομοί διαθέτουν μηνιαίες κάρτες ή εκπτωτικά εισιτήρια, προς όφελος των εργαζομένων.. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα της διαδρομής Θεσσαλονίκη -Ιερισσός (113 χλμ), όπου το κόστος ανέρχεται στα 212€.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί, ότι το μεταφορικό έργο γίνεται από παλαιωμένα κα παγωμένα λεωφορεία. , ειδικά στο πρωινό δρομολόγιο των 6πμ που χρησιμοποιούν οι εργαζόμενοι Η ιστοσελίδα δίνει ψευδείς πληροφορίες (όπως, ότι ισχύει μηνιαία κάρτα, η αύξηση είναι μόλις 9%, κτλ).

Θεωρούμε ότι πρέπει να ενημερωθούν οι κάτοικοι της Έδεσσας για την αφιλόξενη και οικονομικά ασύμφορη συμπεριφορά των ΚΤΕΛ προς τους εργαζομένους της πόλης τους.

Οι εκ Θεσσαλονίκης εργαζόμενοι της πόλης της Έδεσσας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News