Τετάρτη 24 Ιανουαρίου 2024

Θ. Τζάκρη: «Σε απόγνωση χιλιάδες αγρότες - δενδροκαλλιεργητές σε Πέλλα και Ημαθία από τη μεγάλη καθυστέρηση πληρωμής των αποζημιώσεων του ΕΛΓΑ»


Οι αγρότες – δενδροκαλλιεργητές στην Πέλλα και στην Ημαθία είναι σε απόγνωση, διότι για πρώτη φορά στην ιστορία του ΕΛΓΑ δεν έγιναν πληρωμές αποζημιώσεων για ζημιές παγετού, βροχοπτώσεων και χαλαζιού που συνέβησαν το 2023, πριν από τα Χριστούγεννα ενώ ήδη κοντεύει να βγει και ο Ιανουάριος.

H μεγάλη καθυστέρηση αποζημιώσεων από τον ΕΛΓΑ, οφείλεται στο γεγονός ότι ο Οργανισμός δεν διαθέτει τα απαραίτητα χρήματα για να καλύψει τις πολύ μεγάλες ζημιές πανελλαδικά σε όλες σχεδόν τις καλλιέργειες με συνέπεια την «προσχηματική καθυστέρηση» στην ολοκλήρωση των πορισμάτων. Μεγάλη ανησυχία επίσης προκύπτει και από τα διακινούμενα σενάρια «περί εντολών για μειωμένα ποσοστά εκτιμήσεων».

Προκειμένου να ενημερωθούν για το σοβαρό αυτό θέμα της καθυστέρησης πληρωμής των αποζημιώσεων τους από τον ΕΛΓΑ οι αγρότες της Πέλλας και της Ημαθίας, η κ. Θεοδώρα Τζάκρη, Βουλευτής Πέλλας και Γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ κατέθεσε Επίκαιρη Ερώτηση προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με την οποία τον ρωτά:

(1) Αν θα προχωρήσει άμεσα στην ολοκλήρωση των πορισμάτων (στη βάση δίκαιων εκτιμήσεων) ώστε οι αγρότες να αποζημιωθούν για τις ζημιές στις καλλιέργειες τους και

(2) Πως προτίθεται να εξασφαλίσει τους απαραίτητους πόρους με τον υφιστάμενο κανονισμό του ΕΛΓΑ ώστε ο Οργανισμός να προχωρήσει άμεσα στις αποζημιώσεις που δικαιούνται οι αγρότες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News